Unirea Dej - Steaua București 2-6

Unirea Dej – Steaua București

Steaua București a obținut la Dej, cu Unirea, prima victorie din acest sezon de Liga 2. Soarta meciului a fost decisă încă din prima repriză, când Chipirliu a demonstrat din nou că este cel mai bun marcator din campionat.

Unirea Dej: Cl. Chindriș – Zamfirescu, Chira, Negrea, Al. Șuteu – Ad. Pop, Cătinean (cpt.), Vic. Stancovici – Blaj, Golda, Piftor
Rezerve: R. Pop – M. Geană, Burdeț, D. Pop, Roș, Ciuciulete, Pruteanu, Ciocan, Fulga
Antrenor: Dacian Nastai

Steaua: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.), Dobrescu – Mancuso, Rober Sierra, Topuzov, St. Drăghici – Chunchukov, Chipirliu
Rezerve: I. Pop – Ad. Ilie, Dav. Matei, Boiciuc, Raicu, Anceanu, C. Avram, Buziuc, Rz. Florea
Antrenor: Daniel Oprița

Purtând din nou un echipament oribil, de culoare galbenă (culoarea de care sunt obsedați conducătorii clubului, pe care ne-au tot băgat-o pe gât cu forța în ultimii ani), Steaua a început meciul în atac. În minutul 6, Drăghici a pătruns în careul Unirii cu mingea la picior, a fost faultat iar arbitrul Mircea Ardelean a arătat punctul cu var. Chipirliu a luat mingea, a executat perfect penalty-ul și a modificat tabela. Unirea Dej – Steaua București, 0-1.

A urmat un joc frumos și plăcut din partea celor două echipe. Unirea Dej a căutat egalarea, în timp ce Steaua a încercat să obțină al doilea gol. Câștig de cauză au avut militarii.

În minutul 30, Drăghici a urcat pe dreapta, a întors spre Chipirliu, care a lovit destul de prost mingea, dar chiar și așa aceasta s-a dus în poarta celor de la Dej. Unirea Dej – Steaua București, 0-2. Acesta a fost și scorul pa pauză.

Cea mai frumoasă repriză secundă din acest sezon!

Prima repriză a fost una bună, cu fotbal bun și goluri. A fost însă nimic în comparație cu a doua repriză. Cele două echipe au făcut spectacol în a doua jumătate a meciului, marcând 6 goluri, unele dintre ele de excepție.

Steaua București a făcut 3-0 în minutul 68, când Boiciuc a scăpat singur către poarta lui Chindriș. Atacantul stelist a tras de la 16 metri și a înscris. A fost primul său gol în tricoul Stelei. Unirea Dej – Steaua București, 0-3.

Bucuria golului lui Boiciuc nu a durat însă mult, Unirea Dej reușind să reducă din diferență 3 minute mai târziu. Ciocan a intrat în careul stelist pe dreapta, a centrat pentru Piftor, care a pus piciorul și a introdus mingea în poartă din 4 metri. Unirea Dej – Steaua București, 1-3.

A fost momentul în care cele două echipe chiar și-au dat drumul la joc, fazele spectaculoase venind una după alta. În minutul 84, Steaua a marcat al patrulea gol. Un atac frumos, Maftei a intrat pe dreapta în careul Dejului, a trimis mingea în centru pentru Enceanu, care a trimis cu dreptul la colțul lung, învingându-l din nou pe Chindriș. Unirea Dej – Steaua București, 1-4.

Și Unirea a răspuns din nou, chiar în minutul următor. Șuteu a centrat înalt, de pe stânga, mingea i-a depășit pe fundașii steliști, a ajuns la Chira, care din 7 metri a trimis cu capul în poarta lui Frânculescu. Unirea Dej – Steaua București, 2-4.

Iar dacă meciul s-ar fi terminat aici, toată lumea ar fi fost fericită și spectatorii ar fi fost cu siguranță încântați. Însă au mai urmat nu unul, ci două goluri, ambele superbe.

În minutul 90+2, Adi Ilie a primit o minge de la Enceanu, în spatele apărării Unirii, a lobat-o din prima, de la 20-22 de metri, trimițând-o peste Chindriș, direct în poartă. Mai mult, 2 minute mai târziu, puștiul Alin Raicu a marcat un eurogol, șutul său de la aproximativ 25 de metri trimițând mingea fix în vinclul porții dejene.

Unirea Dej – Steaua București s-a terminat cu scorul de 2-6. Un meci superb, cu un scor care nu are cum să mulțumească iubitorii fotbalului.


Avancronică Unirea Dej – Steaua București

Etapa cu numărul 3 din sezonul 2023-2024 al Ligii 2 duce Steaua București la Dej, pentru a juca contra echipei locale, Unirea. E de așteptat ca băieții lui Oprița să aibă parte de un meci greu, dar, chiar și așa, Steaua rămâne favorită la victorie.

O altă echipă în plină reconstrucție

Unirea Dej este a doua echipă în plină reconstrucție cu care Steaua București se întâlnește în acest start de sezon. Asemeni celor de la Chindia, care și-au făcut noua echipă în jurul lui Dragoș Militaru, fostul antrenor al dejenilor, și a unui nucleu de jucători veniți chiar de la Unirea, echipa din județul Cluj e departe de ce a fost anul trecut, când a impresionat. Însă asta nu e neapărat o veste bună pentru steliști.

Unirea Dej a strâns 3 puncte în primele 2 etape, reușind o victorie (cu Alexandria) și fiind învinsă o dată (de Șelimbăr, liderul surpriză după primele 3 etape). Așadar echipa ardeleană reprezintă o mare necunoscută pentru Oprița și ai lui. Dacă, totuși, antrenorul stelist a reușit să citească jocul dejenilor după primele 2 meciuri, atunci Steaua nu ar trebui să aibă probleme.

Dacă Oprița nu a reușit să citească jocul Unirii, Steaua va avea un nou meci greu. Echipa noastră, să nu uităm, este și ea în reconstrucție. Și nu a reușit încă să convingă. Nici în egalul cu Chindia, nici în egalul cu Metaloglobus și nici măcar prin victoria obținută în Cupă.

O victorie cu Dejul i-ar putea lansa în sfârșit pe steliști, o lansare de care echipa lui Oprița are nevoie ca de aer, pe care suporterii o tot așteaptă dar care încă nu a venit.

Echipe probabile Unirea Dej – Steaua București

Cu Șelimbăr, Unirea Dej a folosit următorul prim 11:

Unirea Dej: Cl. Chindriș – Zamfirescu (M. Geană 87′), Chira, D. Pop, Al. Negrea (Al. Șuteu 46′) – Ad. Pop, Cătinean (cpt.), Vic. Stancovici (Pruteanu 70′) – Blaj (Ciocan 70′), Fulga (Golda 72′), Piftor
Rezerve neutilizate: R. Pop – Burdeț, Ciuciulete, Roș
Antrenor: Dacian Nastai

Chiar și fără vedete precum Cocian sau Alexandru Pop, care au părăsit Dejul în această vară, Unirea continuă să fie o echipă ambițioasă, care va face totul pentru a încurca Steaua.

Cu Unirea Dej, Steaua București ar putea folosi următoarea echipă:

Frânculescu – Dav. Maftei, Beța (cpt.), Vîrtej, Dobrescu – Rober Sierra, Mancuso – Drăghici, Chipirliu, Topuzov – Chunchukov

Meciul Unirea Dej – Steaua București este programat pentru duminică, 20 august, de la ora 12:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport și Prima Sport.