steaua poli iași

Steaua București – Poli Iași, 2-2 (1-1)

Problemele din meciul cu Oțelul au continuat pentru Steaua și în această etapă, când apărarea catastrofală a echipei lui Oprița a pierdut 2 puncte foarte importante, oferindu-le celor de la Poli Iași încă o etapă pe primul loc.

Steaua București: H. Iancu (cpt.) – St. Drăghici, Beța, Mihăescu (Al. Sabău 27′), Ad. Ilie – Ad. Popa, Șt. Pacionel (Bărbulescu 83′), Dav. Matei (Enceanu 64′), Bodișteanu – Chunchukov (Trică 64′), Chipirliu (Em. Pacionel 83′)
Rezerve neutilizate: Dincă – D. Oroian, Corbu, Raicu
Antrenor: Daniel Oprița (suspendat) / Antrenor secund: Fănel Nofitovici

Poli Iași: Brînză – Martac (Kouadio 46′), Fl. Plămadă (cpt.), Katanec, Finica – Itu, Marchioni (Tud. Telcean 58′), A. Roman (Mogoș 80′) – Musi (Ant. Dumitru 73′), Vojtus, Hlistei (Rob. Ion 58′)
Rezerve neutilizate: Jankov – Tincu, Ștefanovici, Fr. Cristea
Antrenor: Leo Grovazu

Daniel Oprița a fost suspendat pentru această partidă. Și bine că a fost suspendat, deoarece cu siguranță ar fi înnebunit de nervi încă din minutul 1, când Mihăescu a continuat gafele din meciul de la Galați și le-a oferit celor de la Iași posibilitatea de a marca. Faza respectivă s-a terminat însă bine pentru Steaua, cu un fault la portar.

Însă norocul nu a ținut mult. În minutul 13, Mihăescu a gafat din nou, mingea a ajuns la Vojtus, atacant care nu marcase niciun gol pentru Poli Iași până în această partidă, acesta a intrat în careu, a tras de lângă Beța și a înscris. Steaua București – Poli Iași, 0-1.

A urmat o cursă a Stelei pentru egalare. Jocului echipei lui Oprița a devenit mai ofensiv și chiar mai eficient și mai sigur, după ce Mihăescu a fost scos din teren, în minutul 27, schimbat cu Sabău.

Ocaziile au început să se adune la poarta celor de la Poli. Chunchukov a înscris în minutul 34, dar arbitrul a anulat golul pe motiv de offside. Dacă a fost offside, a fost unul milimetric. Însă nu ne întrebați unde și-a ținut arbitrul microscopul, că nu vă putem răspunde.

Până la finalul primei reprize, Steaua a reușit totuși să egaleze. În minutul 45, Popa a bătut un corner de pe dreapta, mingea a ajuns la Chunchukov iar bulgarul Stelei nu a iertat. Steaua București – Poli Iași, 1-1. Acesta a fost scorul la pauză.

Echipa cu cel mai mare buget din Liga 2, Poli Iași a început a doua repriză în ofensivă. Jocul său a fost însă unul slab. De altfel, echipa primăriei din Iași nu a prea arătat nimic în partida cu Steaua. O echipă mediocră, cu un joc lent, bătrânicios și nu foarte inspirat, aceasta a contat doar atunci când băieții lui Oprița i-au permis acest lucru. Dar și asta e o problemă până la urmă, pentru că Steaua ar fi trebuit să țină presiunea la maxim pe careul moldovean.

Chunchukov și Matei au ieșit accidentați în minutul 64, fiind înlocuiți cu Trică și Matei. Steaua a rămas însă sus și a fost răsplătită câteva minute mai târziu. În minutul 71, Ștefan Pacionel a recuperat o minge la mijlocul terenului, a trimis o verticalizare perfectă, care l-a lăsat pe Chipirliu singur cu portarul, iar golgheterul Stelei nu a iertat. Steaua București – Poli Iași, 2-1.

A fost o revenire excelentă a Stelei, care și-a demonstrat superioritatea pe teren, în ciuda faptului că arbitrajul a fost unul pro-oaspeți. Și totuși, pe final de meci, vechea problemă a Stelei e lovit din nou. O nouă gafă în defensivă a făcut ca Vojtus să marcheze din nou, în minutul 86.

Itu a centrat de pe dreapta. În loc să sară, Beța, care îl marca pe Vojtus, s-a uitat. De ce? Nu știm. Doar s-a uitat. Și a văzut ceea ce am văzut cu toții. Atacantul celor de la Poli s-a înălțat, a trimis cu capul la colțul lung și a înscris. Și, așa, Steaua a renunțat și la primul loc, dar și la cele două puncte. Mai mult, i-a dat viață unei echipe care chiar nu a impresionat cu nimic.

Steaua București – Poli Iași s-a terminat cu scorul de 2-2. Steaua a pierdut două puncte, încasând două goluri care puteau fi evitate foarte ușor. De ce nu au fost evitate? La această întrebare trebuie să răspundă cei care, în această partidă, au fost preocupați cu alte lucruri, nu cu blocarea adversarilor.

Cel mai trist, acest eșec a avut loc sub ochii unor legendari steliști, precum Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Gabi Balint, Victor Pițurcă, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Ilie Dumitrescu și Constantin Gîlcă. Aceștia au fost prezenți la meci și au susținut Steaua.