csc 1599 șelimbăr Steaua bucurești

CSC 1599 Șelimbăr – Steaua București

Este destul de evident în acest moment că oribilele echipamente galbene poartă ghinion. Steaua București le-a folosit din nou și a pierdut cu 2-3 împotriva celor de la CSC 1599 Șelimbăr, deși a condus cu 1-0.

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Palmeș, Natea, Lumbu, Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Schieb (Monea 60′), I. Năstăsie (cpt.)(Mouasso 80′), Rodri Hernando (Berisha 72′) – Rotund (Vînău 72′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Al. Luca, R. Crișan, C. Soare
Antrenor: Claudiu Niculescu

Steaua București: I. Pop – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.)(Walace 23′), Dobrescu (Ad. Ilie 67′) – Raicu (Dav. Matei 74′), Rober Sierra, Topuzov (Chunchukov 46′), St. Drăghici – Boiciuc (Mancuso 46′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: Frânculescu – Buziuc, Enceanu, C. Avram
Antrenor: Daniel Oprița

Că echipamentele galbene poartă ghinion s-a văzut încă din minutul 6, când arbitrul Mazilu i-a refuzat Stelei un penalty, după ce un fundaș de la Șelimbăr a deviat cu mâna mingea șutată de Chipirliu.

Steaua a primit totuși un penalty în minutul 18, când Chipirliu a fost faultat în careu. Atacantul Stelei a luat mingea și a marcat. A fost primul gol încasat de CSC 1599 Șelimbăr în acest sezon. Însă steliștii nu au avut timp să se bucure de reușită. La faza imediat următoare, pe contraatac, Raul Rotund a marcat cu un șut de la 12 metri central. La pauză, scorul meciului CSC 1599 Șelimbăr – Steaua București a fost 1-1.

Repriza secundă a început cu un gol marcat de cei de la CSC 1599 Șelimbăr. A marcat Năstăsie, după o fază aproape identică cu prima. Atacantul Șelimbărului a primit mingea în centrul careului stelist, unde a fost lăsat singur, singurel și a marcat fără nicio grijă. Și golul 3 al Șelimbărului a fost marcat aproximativ tot la fel. Scăpat pe zonă centrală, Monea a marcat de la 16 metri, profitând de lipsa unui om în fața apărării Stelei.

Aceasta a fost de altfel una dintre marile probleme ale clubului nostru în ultimii ani. Steaua nu a avut un închizător serios sau măcar un mijlocaș central care să poată controla mijlocul. Sierra poate fi util în față, dar nu și în propria jumătate. Celălalt mijlocaș central străin al Stelei, Mancuso, a fost complet invizibil pe teren.

Steaua a reușit să reducă din diferență în minutul 74, când Vârtej a marcat cu capul dintr-o centrare venită de la Maftei. Și, pe final, Steaua ar fi putut să egaleze. Portarul Roșca a scos însă mingile trimise de Sierra și Drăghici din câțiva metri.

CSC 1599 Șelimbăr – Steaua București s-a terminat cu scorul de 3-2. E prima înfrângere pentru Steaua în acest sezon și, cel mai probabil, nu va fi și ultima.


Avancronică: CSC 1599 Șelimbăr – Steaua București

Steaua București întâlnește în această etapă liderul surpriză al startului de sezon în Liga 2, CSC 1599 Șelimbăr. Este momentul ca băieții lui Oprița să arate că au valoare. Meciul CSC 1599 Șelimbăr – Steaua București va avea loc marți, 5 septembrie, de la ora 17:30. Partida se va juca la Cisnădie și va fi transmisă de Digi Sport și Prima Sport.

Despre CSC 1599 Șelimbăr

CSC 1599 Șelimbăr este Unirea Dej a sezonului 2023 – 2024. O echipă micuță, susținută tot din bani publici, de o primărie, și, la fel ca Steaua, cu o formă de organizare care nu e nici societate pe acțiuni, nici non-profit. Acest ultimu detaliu ne spune că CSC 1599 Șelimbăr nu va primi din parte FRF licența pentru Liga 1, știut fiind faptul că federația acceptă în prima ligă doar echipele fără transparență, de la care se poate fura oricând și oricât.

Dar acest lucru nu i-a oprit pe cei de la Șelimbăr să câștige toate cele 4 meciuri ale acestui început de sezon și să se instaleze frumos în poziția de lider al Ligii 2. Cu 5 goluri marcate și 0 primite, tânăra echipă condusă de pe margine de Claudiu Niculescu are planuri mari. Și putem să fim siguri că privește cu ochi flămânzi către Steaua, pe care cu siguranță vor să o transforme în cea mai nouă victimă.

Vedeta celor de la Șelimbăr este atacantul Ionuț Năstăsie, care în trecut a jucat la Viitorul, FC Fcsb și Hermannstadt. În rest, nu găsim nume cunoscute în lotul lui Niculescu. Dar ăsta nu e neapărat un plus pentru Steaua.

În ultima etapă din Liga 2, CSC 1599 Șelimbăr a învins Concordia în deplasare, cu 1-0. Niculescu a folosit atunci următorii jucători:

CSC 1599 Șelimbăr: Al. Roșca – Palmeș, Natea, R. Crișan (Lumbu 46′), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Monea (Ct. Alexe 84′), I. Năstăsie (cpt.)(Mouasso 67′), Schieb (Rodri Hernando 46′) – Rotund (Vînău 84′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Berisha, Al. Luca, C. Soare
Antrenor: Claudiu Niculescu

Pe data de 29 august, CSC 1599 Șelimbăr a jucat un meci și în Cupa României, cu FC Voluntari. A pierdut partida cu 1-2. Golul victoriei celor de la FC Voluntari a fost marcat în minutul 90+1. Este o dovadă a faptului că Steaua nu va întâlni o echipă ușoară.

Cum va aborda Steaua București partida cu CSC 1599 Șelimbăr?

E o întrebare pe care cu siguranță ne-o punem cu toții. CSC 1599 Șelimbăr este un adversar în mare formă (cel mai în formă adversar întâlnit de Steaua până acum) și joacă și pe un teren pe care îl cunoaște foarte bine. Acestea sunt două plusuri importante pentru echipa lui Niculescu.

Steaua, în schimb, nu trece prin cea mai bună formă. S-a chinuit în Cupa României cu Unirea Dej, reușind să câștige meciul destul de târziu. Momenta, jucătorii par să nu se înțeleagă pe teren iar Chipirliu și Drăghici par să fie singurii jucători într-o formă acceptabilă spre bună. Avem așadar motive de îngirjorare în ceea ce privește acest meci.

În același timp, trebuie să spunem că poate că Stelei îi va prinde bine să joace cu un adversar flămând, dornic să obțină victoria. Dacă CSC 1599 Șelimbăr va juca deschis (și nu are motive să nu o facă), Steaua București va profita cu siguranță de spațiile care vor apărea. Cu CSM Alexandria, spre exemplu, Steaua nu a avut parte de spații libere, echipa din Teleorman apărându-se pe 2 linii chiar în propriul careu.

E posibil ca Oprița să trimită pe teren următorul 11:

Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.), Dobrescu – Mancuso, Rober Sierra, Topuzov, St. Drăghici – Chunchukov, Chipirliu

FORZA STEAUA!