unirea dej steaua bucurești 0-1

Cupa României: Unirea Dej – Steaua București, 0-1 (0-0)

Steaua București s-a calificat în premieră în grupele Cupei României, un format nou al competiției pe care echipa noastră a câștigat-o până acum de 20 de ori. Calificarea a fost însă una muncită. Steaua București a învins Unirea Dej cu greu, scor 1-0, dintr-un penalty bătut de Chipirliu.

Unirea Dej: R. Pop – M. Geană, D. Pop, Negrea, Roș, Vic. Stancovici, Ciuciulete, Ad. Pop, Ciocan, Blaj (cpt.), Piftor
Rezerve: Cl. Chindriș – Zamfirescu, Kereki, Al. Șuteu, Cătinean, Scocîlcă, Golda, Vl. Stancovici, Pruteanu
Antrenor: Dacian Nastai

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.), Dobrescu, Mancuso, Rober Sierra, Ad. Ilie, St. Drăghici, Chipirliu, Buziuc
Rezerve: I. Pop – Bărbulescu, Dav. Matei, Boiciuc, Raicu, Enceanu, C. Avram, Topuzov, Chunchukov
Antrenor: Daniel Oprița

Pe o vreme urâtă, ploioasă, care a ținut departe de stadionul Municipal, din Dej, chiar și camerele de filmat, Steaua București și Unirea au început având în minte rezultatul de 6-2 de acum câteva săptămâni. Dejenii au fost mai atenți, în timp ce steliștii au fost în nota lor obișnuită din acest start de sezon. Spre bucuria comandantului interimar, care nu prea se înțelege cu culorile roșu și albastru, Steaua a jucat în echipamentul galben.

Într-o formă surprinzător de bună, Drăghici a fost cel care a condus atacurile steliste din prima repriză. Din păcate, în continuare, Steaua stă doar în Chipirliu în ceea ce privește golurile. Dacă nu marchează golgheterul, nu marchează nimeni. Și cum Chipirliu nu a marcat în prima repriză, la pauză scorul meciului din Cupa României dintre Unirea Dej și Steaua București a fost 0-0.

Repriza a doua a fost animată de schimbările făcute de cele două echipe. Dacă cei 22 care au jucat în prima repriză nu au arătat nimic, a venit rândul celor de pe bancă să arate ce pot. Oprița și Nastai și-au pus ambii speranțele de calificare în schimbările făcute în a doua repriză. Însă chiar dacă Enceanu a reușit să lovească bara, nu se poate spune că jucătorii intrați pe parcurs au fost cu ceva mai buni decât cei pe care i-au schimbat. Astfel singurul aspect pozitiv al schimbărilor poate să fie faptul că au permis odihnirea unor jucători pentru următoarea etapă de Liga 2.

Târziu, în minutul 83, Steaua a reușit în sfârșit să marcheze și să își asigure calificarea în grupele Cupei României. Golul a fost înscris, evident, de Chipirliu. Golgheterul stelist a marcat dintr-un penalty bătut perfect, în stânga portarului Pop, pe care l-a trimis din fentă fix în partea opusă. Mai trebuie spus însă și că Drăghici a fost cel care a obținut lovitura de la 11 metri.

Meciul cu Unirea Dej trebuia să fie unul ușor pentru steliști. Nu a fost. Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Și tot din fericire, următorul meci, contra celor de la Șelimbăr, locul 1 în Liga 2, va avea loc marți. Așa că băieții lui Oprița vor avea destul timp la dispoziție ca să se refacă după această deplasare destul de grea și obositoare.