steaua bucurești fc buzău 1-1

Steaua București – FC Buzău, 1-1 (0-1)

Steaua București a încheiat în genunchi anul 2022, cu un ultim meci foarte slab, făcut împotriva celor de la FC Buzău. Din fericire, a reușit să ia un punct care să îi asigure primul loc în campionat, până în februarie.

Steaua București: Dincă – D. Oroian (Bodișteanu 46′), Beța (Al. Sabău 41′), Ad. Ilie, Corbu (Măd. Mihăescu 46′) – Bărbulescu (cpt.), Balgiu – St. Drăghici, Enceanu (Dr. Gheorghe 29′, A. Trică 76′), Ad. Popa – Chunchukov

Rezerve: H. Iancu – Em. Pacionel, Al. Sima, Bustea

Antrenor: Daniel Oprița

FC Buzău: R. Stoian – Oteliţă, Wiktorski, Marku, Sălceanu – A. Lopez, Honciu (cpt.)(Trebotic 62′) – Dr. Lazăr, Dudu, Val. Munteanu (Cr. Ciobanu 46′) – Boiciuc

Rezerve: Wynney – D. Burlacu, Sg. Pîrvulescu, Vîrtej, Blejdea, Al. Munteanu, Uţiu

Antrenor: Adrian Mihalcea

Când ești plătit regește pentru a juca fotbal, când ești cu salariul la zi, când nu îți faci griji că nu îți vei primi banii sau că vei fi dat afară, ce motive poți avea să nu joci fotbal? E o întrebare la care ar trebui să răspundă jucătorii steliști. În deja prea multe meciuri din acest sezon, aceștia și-au bătut pur și simplu joc de meseria lor, dar și de angajator.

Au fost umiliți de Csikszereda, s-au făcut de rușine la Tg. Jiu, în timp ce Brașovul și Buzăul au făcut meciuri mari chiar în Ghencea, cu liderul, în ciuda pozițiilor modeste ocupat în clasament. Suporterii steliști ar fi așadar îndreptățiți să îi acuze pe acești așa ziși fotbaliști că vând meciuri. Ce altă explicație poate să existe pentru aceste meciuri incredibil de slabe?!

Și nu îl iertăm nici pe Oprița. Antrenorul Stelei a început meciul cu FC Buzău cu Adrian Ilie pe poziția de fundaș central, deși îl avea pe Sabău disponibil. Mutarea a fost fatală pentru Steaua. Încă de la primul atac, FC Buzău a deschis scorul, profitând de o nouă neatenție a apărării steliste.

A urmat o goană a Stelei după egalare, una similară cu cea din meciul cu FC Brașov SR. Și tot ca în acel meci, atacurile Stelei au fost sterile, fără idei, fără șuturi la și pe poartă. Cel mai periculos atac stelist al primei reprize a venit chiar în minutul 45, aproape de pauză.

Chunchukov a înaintat cu mingea la picior în careu dar, în loc să tragă la poartă, a căutat contactul și lovitura de la 11 metri. Centralul Marcel Bârsan a refuzat însă să acorde ceva. Aceasta a fost atitudinea sa tot meciul, deși steliștii au mai cerut penalty și în alte faze.

Steaua a început puțin mai bine repriza secundă. A reușit să restabilească egalitatea, în minutul 52. Popa a centrat din lovitură liberă, mingea a ajuns la Bărbulescu în cele din urmă, iar mijlocașul stelist a marcat din 6 metri. Steaua București – FC Buzău, 1-1.

Ce a urat însă a fost o copie a jocului slab din prima repriză. Buzăul s-a apărat, Steaua a atacat fără idei. Lipsa lui Chipirliu s-a văzut din plin. Fără omul lor de gol, jucătorii ofensivi steliști au încercat de mai multe ori să care mingea până în poartă. Fără succes, evident. Pe final de meci, Chunchukov a cerșit din nou penalty, dar Bârsan doar i-a râs în nas. Și trebuie spus că cel care a procedat corect a fost arbitrul. Dacă scopul tău, ca atacant, e să cauți penaltiul, nu golul, atunci nu prea ai ce căuta pe un teren de fotbal.

Ați vândut aceste două meciuri?

E o întrebare corectă, la care jucătorii steliști chiar ar trebui să răspundă. Din păcate, nu are cine să îi tragă la răspundere. Steaua are foarte puțini suporteri în acest moment. Un rezultat normal al propagandei anti-Steaua din presă, al corupției celor care au ajuns să decidă ce se întâmplă cu acest club și al ineficienței și lașității conducătorilor steliști, care caută astăzi să scape de fotbal, pentru a-i îmbogăți pe cei care vor să pună mâna pe fotbalul stelist.

Ca întotdeauna, din întreg clubul, un singur om își face treaba fără reproș: Florin Talpan. Îi spunem numele din nou, pentru că, fără el, azi nu aveam fotbal la Steaua. Fără el, Bărbulescu, Chunchukov și ceilalți nu aveau astăzi un salariu bun, plătit la timp, pentru ca ei doar să joace fotbal.

Talpan nu câștigă cât ei dar, spre deosebire de acești sportivi care au contracte profitabile datorită lui, el nu face Steaua de rușine pe terenul lui de joc, sala de judecată.

Cu acest egal, Steaua va termina anul pe primul loc în campionat. Nu o va face însă la o distanță confortabilă. Dacă Slobozia învinge mâine la Chiajna, se va apropia la doar un punct distanță. Un punct, în loc de cel puțin 6.

Este o dovadă că lotul trebuie schimbat puternic în această iarnă. Deși nu pretindem ca Oprița să asculte propunerile noastre, vrem să ne dăm totuși cu părerea în ceea ce privește numele celor care ar trebui să rămână la Steaua: Chipirliu. În rest, oricine ar pleca, sigur nu va fi pierdere.