frf psd

FRF sare în apărarea PSD

În ceea ce poate fi descris doar ca o încălcare a dreptului la libera exprimare, FRF a amendat în această săptămână clubul Steaua București deoarece suporterii steliști au îndrăznit să înjure PSD la meciul de la Târgoviște, cu Chindia.

Amenda este de 5000 de lei. Partea interesantă este că Regulamentul Disciplinar nici măcar nu prevede o sancțiune pentru astfel de scandări.

frf amenda steaua psd

Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar spune:

Articolul 54 | Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii / denigratoare / rasiste / xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător.

Articolul 82 spune:

Articolul 82 | Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

Comportamentul neregulamentar cuprinde:

b. afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor;

Așadar se poate presupune că Steaua a fost amendată doar pentru că suporterii steliști au înjurat pe stadion. Doar că, dacă e așa, asta înseamnă că TOATE cluburile din România trebuie amendate la fiecare meci. Pentru că, la fiecare meci, suporterii fiecărui club din România ÎNJURĂ PE STADION!

Nu are însă rost să ne mințim. Această amendă vine pentru a-i forța pe suporterii steliști să nu mai înjure PSD. Este o acțiune nedemocratică, autoritară, dictatorială, împotriva dreptului la libera exprimare.

Vorbim despre același FRF care uită să amendeze scandările rasiste ale suporterilor fcsbiști, care sancționează mereu doar cu amendă ieșirile xenofobe, homofobe și rasiste ale lui Gigi Becali și care se face că plouă atunci când același Becali plătește din banii clubului său jucătorii altor echipe sau când recunoaște că joacă la pariuri.

FRF a pornit un război împotriva Stelei, căreia îi refuză meritul sportiv și pe care o ține cu forța în Liga 2. Încă de sezonul trecut a comis numeroase abuzuri împotriva clubului nostru, pe care l-a amendat cu absolut fiecare ocazie.

Scopul FRF este același ca al lui Becali: să distrugă clubul Steaua. Nu e surprinzător așadar că FRF a sărit acum în apărarea PSD, adică a partidului care a făcut abuzuri peste abuzuri pentru ca FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua și care se dă peste cap pentru a-i da lui Becali gratuit marca Steaua.

Să vedem acum ce raport suplimentar va depune și delegatul de la meciul Stelei cu Alexandria. Cu siguranță se va găsi ceva acolo pentru ca stadionul Steaua să mai fie suspendat câteva etape.