florin talpan muncește pentru steaua bucurești steaua bucuresti talpan comandant

Florin Talpan ia apărarea Stelei și îi răspunde lui Orlando Nicoară

În urma ieșirii nepotrivite a lui Orlando Nicoară, șeful EAD, companie care a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1, Florin Talpan a dat un comunicat de presă în care i-a răspuns acestuia, în care a încercat să clarifice din nou situația pentru suporteri și prin care a încercat din nou să apere Steaua.

În aceste zile, clubul nostru este atacat din nou, intenția fiind de a-i convinge pe suporteri să nu participe la meciul dintre Steaua și Dinamo DDB, din Liga 2.

Mai jos, puteți citi întreg comunicatul dat de Florin Talpan:

Cum a “salvat” Gigi Becali brandul “Steaua București”

Gigi Becali NU A FOST NICIODATĂ patron sau finanțator la STEAUA.

Este absolut revoltător si inadmisibil ca dl. Orlando Nicoară – așa-zis “om de presă” si reprezentant al companiei care deține drepturile TV pentru fotbalul românesc – să îl transforme pe Gigi Becali în “salvator” al națiunii si în “personalitatea minune” a fotbalului românesc, în ciuda hotărârilor definitive și irevocabile pronunțate de către instanțele de judecată, decizii care arată cât se poate de clar că patronul FC FCSB a clonat marca STEAUA BUCUREȘTI în anul 2003.

Deciziile pronunțate de instanțele de judecata în dosarele referitoare la marca, numele si palmaresul clubului STEAUA BUCUREȘTI sunt elocvente pentru a înțelege că societatea FCSB SA nu este și nu a fost niciodată STEAUA BUCUREȘTI.

Justitia a stabilit faptul că Gigi Becali s-a folosit înmod ilegal de marca “STEAUA BUCURESTI” si de numele notoriu “STEAUA BUCURESTI” – un patrimoniu aflat în proprietatea Statului Român.

“A făcut performanță, a cumpărat jucători, a plătit sume foarte mari altor cluburi, a întors în fotbalul din România banii câștigați prin vânzarea jucătorilor. Și pentru asta trebuie din nou respectat” – spune dl Nicoară, ca un veritabil avocat al dlui Becali.

A facut performanță? Pentru Gigi Becali fotbalul este doar o afacere prin care câștigâ bani, așa cum el însuși a recunoscut. Dacă afacerea nu ii mai aduce bani, atunci o închide. Chiar dl Becali este cel care a afirmat asta în mai multe interviuri.

Îi recomand dlui Nicoară să mai citească o dată si încă o dată deciziile si motivările clare pronunțate de instanțele de judecată din Romania pana o să priceapă pentru totdeauna:

FC FCSB nu este si nu a fost niciodată STEAUA Bucuresti.

Certificatul de Identitate Sportiva al clubului FCSB arată clar că societatea lui Gigi Becali a fost înființată în februarie 2003 în satul Mogoșoaia din județul Ilfov. Clubul FC FCSB SA a fost afiliat la FRF, folosind o identitate falsă, în luna martie 2003.

În același timp îi recomand dlui Nicoară să pună mana pe o carte de gramatică si sa învețe limba română.

Dacă tot alegeți să mă jigniți în mod gratuit, măcar să o faceți corect: forma corectă este “nebuni CLINIC”, domnule Nicoară – în niciun caz “nebuni clinici”.

“Analfabetul functional”, potrivit definiției, este acea persoană care citește un text, dar care nu este capabilă să rețină nicio idee din textul citit.

Fabulatiile si minciunile sfruntate, scrise cu greșeli gramaticale de dl Nicoară, ne demonstrează că “stimabilul“ în cauză se încadrează perfect în definiția “analfabetului functional”.

Altfel, dacă ar citi deciziile si motivările pronunțate de instanțele de judecata, dl Nicoară ar întelege limpede faptul că Gigi Becali si societatea FC FCSB si-au însușit pe nedrept identitatea, numele si marca clubului Steaua.

Dacă dl Nicoară a citit deciziile pronunțate de instanțele de judecată din Romania si nu le-a înțeles, atunci se încadrează el însuși în definiția analfabetului funcțional.

Probabil că, în viziunea dlui Nicoară, “salvatorul Gigi Becali” este un geniu al afacerilor care a inventat “modelul de business” ideal într-o tară civilizată a Uniunii Europene:

  • un personaj care pozează în “om de afaceri” si “salvator”, dar care și-a însușit ILEGAL si fără absolut niciun drept un bun aflat în proprietatea Statului Român.

Asta nu a decis colonelul de justitie Florin – Costel Talpan, ci Justitia din România printr-o decizie definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație si Justitie.

Așa înțelege dl. Nicoară economia de piață si capitalismul în anul 2023.

Pentru dl Nicoară, Gigi Becali este “salvatorul care va rămâne în istorie” si care “merită respectat” pentru că “are o inteligență nativă” – inteligența de a-și însuși pe nedrept un bun al Statului si de a face profit de pe urma unui brand celebru care nu i-a aparținut niciodată în mod legal.

Vorbim, probabil, despre aceeași “inteligență nativă” care l-a determinat să-si insuseasca pe nèdrept marca “Steaua” si care l-a ajutat pe dl. Becali în cele trei dosare penale în urma cărora a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Acesta este modelul afaceristului “salvator” venerat si slujit de domnul Nicoară: un fost condamnat care isi însușesc pe nedrept un bun al Statului si face profit de pe urma acestui bun, iar prin asta prejudiciază material chiar Statul pe care l-a fraudat prin furtul de identitate.

Exercițiul de slugărnicie practicat public de dl Nicoară – cel care afirmă că ,,Gigi Becali va rămâne în istorie ca cel care a salvat brandul Steaua” – este unul absolut grețos.

Dl. Nicoară face apologia infractorilor cu un devotament demn de slugile care caută mila stăpânului.

Altfel, este dreptul dlui Nicoară să joace rolul de avocat al infractorilor, al personajelor insalubre care au prejudiciat Statul român și care nu dau doi bani pe legile țării sau pe deciziile Justiției, în ciuda anilor grei petrecuți în spatele gratiilor – ani care ar fi trebuit, teoretic, să ajute la “reabilitarea infractorului”.

În concluzie:

Gigi Becali nu a fost niciodată patron sau finanțator la Steaua București.

Gigi Becali a înființat clubul FCSB în anul 2003, iar societatea din jud. Ilfov a furat efectiv identitatea – marca, numele, acum vrea să fure și palmaresul – celui mai titrat club sportiv din România.

Din pacate trăim vremuri grele. Trăim într-o societate în care o mare parte a presei slujește infractorii, foștii deținuți de drept comun condamnați definitiv de instantele române – Becali Gheorghe, Mihai Stoica, Gheorghe Mustață – pe care presa îi transformă în “modele ale societății“ și deținători ai adevărului absolut.

Astfel de personaje au ajuns să rescrie, zi de zi, deciziile pronunțate de instanțe, sa pună la îndoială motivările clare ale judecătorilor si să se laude public cu faptul că ei nu respectă deciziile Justiției si nici legile acestei țări. Rușine!