steaua bucurești fc buzău

Avancronică Etapa 16: Steaua vs FC Buzău

2022 a venit și a trecut. Cel puțin în ceea ce privește fotbalul stelist. Joi, 1 Decembrie, de Ziua Națională, Steaua București primește în Ghencea vizita celor de la FC Buzău. Meciul e programat de la ora 15:00. Va fi transmis ca de obicei, pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Steaua a revenit după pauza impusă de startul Cupei Mondiale fără chef și cu gândul la vacanța de iarnă. Această atitudine total nepotrivită s-a văzut din plin pe teren, în partida pierdută de Steaua cu FC Brașov SR. Steaua ar fi trebuit să învingă ușor această echipă de mijlocul clasamentului. În schimb, i-a permis să își facă jocul, să atace și chiar să tragă la poartă. Nu a fost o surpriză că unul dintre șuturi a fost transformat în cele din urmă într-un gol.

Nu e primul meci în care jucătorii Stelei dau dovadă de nepăsare totală. La fel a fost și în partida pierdută rușinos la Tg. Jiu. Din fericire, de data aceasta Steaua a pierdut doar la diferență de un gol.

Însă meciul cu FC Brașov SR a arătat și alte probleme de-ale Stelei. Echipa noastră e în totalitate dependentă de Chipirliu. Fără golgheterul său, Steaua aproape că nu contează în atac. Rămân de asemenea problemele de la centrul terenului și din apărare, unde apar de multe ori zone libere de care adversarii pot profita.

Steaua vs FC Buzău

Partea bună e că, în acest sezon, Steaua nu a suferit niciodată 2 înfrângeri la rând. E de așteptat așadar ca băieții lui Oprița să se mobilizeze și să încheie anul cu o victorie.

Chiar dacă FC Buzău a pierdut și ea în ultima etapă, partida va fi cu siguranță una dificilă. Buzoienii au fost foarte ostili față de Steaua în ultimele 2 sezoane, acuzând într-un fel echipa noastră de insuccesele lor. FC Buzău este una din echipele care au cerut ca Stelei să îi fie refuzat accesul î6*n play-off. O solicitare rușinoasă, care nu e altceva decât o scuză pentru lipsa de valoare a echipei din Buzău.

În meciul pierdut cu Concordia, scor 0-1, FC Buzău a folosit următoarea echipă:

FC Buzău: R. Stoian – Oteliță, Wiktorski, Marku, Sălceanu – Val. Munteanu, Honciu (cpt.), Gaitan, Rz. Matiș (Cr. Ciobanu 46′) – Neicuțescu (Dr. Lazăr 46′), Boiciuc

Rezerve neutilizate: Wynney – Sg. Pîrvulescu, D. Burlacu, Vîrtej, Al. Munteanu, Dudu, Uțiu

Antrenor: Adrian Mihalcea

În ciuda înfrângerii cu FC Brașov SR, Steaua rămâne favorită pentru a câștiga partida cu FC Buzău. Echipa probabilă pentru această partidă:

Steaua București: Dincă – Oroian, Beța, Sabău, Ilie, Drăghici, Bărbulescu (cpt.), Popa, Enceanu, Chipirliu, Chunchukov

Steaua București este în acest moment pe primul loc în clasament, la 3 puncte distanță de locul 2. Dacă nu va pierde, va încheia anul pe această poziție, pe care o va păstra cel puțin până la reluarea Ligii 2, la sfârșitul lui Februarie.

Forza Steaua!