steaua bucurești csm alexandria 1-1

Steaua București – CSM Alexandria

Steaua București s-a făcut de rușine cu CSM Alexandria, terminând la egalitate, 1-1, primul meci oficial jucat în acest sezon pe stadionul Steaua. Echipa lui Oprița a făcut o a doua repriză foarte slabă, nereușind să desfacă apărarea echipei din Teleorman.

Steaua: I. Pop – Dav. Maftei (Raicu 46′), Vîrtej, Beța (cpt.)(Mancuso 74′), Dobrescu – St. Drăghici (Buziuc 74′), Rober Sierra, Dav. Matei, Topuzov (Ad. Ilie 62′) – Boiciuc (Chunchukov 62′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: Frânculescu – Enceanu, C. Avram, Bărbulescu
Antrenor: Daniel Oprița

CSM Alexandria: Cristică (cpt.) – Nicola, Cană, Perju, Vl. Georgescu – Împungerouă (Lupoaica 81′), I. Voicu (Jerdea 46′), Mih. Stancu, Ov. Horșia (Gîdea 62′) – Dodoi, P. Simon (Mogoș 46′)
Rezerve: Brînză – Al. Băican, C. Neagu, Iakabfi, Nedelea
Antrenor: Ștefan Odoroabă

”Urâtele” care poartă ghinion!

”Iar cu urâtele alea!” Așa a început meciul pentru unul din suporterii steliști care au fost prezenți pe stadion la meciul Steaua București – CSM Alexandria. Însă acesta nu s-a referit la cele trei femei care au făcut parte din echipa de arbitri a partidei, ci la oribilele tricouri mov pe care Steaua le folosește în acest sezon.

Nimeni nu înțelege de ce steliștii le folosesc, nimeni nu le place. Iar suporterii steliști sunt cu toții de acord că cretinul care a decis folosirea acestei culori ar trebui demis imediat. Partea cea mai proastă e însă că aceste tricouri poartă în același timp foarte, foarte mult ghinion. Cum s-a văzut și în partida cu CSM Alexandria.

Steaua București a început în atac meciul și a reușit să deschidă rapid scorul. În minutul 22, Chipirliu a deschis scorul după o fază foarte frumoasă de atac. Boiciuc i-a trimis lui Sierra în partea stângă a careului celor de la Alexandria, acesta a recentrat cu capul pentru Chipirliu, aflat în centrul careului, iar atacantul stelist a înscris probabil unul dintre cele mai ușoare goluri ale carierei sale. A fost al patrulea gol marcat de Chipirliu în acest sezon, un gol care îl pune pe primul loc în clasamentul golgheterilor.

A urmat o primă repriză foarte bună pentru Steaua. Echipa noastră a atacat, a construit frumos, a avut multe faze de gol, dar nu a marcat. Și, așa cum spune acea veche vorbă din fotbal, ocaziile Stelei s-au răzbunat în minutul 45, când CSM Alexandria a reușit să egaleze norocos, profitând de o neatenție a defensivei steliste. La pauză, scorul partidei Steaua București – CSM Alexandria a fost 1-1.

Cea mai slabă repriză făcută de Steaua în acest sezon!

A doua repriză a meciului Steaua București – CSM Alexandria a fost cea mai slabă repriză făcută de Steaua în acest sezon. După golul marcat în finalul primei reprize, echipa din Teleorman și-a luat în totalitate la revedere de la orice încercare de a mai marca. S-a baricadat așadar în propriul careu, unde a tras 9 din cei 10 jucători de câmp.

În primă fază, Steaua nu a părut deranjată de decizia Alexandriei. Steliștii s-au instalat în jumătatea adversă și au început să construiască. Însă atacurile lor s-au terminat mereu la fel: PROST!

Ocazii au existat, însă șuturile sau loviturile de cap au mers mereu pe lângă poarta lui Cristică. Steaua București a părut o echipă care joacă fără atacant. Da, Chipirliu s-a zbătut. Da, au existat nervi și chiar și dorință. Dar golul nu a venit.

Și minutele au trecut. Finalul de meci i-a găsit pe steliști în apropierea careului lui Cristică, nervoși pe tragerile de timp grosolane ale celor de la CSM Alexandria. Adevărul este însă că nu ar fi trebuit să fie. E de înțeles, ba chiar e o regulă că o echipă minusculă se va mulțumi mereu cu egalul și că va face orice pentru a-l obține, mai ales într-o deplasare grea. Steliștii ar fi trebuit să știe acest lucru și ar fi trebuit să rezolve partida încă din prima repriză.

Nu au făcut-o iar partida s-a terminat prost pentru Steaua. La primul meci jucat acasă în acest sezon, Steaua București s-a încurcat cu o echipă cu care nu avea voie să se încurce, CSM Alexandria.

FORZA ECHIPELE ”FĂRĂ DREPT”

Meciul Steaua București – CSM Alexandria s-a terminat la egalitate, 1-1, rezultat care, în mod ironic, trimite Steaua pe locul 6 în clasament, adică pe ultima poziție de play-off. În teorie, un rezultat bun. În realitate, unul foarte prost.

Iar pentru Steaua urmează un meci greu cu liderul surpriză al acestui sezon de Liga 2, CSC 1599 Șelimbăr, echipă care a câștigat toate cele 4 meciuri din acest sezon și care încă nu a primit gol. Partea amuzantă e că CSC 1599 Șelimbăr, la fel ca Steaua, e una dintre cele 8 echipe care nu vor primi licență de Liga 1 de la FRF, deoarece nu sunt organizate ca SA sau non-profit.

În acest moment, 3 din primele 6 echipe din clasament sunt în această situație, adică ”fără drept de promovare”(această expresie e stupidă și greșită, deoarece promovarea e un merit, nu un drept). Iar Șelimbăr și Corvinul ocupă chiar primele 2 locuri. Ce mai zici acum, FRF?!


Avancronică Steaua București – CSM Alexandria

Steaua București a învins Unirea Dej cu 6-2 și se pregătește acum să facă spectacol la primul său meci oficial jucat pe stadionul Steaua în acest sezon. Adversar în această etapă va fi CSM Alexandria. Partida Steaua București – CSM Alexandria va avea loc duminică, 27 august, de la ora 11:00. Meciul va fi transmis de Digi Sport și Prima Sport.

Spectacol la Dej, spectacol și în Ghencea?

Steaua București a surprins plăcut în deplasarea de la Dej. Pe un teren pe care multe echipe vor avea probleme în acest sezon, Steaua a făcut spectacol și a învins Unirea Dej categoric, cu scorul de 6-2. Rezultatul excelent și jocul foarte bun au venit după 3 partide modeste făcute de Steaua în acest sezon.

Avem așadar motive să credem că Steaua va continua forma bună și în primul meci oficial din acest sezon care va avea loc pe stadionul Steaua. CSM Alexandria, ocupanta locului 12, este o echipă care a promovat la sfârșitul sezonului trecut în Liga 2. Nu are capacitatea de a-i face Stelei probleme, mai ales în Ghencea.

Ne așteptăm și vrem să vedem așadar un nou spectacol, cu foarte multe goluri marcate.

Steaua București nu își permite pași greșiți cu CSM Alexandria

Steaua a început greoi acest sezon, lucru ușor de înțeles, din moment ce echipa a fost reconstruită aproape de la 0. Totuși, după cele 2 egaluri din primele 2 etape, echipa noastră nu își mai permite să facă pași greșiți. Și în niciun caz nu își permite să facă pași greșiți cu CSM Alexandria.

Echipa din Teleorman nu trebuie însă subestimată. Deși a pierdut în acest sezon cu Unirea Dej și cu Șelimbăr, în etapa a doua a produs o mare surpriză și a învins Concordia Chiajna. În ultima etapă, în care a pierdut acasă cu Șelimbăr, antrenorul Alexandriei, Odoroabă, a folosit următoarea echipă:

CSM Alexandria: Cristică (cpt.) – Nicola (C. Neagu 46′), Cană, P. Simon (Neicu 46′), C. Costea (Împungeroua 14′), Ed. Sîrbu (Ov. Horșia 68′), Nițescu, Perju, Al. Băican, Vl. Georgescu, Jerdea (Iakabfi 46′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Gîdea, Mih. Stancu, I. Voicu

În ceea ce privește Steaua, e interesant de văzut dacă Oprița va schimba echipa folosită la Dej. Echipa noastră ar putea juca cu:

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.), Dobrescu – St. Drăghici, Mancuso, Rober Sierra, Topuzov – Chunchukov, Chipirliu

Forza Steaua!