psd fotbal pușcărie

PSD + Fotbal = Pușcărie

Istoria ne arată că, pentru PSD, fiecare intrare în fotbal a fost dezastruoasă, terminându-se în același loc, la pușcărie. De ce vă spunem acest lucru? Vă spunem deoarece în aceste momente istoria pare să se repete. Un nou PSD-ist, Marcel Ciolacu, încearcă să intre în fotbalul românesc. Și la cum arată lucrurile în acest moment, sunt șanse foarte mari ca și el să ajungă fix acolo unde au ajuns și ceilalți pesediști care au simțit nevoia să dea cu piciorul în minge.

De ce fotbalul nu e bun pentru PSD

Este destul de clar că, pentru PSD, fotbalul înseamnă ghinion. Marcel Ciolacu nu a înțeles, se pare, acest lucru. Iar când îl va înțelege, s-ar putea să fie prea târziu. Să vedem însă ce a însemnat intrarea partidului PSD în fotbal.

Adi Năstase și Dinamo

Vă mai aduceți aminte de Adrian Năstase? Dacă v-ați născut după 2000, cu siguranță nu. Și asta deoarece acest fost mare politician român (că ne place sau nu, intră în categoria asta) și-a încetat existența ca politician în momentul în care a intrat la pușcărie. Trebuie spus însă că nu fotbalul l-a trimis acolo neapărat pe Adrian Năstase. A avut grijă el să facă alte lucruri, mult mai nasoale decât să fie suporterul celor de la Dinamo. Deși, dacă e să fim cinstiți, e destul de nasol să fii dinamovist.

În anii 2000, Adrian Năstase nu se ferea să se afișeze alături de Borcea și ai lui. Chiar și azi, dacă-l întrebi, tot ”câine” e. Dar e clar că asocierea cu Dinamo nu l-a ajutat cu nimic. Poate că s-a gândit că va câștiga în popularitate, poate că s-a gândit că își va atrage suporterii dinamoviști de partea sa. Aceste lucruri nu s-au întâmplat. Când a plecat la pușcărie, toată țara a aplaudat.

Liviu Dragnea și FC R

dragnea rapid

Alt nume greu din PSD care și-a încercat norocul în fotbal, doar pentru a ajunge în pușcărie, a fost Liviu Dragnea. Cel care astăzi le dă românilor ponturi de gătit pe youtube, pentru că doar atât a mai rămas din el, a fost cândva implicat nu la una, ci la două echipe de fotbal.

Este vorba de Turris-Oltul Turnu Măgurele și FC R, echipă care azi e cunoscută sub numele de FC Rapid 1923 SA. Cu prima, Dragnea a ajuns în Liga 2 și s-a bătut la promovarea în Liga 1. Echipa de fotbal s-a desființat însă după ce fostul membru PSD a ajuns la pușcărie.

Un personaj puternic murdărit de fenomenul corupției, Liviu Dragnea a fost tratat ca un rege de către suporterii rapidiști care au ales să susțină clona FC R. Atât de mult au vrut aceștia să îl pupe în fund încât i-au dedicat articole pe site-ul suporterilor rapidiști, în care îi urau ”La mulți ani!”.

Liviu Dragnea avea însă să regrete această urare. Mulți ani au venit, e adevărat, dar de pușcărie.

Daniel Tudorache și FC R

La capitolul PSD și FC R putem să mai adăugam un nume: fostul primar Tudorache. Cât timp acesta a domnit peste Sectorul 1, a fost un mare susținător al FC R, pe care l-a și finanțat. Nici pentru el, însă, asocierea cu fotbalul nu a fost de bun augur. Anul trecut, Daniel Tudorache a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu derularea unui contract de salubrizare. Prejudiciul este estimat la peste 944 milioane de lei.

Victor Ponta și Dinamo

Victor Ponta este un fcsbist înrăit. Chiar și așa, acesta a ales să urmeze exemplul idolului său, Adi Năstase, și să meargă alături de Dinamo.

În 2014, când și-a lansat candidatura, Ponta s-a folosit de Elias Bucurică și de suporterii dinamoviști. Pe Arena Națională, aceștia au realizat o coregrafie grandioasă care, în cele din urmă, nu l-a ajutat pe Ponta cu nimic.

E adevărat că acest fost lider PSD nu a ajuns la pușcărie după ce s-a dat pe lângă fenomenul fotbal, dar nu putem ignora faptul că eșecul său a fost unul răsunător. A fost, până la urmă, tot o dovadă că pesedistului nu îi stă bine cu fotbalul.

Oare Marcel Ciolacu crede că poate păcăli acest blestem?

Este cât se poate de evident că vorbim aici despre un blestem. De fiecare dată când un lider PSD își face intrarea în fotbal, pe capul lui vine ghinionul, fiind vorba de multe ori chiar de pușcărie. Și atunci ce mai caută Marcel Ciolacu aici? Crede oare că poate păcăli acest blestem?

Că crede sau nu acest lucru, pentru el lucrurile au început deja destul de prost. După ce a intrat în războiul dintre Steaua și FC Fcsb și după ce în presă au apărut declarații cum că el a promis că Becali va juca în Ghencea, suporterii steliști au trimis numeroase plângeri la DNA:

„Pe rolul DNA – Secția de combatere a corupției a fost înregistrată o lucrare ce cuprinde, în acest moment, 131 de sesizări formulate de diverse persoane fizice, «pe subiectul închirierii stadionului Ghencea…». Lucrarea respectivă se află în faza de examinare a sesizării (conform art. 294 din Codul de Procedură Penală), ce reprezintă o etapă prealabilă a declanșării procesului penal, care vizează regularitatea actului de sesizare, competența organului judiciar sau existența unor impedimente pentru urmărirea începerii penale în cauză”

a precizat DNA, într-un răspuns oferit pentru Fanatik.

Marcel Ciolacu și-a depășit atribuțiile

Asta nu sună prea bine. Unde mai pui și că se pare că domnul Ciolacu, care în acest moment e primul ministru al României, pare să își fi depășit atribuțiile.

Prim-ministrul conduce Guvernul. Printre principalele atribuții se numără:

  • Are misiunea de a coordona activitatea Guvernului precum și de a convoca și conduce ședințele de Guvern
  • Propune Președintelui numirea și revocarea membrilor Guvernului
  • Semnează hotărârile și ordonanțele care apoi sunt contrasemnate de miniștri ce au sarcina punerii lor în executare
  • Reprezintă Guvernul în relațiile cu Parlamentul, Administrația Prezidențială, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională etc.
  • Este vicepreședinte CSAT

Vedem așadar că printre atribuțiile domnului Ciolacu, în calitate de prim-ministru, nu este inclusă și trimiterea corpului de control la clubul Steaua, pentru a verifica de ce clubul nostru nu a bătut palma cu FC Fcsb pentru închirierea stadionului Steaua. Printre aceste atribuții nu se regăsește nimic legat de fotbal, clubul Steaua, închirierea unor bunuri ale statului.

Și atunci ce caută Corpul de Control al Primului Ministru la clubul Steaua București? A petrecut oare corpul de control la fel de multe zile analizând scandalul azilelor groazei, cum petrece la clubul Steaua? Se pare că nu.

Vedem așadar cum din acest scandal legat de fotbal poate izvorî un uriaș ghinion pentru domnul Ciolacu, actual șef al PSD, scandal care l-ar putea trimite direct la pușcărie. Mai ales dacă plângerile acelea făcute la DNA ajung în mâinile unui procuror mai zelos, dornic să își facă un nume.

De ce te poate duce fotbalul așa de ușor la pușcărie?

Fotbalul românesc este foarte murdar. Este un sport unde stăpânește corupția. Aproape nimic nu se face corect în fotbalul românesc. Nu există meci care să nu ridice suspiciuni. Nu există arbitru în care să poți avea încredere. Nu există echipă de care să fii sigur că a jucat corect toate meciurile.

Acestea sunt motivele pentru care fotbalul le aduce politicienilor români atât de mult ghinion. Ca politician în România, deja ești destul de corupt. Acesta este adevărul, mai ales dacă vorbim de politicienii de la un nivel foarte ridicat. Când iei aceste bagaje și peste ele mai pui corupția fotbalului românesc, totul se transformă într-o bombă cu ceas. Iar când timpul trece, politicianul care și-a băgat codița în fotbal ajunge de obicei la pușcărie.

La fel cum i-au urat și rapidiștii lui Liviu Dragnea, îi urăm și noi domnului Ciolacu:

La mulți ani! Toți cu executare!