steaua brașov

Steaua București – FC Brașov SR, 0-1 (0-0)

După victoria chinuită cu Concordia Chiajna, din etapa trecută, Steaua București a continuat jocul slab. În această etapă, echipa lui Oprița s-a făcut din nou de rușine, chiar pe stadionul Steaua, împotriva echipei de pe locul 11, FC Brașov SR.

Steaua București: H. Iancu (cpt.) – Drăghici, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu, Bărbulescu, Bodișteanu – A. Trică, Chunchukov

Rezerve: Dincă – Al. Sima, Mihăescu, D. Oroian, Balgiu, Em. Pacionel, Raicu, Bustea, Șt. Pacionel

Antrenor: Daniel Oprița

FC Brașov SR: Micu – M. Burlacu, Fustar (cpt.), Marc – Lascu, Spătaru, Joao Amorim, Diogo Izata, Tud. Oltean – Chică-Roșă, Angelov

Rezerve: Mikulic – Saim Tudor, Tud. Cociș, Dumbravă, Leonte, Lambrinoc, Vas. Constantin, Jovanovic, Mitrov

Antrenor: Dan Alexa

Deși ar fi putut opri Liga 2 foarte ușor și să lase aceste ultime 2 meciuri din 2022 pentru 2023, geniile de la FRF au considerat că e mai bine ca fotbalul românesc să nu ia o pauză pe durata Campionatului Mondial. Din păcate, nimeni nu le-a spus acest lucru și elevilor lui Oprița. Aceștia s-au prezentat la meciul cu FC Brașov SR chiar cu mai puțin chef de joc decât în meciul cu Concordia.

Unii vor da vina probabil pe rezultatul de egalitate dintre cele două Uniri. Unirea Slobozia a făcut egal acasă, scor 1-1, cu Unirea Dej. Vorbim despre un rezultat perfect pentru Steaua. Sau despre un rezultat care ar fi fost perfect, dacă Steaua ar fi câștigat meciul cu FC Brașov SR.

Doar că, în meciul cu brașovenii, steliștii s-au prezentat fără două lucruri: chef și Chipirliu. Este o combinație letală, dar nu pentru adversar, ci chiar pentru Steaua.

Fără golgheterul său, Steaua a fost complet impotentă în atac. În prima repriză, s-a chinuit să ducă mingea în careul brașovenilor. În ciuda dominării steliste, aceasta a ajuns rar în zona portarului Micu. Nu că ar fi contat dacă ar fi ajuns acolo mai des. Cu FC Brașov SR, Steaua a părut certată cu șuturile. Cele puține care au fost trase nu au nimerit deloc spațiul porții brașovene.

Prima repriză a fost extrem de plictisitoare. Cum te-ai fi așteptat să fie un meci de fotbal care are loc pe timpul Campionatului Mondial. Singura fază mai interesantă a reprizei a avut loc în minutul 18, când steliștii au cerut penalty. După o centrare, Chunchukov a recentrat cu capul, mingea l-a lovit pe Lascu în umăr, apoi pe mână. Se putea da, dar la fel de bine putea să nu se dea.

Au fost probabil cu gândul la Spania vs. Germania

Repriza a doua a fost chiar mai slabă. Nici să fi fost un amical fără sens, jucătorii steliști nu ar fi jucat cu atâta lipsă de chef. Și nu, nici Brașovul nu a jucat cu mai mult spirit. Doar că ei, spre deosebire de steliști, au tras la poartă.

În minutul 67, Chică-Roșă, complet inexistent până în acel moment, a tras la poartă de la 25 de metri. A fost un șut trimis în disperare, ca să nu piardă mingea. A fost în același timp un șut norocos. Mingea s-a dus bine, pe lângă Iancu și s-a oprit în poartă. Steaua – FC Brașov SR, 0-1.

În minutele rămase până la final nu s-a mai jucat nimic. A fost un meci de Liga 2, dar a arătat ca unul de Liga 5. Steaua București s-a făcut din nou de rușine. Cu o victorie astăzi, ar fi avut asigurat primul loc până în februarie, indiferent de rezultatul din meciul de săptămâna viitoare. Așa, Steaua este obligată să bată Buzăul care, cel puțin în teorie, este o echipă mai puternică decăt Brașovul.

Ce concluzie putem trage după acest meci? Niciuna. Concluziile nu-și au locul azi. Azi nu ne rămâne decât să le urăm vizionare plăcută jucătorilor și antrenorilor steliști. Spania – Germania va fi cu siguranță un meci interesant. Și s-a văzut din felul cum au stat în teren că îl așteaptă cu nerăbdare.

Așa că, vizionare plăcută, băieți! Ne cerem scuze că nu ați putut vedea și Croația – Canada, doar pentru că a trebuit să jucați pentru Steaua.