muie becali muie fotbal club fcsb

Gigi Becali a recunoscut că pariază pe meciurile echipei sale

Tupeul lui Gigi Becali a atins astăzi nivelul maxim pe care l-ar putea atinge vreodată. La ProSport live, emisiunea lui Mironică, Becali a recunoscut că a pariat pe meciul jucat de FC Fcsb cu FC Nordsjaelland. Conform tuturor regulamentelor FIFA, UEFA sau FRF, Becali ar trebui acum suspendat pe viață iar FC Fcsb dezafiliată și exclusă din competiții.

„Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7, dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu. Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă. Există un aranjament? Nu am voie să pariez? De ce nu e moral, să pariez pe echipa mea? Dacă pariez că pierd, atunci. Dar, dacă pariez că câștig, nu am nicio treabă. De ce nu am voie? Nu am voie să mă distrez? Cum are orice om voie. Trebuie să luăm lucrurile logice. Ăsta este un joc. Nu e o chestiune de patimă. Toate au o logică, dacă fac după aia o obișnuință, da, dar dacă pun 20.000, e un fleac. A zis după aia că a scăzut cota, era 5. Am pus după primele două, când am avut noi ocaziile alea cu Coman. Nu era vorba aici, era o chestiune că pariez pe echipa mea”

Gigi Becali, la ProSport Live, 18.08.2023

Bineînțeles, acesta nu este primul autodenunță făcut de Becali. Doar acum câteva zile a recunoscut că a trimis mesaje la guvern pentru a obține de la Marcel Ciolacu ajutor pentru folosirea stadionului Steaua. Situația este însă diferită.

Din păcate, justiția din țara noastră a devenit din nou o glumă. Becali face ce vrea și spune ce vrea fără să fie tras la răspundere. Dacă orice alt cetățean ar spune că trimite scrisori la guvern pentru a obține anumite foloase, ar fi ridicat imediat. Nu și Becali.

Dar aici nu mai vorbim despre justiție, ci despre afaceri. UEFA este o firmă privată care câștigă foarte mulți bani deoarece publicul consideră că Champions League și celelalte competiții europene organizate de UEFA sunt cinstite. Cu declarația dată astăzi, Becali a afectat integritatea Conference League, care nu e la fel de populară precum Champions League, dar e tot o competiție organizată de UEFA.

Și iată cum credibilitatea UEFA și credibilitatea competițiilor pe care le organizează scad. Și, dacă scade credibilitatea, scad și veniturile obținute de UEFA. Cei care conduc această asociație știu acest lucru și fix din acest motiv au interzis ca oficialii cluburilor, fotbaliștii și antrenorii să joace la pariuri. Dacă justiția de la noi nu face nimic cu autodenunțurile lui Becali, s-ar putea ca UEFA să facă.

Acum vom vedea adevărata influență pe care o are Becali în fotbal

Nu are rost să publicăm aici regulamentele FIFA, UEFA sau FRF. Toată lumea știe că oficialii cluburilor, antrenorii, jucătorii și chiar și persoanele afiliate lor nu au voie să joace la pariuri. Este cât se poate de evident că UEFA și FRF trebuie să ia măsuri împotriva lui Becali. Dar vor lua?

Nu e prima dată când Becali încalcă regulamentele FRF și UEFA. Chiar acum câteva luni, declarațiile sale pline de misoginism la adresa Iulianei Demetrescu ar fi trebuit să îi aducă o suspendare uriașă. Cel puțin o suspendare. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Nici FRF nu a făcut nimic, nici UEFA.

Dacă nu vor face nici acum nimic, e un semn că Becali are foarte mare influență în fotbal. Nu doar în fotbalul românesc, ci și în cel european.

Acest lucru ar explica și de ce UEFA refuză să actualizeze o anumită pagină de pe site-ul său.

V-ați convins acum din ce motiv nu mai este fotbal în România?

Cu o asemenea declarație, făcută cu asemenea tupeu, Becali ne-a închis gura. Ne-a închis gura nouă, celor care chiar iubesc fotbalul. Ne-a arătat că fotbalul, sportul pe care îl iubim noi, e doar jucăria lui și nimic mai mult. Și ne-a arătat că poate să facă ce vrea cu această jucărie.

Ne tot întrebăm de ce nu avem fotbal în România. Ne tot întrebăm de ce echipa națională nu mai joacă nimic. Becali ne-a dat astăzi răspunsul.

Și care a fost reacția presei la acest răspuns dat de Becali?

”Ce tare!”

Asta a spus Mihai Mironică, în momentul în care Becali a anunțat fără nicio jenă că încalcă regulamentele fotbalului oricând vrea el. Mironică nu l-a certat pe Becali. Nu a sărit să îl atace cu întrebări incomode. Nici nu a ținut vreun discurs-manifest în care să șteargă cu el pe jos pentru că și-a bătut joc de fotbal.

Probabil că fără să vrea, dintr-un reflex, Mironică a dat drumul admirației pe care o are pentru Becali. ”Ce tare!” Dar, până la urmă, ce așteptări să ai de la un om plătit tot de casele de pariuri?!

Cei care doresc să facă plângeri la UEFA împotriva lui Becali pot folosi acest link: https://integrity.uefa.org/