steaua pol iași

Avancronică de play-off: Steaua – Poli Iași

Se întâmplă rar ca norocul să stea lipit de tine. I se întâmplă însă Stelei. Echipa noastră are o mare șansă în această etapă nu doar de a trece pe locul 1, dar și de a ajunge din nou la o distanță foarte confortabilă față de locul 3. Pentru asta, Steaua trebuie să facă doar un lucru, să bată Poli Iași.

Clubul CSMS Iași nu are nicio legătură cu Politehnica Iași, deși cei mai mulți experți ai fotbalului românesc folosesc acest nume când se referă la el. O să le spunem însă așa, deoarece acesta este numele pe care îl poartă momentan. Echipa a trecut pe primul loc în Liga 2 de abia etapa trecută, când a profitat de eșecul Stelei de la Galați. Totuși, distanța dintre Steaua și echipa moldoveană este de doar 1 punct, ceea ce înseamnă că, cu o victorie, echipa noastră poate reveni din nou în fruntea clasamentului.

Victoria în această partidă este evident foarte importantă. Deși primele 2 locuri duc automat în liga 1, este mult mai bine să termini sezonul pe locul 1, decât pe locul 2, cu emoții că ai putea să fii prins din spate de echipa care vine de pe 3.

Importanța unei victorii crește și mai mult dacă luăm în considerare că ieșenii ar putea foarte ușor să fie favoriți împotriva tuturor celorlalte echipe din Liga 2. Adică ar putea să-i bată și să-i țină la distanță cât mai mare de Steaua pe Oțelul și pe Dinamo DDB.

Nu în ultimul rând, Steaua i-a bătut deja pe ieșeni în acest campionat. În septembrie, anul trecut, într-o zi de vineri, într-un meci programat de la 16:30 (mulțumim, FRF!), echipa lui Oprița a controlat în totalitate partida, reușind să marcheze de 2 ori. Ieșenii au marcat și ei, dar de abia în minutul 89, când șansele de a reveni erau aproape de 0.

Poli Iași vine la Steaua pentru a-și apăra locul 1

Etapa trecută, Poli Iași a făcut egal cu FC Buzău, scor 1-1, chiar dacă a jucat pe teren propriu. A folosit următoarea echipă:

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Fl. Plămadă (cpt.)(Tincu 77′), Katanec, Ștefanovici (Finica 66′) – Vașvari (Marchioni 77′), Itu, A. Roman – Musi, Vojtus (Rob. Ion 77′), Hlistei (Ant. Dumitru 56′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Martac, Tud. Telcean, Fr. Cristea
Antrenor: Leo Grozavu

Iașiul nu e o echipă de ignorat, dar nici un care să sperie. Cheia jocului său e la mijloc, unde are un trio experimentat: Vașvari – Roman – Itu (împrumutat de la CFR Cluj). Steaua este însă superioară în toate celelalte compartimente. Astfel, dacă îi va bloca pe cei trei sau dacă va trece jocul peste ei, are mari șanse să câștige.

Ce Steaua vom vedea marți?

Aceasta este întrebarea de pe buzele tuturor steliștilor. Cu Oțelul, echipa noastră a făcut o primă repriză dezastruoasă și o a doua repriză aproape excelentă. Deși a fost condusă cu 3-0, Steaua a marcat de 2 ori în repriza a doua și putea să înscrie chiar mai mult. Cu mai multă atenție, poate că ar fi reușit un egal sau chiar o victorie. Dar spunem asta doar privind repriza a doua.

Dacă ne uităm și la prima repriză, avem o imagine mult mai pesimistă. Steaua a luat 3 goluri de la o echipă care a luat la rândul ei 3 goluri de la Dinamo DDB. Și chiar dacă se poate spune fără nicio jenă că dedebiștii sunt împinși de la spate ca să promoveze, nu există absolut nicio scuză când iei 3 goluri într-o repriză, din cauza neatenției din apărare.

Așadar acesta a fost primul lucru la care Oprița a trebuit să lucreze în aceste 12 zile de pauză dintre etape. Dacă a reușit să refacă apărarea, problema celor 3 puncte este în mare parte rezolvată. Dar doar dacă. Vom afla cum stau lucrurile de abia la ora meciului. Echipa probabilă a Stelei:

Steaua București: H. Iancu – Drăghici, Beța, Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu, Șt. Pacionel II, Enceanu, Bodișteanu – Chipirliu

Meciul Steaua – Poli Iași va avea loc marți, 11 aprilie, de la ora 19:00. Va fi transis pe Digi, Orange Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!