unirea dej steaua bucurești 1-1

Unirea Dej – Steaua București, 1-1 (0-0)

”Nu vorbesc, pentru că, dacă vorbesc, o să am probleme,” zice Jose Mourinho într-un videoclip devenit viral pe internet. La fel ne simțim și noi, după Unirea Dej – Steaua București, 1-1.

Unirea Dej: Railean – Gîț, D. Pop. Chira, Dav. Maftei, Ad. Pop, Al. Militaru (Fulga 62′), Matiș, Al. Pop (cpt.), Cocian (Buta 82′), Blaj (Vl. Bogdan 69′)
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Burdeț, Cătinean, Andr. Pop, Frăsineanu
Antrenor: Dragoș Militaru

Steaua București: Dincă – Drăghici, Beța (D. Oroian 82′), Ciocoteală, Corbu – Ad. Popa (Em. Pacionel 82′), Dav. Matei (Mihăescu 46′), Bărbulescu (cpt.)(Balgiu 46′), Bodișteanu – Kayondo (Enceanu 46′), Chunchukov
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sabău, Ius. Răducan, Ad. Ilie
Antrenor: Daniel Oprița

Cea mai slabă echipă din acest play-off – asta era Unirea Dej înainte de partida cu Steaua. Dar, la fel ca cei de la FC Buzău, clujenii au prins puteri noi fix când au jucat împotriva echipei lui Oprița. Sau poate chiar steliștii le-au permis să prindă.

Acum câteva săptămâni, Steaua bătea Unirea Dej cu 3-0, în primul meci din acest play off. A fost un meci în care echipa condusă de Oprița a făcut tot ce a vrut. Dacă a vrut să marcheze, a marcat. Dacă a vrut să facă spectacol, a făcut.

Ne întoarcem în prezent, pe stadionul primăriei din Dej, unde am fost martorii unui joc cu totul și cu totul diferit. Deși a făcut ce vrut în tur, în retur Steaua s-a chinuit. Nu e Dejul o echipă slabă, dar nici una care să te țină în șah, după ce tu ai mătrășit-o de două ori în acest sezon.

Steaua a început meciul de la Dej la fel ca pe cel de la Buzău. A controlat partida, fără să fie periculoasă, apoi a scăpat adversarul de sub control. Asta spre fericirea adversarului, care a profitat de ocazia oferită. Tinerii jucători dejeni nu s-au ferit să atace poarta lui Dincă. În cele din urmă, eforturile lor au fost răsplătite. Lipsa de experiență a tânărului Bodișteanu a făcut ca cesta să îl faulteze pe Matiș în careu, în minutul 79, iar Alexandru Pop a transformat penaltiul dictat de arbitrul Porumbel. Unirea Dej – Steaua București, 1-0.

Cum am ajuns aici? Ce s-a întâmplat de Steaua a pierdut jocul bun care a dus-o pe primul loc și care a făcut-o cea mai bună echipă din sezonul regulat? Au trecut doar câteva săptămâni de atunci. Să se fi deteriorat jocul chiar atât de rău în doar câteva săptămâni?!

Îi informăm pe jucători că nu contează doar jocul cu Dinamo DDB, dacă chiar e așa cum a spus Daniel Oprița. Îl informăm și pe Daniel Oprița că nu e destul să îi certe pe jucători. Mai e necesar să facă și tot posibilul pentru ca aceștia să fie motivați și să dea la fiecare joc 100%. Asta înseamnă că ar trebui să îi și excludă din lot pe cei care nu joacă, care nu vor să joace sau care nu pot să joace.

Când joci cu mâini moarte pe teren, cu jucători lipsiți de orice motivație, nu faci altceva decât să îți sapi groapa singur. Așa, nu ai cum să promovezi. Așa nu termini nici în primele 4. Cu ultimele 2 echipe din acest play-off, Unirea Dej și FC Buzău, am pierdut deja 5 puncte din 9. Mai sunt 3 puncte, din returul cu FC Buzău. Dacă îl pierdem și pe ăsta, cel mult la locul 3 mai putem spera.

Din fericire, Steaua București a fost salvată azi de inspirația lui Balgiu. Mijlocașul stelist a înscris cu un șut fantastic de la 30 de metri, în minutul 88. Unirea Dej – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-1. Acum trebuie să ne rugăm ca CSMS Iași să bată Oțelul. Atât de rău am ajuns.