csms iași steaua

Avancronică de play-off: CSMS Iași – Steaua

Steaua nu a făcut un play-off foarte bun până acum. Deși rezultatele din sezonul regulat dădeau echipa noastră ca favorită împotriva tuturor celorlalte echipe din primele 6, după 7 etape, clasamentul arată că Steaua a câștigat doar 2 meciuri, că a terminat de 3 ori la egalitate și că a pierdut de 2 ori. Iar acum, în teorie, urmează cel mai tare meci, cel cu echipa de pe primul loc. Din păcate, Steaua nu își permite să piardă cu CSMS Iași.

Am fi putut avea un final liniștit de campionat. O victorie cu Oțelul, la Galați, o victorie cu CSMS Iași, acasă, o victorie cu Unirea, la Dej sau o victorie la Buzău ne-ar fi asigurat un final fără stres. Nu a fost însă să fie așa. Pe locul 2, la 3 puncte de ocupanta locului 3, Oțelul, Steaua trebuie să se impună în fiecare din ultimele 3 meciuri, altfel riscă să piardă locul care promovează direct în Liga 1.

CSMS Iași – Steaua va avea loc miercuri, 10 mai, de la ora 19:00. O nouă programare ”excelentă” făcută de cei de la FRF, care îi oferă Stelei 2 zile de pauză pentru o deplasare foarte lungă. Și cu siguranță programarea nu a fost făcută pentru a afecta în vreun fel lupta pentru promovare. Dar asta este. Acesta este fotbalul pe care îl avem.

În teorie, meciul cu CSMS Iași ar trebui să fie unul ușor pentru Steaua, pentru că, conform aceluiași FRF, CSMS Iași este deja promovată direct în Liga 1. Cum, când mai sunt încă 3 etape de jucat? La întrebarea asta nu a răspuns nimeni.

În orice caz, însă, e puțin probabil ca ieșenii să fie relaxați cu Steaua. Cel mai probabil, vor da totul. Și nu e exclus să fie și puțin motivați în plus de valize venite de prin comune din jurul Bucureștiului. Oricât ne-ar minți Burleanu, adevărul este că valizele nu au încetat niciodată să circule în fotbalul românesc.

Măcar că depindem doar de noi. Dacă câștigăm tot, avem locul 2 asigurat. Dacă câștigăm.

Echipa, din păcate, pare ruptă de tot ce înseamnă fotbal. Câțiva jucători încă joacă, dar alții se comportă de parcă contractele lor s-au încheiat deja. Așa a fost de la începutul play-off-ului. Steaua a făcut meciuri bune cu Unirea Dej și cu Dinamo DDB, ambele acasă, În rest, a dezamăgit crunt. Și nu ne poate spune nimeni că adversarii au fost mai buni. Nu au fost. Steaua s-a bătut singură!

Ce echipă va folosi Steaua în meciul cu CSMS Iași

Beța a primit roșu direct în partida cu Oțelul și, foarte probabil, va lipsi următoarele 2 etape. Fără Walace, accidentat, Oprița va fi nevoit să îi folosească pe Sabău și Ciocoteală în centrul apărării. Parcă ne-ar fi frică de ideea folosirii unui cuplu mai puțin experimentat într-o poziție atât de importantă, dar adevărul e că apărarea Stelei oricum nu a strălucit în acest play-off.

Sabău și Ciocoteală nu pot gafa mai rău decât au făcut-o alții înaintea lor. Așa că ar trebui să joace fără presiune. Să joace liniștiți. Să fie concentrați și să știe că au pe spate un tricou al Stelei București. Să dea totul. Dacă o vor face, va fi bine.

CSMS Iași nu a fost și nu este o sperietoare. Nu este o echipă mai bună ca Steaua. Nu are jucători mai buni. CSMS Iași poate fi bătută.

Cel mai probabil, Oprița îi va trimite pe teren pe:

Dincă – Drăghici, Sabău, Ciocoteală, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Balgiu, Șt. Pacionel, Bodișteanu – Chipirliu, Chunchukov

Ca de obicei, meciul Stelei va fi transmis pe aceleași posturi TV pe care a fost transmis și până acum.

Forza Steaua!