autoevaluare câini la casa oricărui stăpân funcționari publici

Cerem demisiile funcționarilor publici care îi mint pe cetățeni!

Într-o încercare de a veni în sprijinul lui Florin Talpan, de a-i oferi o minimă protecție în fața funcționarilor publici din MApN care trag tare pentru a-l îndepărta și pentru a aduce echipa lui Becali în Ghencea, suporterii steliști au trimis mai multe sesizări la minister. În această săptămână, unii dintre ei au primit un răspuns. Deloc surprinzător, e un răspuns nesimțit și mincinos.

La începutul anului, în urma unei plângeri făcute de un individ foarte dubios, pro-Rusia și anti-NATO, Eduard Bachide și MApN au trimis o comisie la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București pentru a-l cerceta pe Florin Talpan. A fost, de fapt, o scuză pentru a-l șicana pe acesta din nou, pentru a pune presiune asupra sa, ca să se dea la o parte și să nu mai reprezinte Steaua în lupta cu FC Fcsb. Vorbim despre niște acțiuni împotriva lui Talpan, dar care căutau să îi facă rău Stelei.

Nu e de mirare așadar că suporterii steliști s-au mobilizat. Au trimis și ei cereri la MApN, pentru a afla de ce un ofițer care a obținut doar rezultate excelente pentru clubul la care lucrează nu este ajutat și încurajat, ci șicanat și pedepsit. La mai bine de o lună distanță, MApN a trimis un răspuns:

răspuns mapn talpan bachide bichir

Conform coloneilor Dragoș Niculin Vasile, directorul departamentului pentru relația cu parlamentul și calitatea vieții personalului, și Răzvan-Ștefan Bichir, comandantul clubului Steaua, de fapt nu s-a întâmplat nimic. De fapt, conform lor, drepturile lui Florin Talpan sunt respectate atât conform dispozițiilor Statutului Cadrelor MIlitare, cât și conform Codului Muncii. Aceste drepturi, ne spun ei, nu au fost încălcate.

Problema este că noi știm că au fost încălcate. Știm sigur și avem chiar dovezi că au fost încălcate nu o dată, ci de mai multe ori.

În cazul în care ați uitat, acum câțiva ani, într-o ședință de la clubul Steaua, Florin Talpan a fost agresat fizic de un alt angajat al clubului. Iar dacă vi se pare că această întâmplare a avut loc acum prea mult timp, vă aducem aminte că Talpan a fost sancționat de fostul comandant, Hîncu, pentru că a apărat interesele Stelei la FRF. Lui Talpan i-au fost luați bani din salariu! Chiar actualul comandant, Bichir, a recunoscut acest lucru, într-un comunicat dat anul trecut:

raspuns steaua

Și atunci cum poți spune că nu au fost sesizate încălcări ale drepturilor unuia dintre cei mai productivi angajați ai clubului?! Nu poți! O spui doar dacă vrei să minți suporterii steliști.

Aici s-a ajuns, din păcate. Avem de o parte un angajat al clubului Steaua, Florin Talpan, care își face treaba exemplare și care obține doar rezultate excelente pentru club, iar în cealaltă parte oameni care lucrează împotriva lui. Și, lucrând împotriva lui Talpan, lucrează evident și împotriva intereselor Stelei.

Funcționari publici care îi mint pe cetățeni

Dacă Steaua ar fi fost un club privat, poate că nu ar fi fost o problemă. Deși, conform codului muncii, angajatorul nu are voie să își bată joc de angajat și să îl abuzeze. Totuși, noi vorbim de funcționari publici.

Aceștia au o datorie față de cetățean. Au o datorie să îi spună cetățeanului adevărul. Nu au voie să îl mintă. Nu au voie să îi spună că totul e bine, când toată țara vede că nu e bine.

Și măcar dacă ar fi o singură minciună. Dar sunt mai multe, în același comunicat:

”Ministerul Apărării Naționale și CSA Steaua întreprind toate eforturile pentru susținerea sportului de performață și pentru protejarea imaginii Clubului.”

Aceasta este penultima frază din răspuns. Vă întrebăm acum: CÂND AU FĂCUT MAPN ȘI CONDUCEREA CLUBULUI CEL MAI MIC EFORT PENTRU A APĂRA IMAGINEA STELEI?

Au spus ceva când Radu Naum a scris în Gsp că ”Steaua e Becali”? Dar când avocații oilor au mințit că Steaua și-ar fi cedat secția de fotbal, deși acest lucru e imposibil? Poate când Meme Stoica spune la televiziunea care îl plătește că FC Fcsb e Steaua? Sau când jucătorii și antrenorii fcsbiști spun la interviuri că ei joacă la Steaua?

Nu! Nu au făcut nimic. Și atunci despre ce eforturi vorbesc în acest răspuns?!

În finalul răspunsului, cei doi colonei le-au dat suporterilor asigurări că vor ”comunica deschis pe diferite subiecte și teme propuse, folosind date și informații complete, corecte și conforme cu realitatea”. O altă minciună. Una scrisă în limbaj de lemn, ca să te facă să vomiți, să arunci răspunsul la gunoi și să pleci din țară.

Pentru că asta vor de fapt acești funcționari publici. Ei nu respectă cetățeanul. Ei îl disprețuiesc. Îl urăsc chiar, dacă are curajul să îi tragă la răspundere. N-o să le fie niciodată jenă să îl mintă în față. N-o să le fie niciodată jenă să calce în picioare puținul pe care cetățeanul îl mai are și care îi mai aduce fericire. De asta caută cu disperare să îl aducă pe Becali în Ghencea. De asta le permit jandarmilor să umilească suporteri. Nu le pasă nici de Steaua, nici de suporteri.

Acești funcționari publici trebuie să își înainteze demisiile. Pentru răspunsul trimis, coloneii Vasile și Bichir trebuie să își înainteze demisiile. Când nu există respect față de cetățean, când tu, funcționar public, îl minți în față, spunându-i că totul e bine, când nu e, că tu faci, când nu faci, atunci nu ai ce căuta să lucrezi pentru stat. Nu-ți meriți salariul și nici pensia imensă pe care o să o iei când te vei retrage, deși nu ai contribuit cu nimic la binele acestei țări.

P.S.

Comparați cele două tipuri de funcționari publici. Într-o parte, Talpan muncește din greu pentru statul român. A câștigat procese pentru stat, i-a băgat bani în vistierie. Și urmează să îi bage foarte mulți bani, după ce va câștiga și procesul pentru prejudiciu.

În cealaltă parte îi avem pe cei care ne promit, care ne asigură, care ne comunică pentru buna noastră informare. Dar care de fapt nu fac nimic. Au produs ei ceva pentru România? Ce? Un răspuns plin cu minciuni?

De ei n-avem nevoie. De Talpan avem, dacă vrem să ajungem și noi în lumea civilizată.