blat

CSMS Iași – Steaua, 5-1 (2-0)

În cel mai rușinos meci al sezonului, Steaua București s-a predat în fața celor de la CSMS iași, pentru a se asigura că nu există nicio șansă să termine pe un loc care ar duce-o direct în Liga 1. Nu există niciun fel de îndoială, meciul a fost trântit.

CSMS Iași: Jankov – Kouadio, Tincu (cpt.), Katanec, Ștefanovici – A. Roman, Marchioni (Fr. Cristea  54′), Itu (Mogoș 46′, Rob. Ion 62′) – Andr. Dumitru (Vojtus 71′), Harrison, Hlistei (Musi 46′)
Rezerve neutilizate: Ailenei – Martac, V. Lică, Finica
Antrenor: Leo Grozavu

Steaua: Dincă – Corbu (Enceanu 32′), Ciocoteală, Al. Sabău, Ad. Ilie – Mihăescu (Balgiu 46′), D. Oroian – Bustea (Ad. Popa 46′), Șt. Pacionel (Bodișteanu 67′), Em. Pacionel – Chunchukov (cpt.)(Ius. Răducan 74′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Dr. Gheorghe, Calestru, Trică
Antrenor: Daniel Oprița

În ciuda importanței partidei, Daniel Oprița a trimis pe teren rezerve și jucători scoși din formă:

  • Bustea și Emilian Pacionel n-au jucat aproape tot sezonul.
  • Oroian a fost folosit inexplicabil la mijloc
  • Mihăescu – era mai bine dacă echipa juca în 10

Evident, s-a văzut. Fără un mijloc stabil, cei de la CSMS Iași au făcut ce au vrut. Nu că jucătorii lui Oprița s-ar fi opus în vreun fel. I-au lăsat să atace, să tragă la poartă, să facă tot ce au vrut. Și echipa primăriei Iași fix asta a făcut.

La pauză a fost 2-0. Au marcat Hlistei și Harrison pentru Iași, în minutele 27 și 39. Steaua a reușit cumva să reducă din diferență după pauză, în minutul 61, prin Emilian Pacionel. Dar foarte rapid jucătorii steliști și-au adus aminte că nu trebuie să strice sărbătoarea moldovenilor așa că aceștia din urmă au făcut 3-1 în minutul 65, prin Harrison. Ultimele două goluri ale echipei primăriei Iași au fost marcate de Musi, în minutele 69 și 72, două goluri pentru galerie, ca să fie fericiți suporterii prezenți la stadion. Ai noștri nu au vrut să supere publicul ieșean.

Pot să plece toți

Oprița a spus după meciul cu Oțelul că 90% din contracte se termină în vară. Nu e nicio problemă. Pot să plece toți. Steaua nu are nevoie de blatiști.

Echipa noastră a fost cea mai bună în sezonul regulat. A fost bună nu pentru că ar avea ea mare valoare, ci pentru că celelalte echipe din Liga 2 sunt praf și pulbere. Da, chiar și CSMS Iași, și Oțelul, și Dinamo DDB. Doar un prost care nu știe fotbal ar putea să considere că aceste echipe au valoare sau că joacă un fotbal decent. Nu joacă. Și Steaua a demonstrat acest lucru în sezonul regulat, când le-a bătut.

Apoi a venit play-off-ul și CSMS Iași și Oțelul s-au transformat în zmei. Sau poate s-au transformat jucătorii lui Oprița în mielușei. Explicația asta din urmă pare mai aproape de adevăr. Din nimic, au uitat fotbalul. Sau poate nu din nimic. Poate au uitat fotbalul la sugestia celor de mai sus, din MApN (Salut, Eddie!). Oricum ar fi, pot să plece.

Dacă bate în această etapă, Oțelul trece pe locul 2. Steaua nu are cum să piardă locul 3, dar să fim serioși. Dacă termină pe 3, nimeni nu va merge la TAS, ca să conteste regulamentele FRF. Și chiar dacă, printr-o minune, Talpan scapă cumva de jegoșii ăștia și ajunge la TAS și câștigă iar, cum a câștigat mereu, barajul tot nu-l câștigăm. Nu cu acești jucători.

E greu să promovezi când promovarea e dorită doar de o mână de suporteri și de Talpan. E greu să promovezi când alții visează asocieri și marketing.

Dar tot noi râdem la final, chiar dacă e un râs amar

Ați văzut deja probabil motivarea deciziei de la dosarul pentru palmares. E publicată peste tot. Dacă n-ați citit-o, vă spunem noi ideile pe scurt:

  1. Talpan a câștigat din nou. A avut dreptate. Motivarea e bună pentru Steaua.
  2. Motivarea spune că la Curtea de Apel se va judeca doar palmaresul oilor, pentru perioada 2003-2017.
  3. Palmaresul Stelei, cu Cupa Campionilor, e recunoscut ca fiind doar al Stelei, instanța spunând din nou că nu a avut loc niciun transfer de patrimoniu.

Subiectul este închis. FC Fcsb nu are Cupa Campionilor Europeni.

Dar asta nu ne-ajută cu nimic.