alfred simonis

Nu, Alfred Simonis, tu nu înțelegi!

Pentru că totul merge excelent în țara noastră, pentru că românii duc vieți frumoase, fără griji și pentru că chiar nu mai e nimic de făcut în România, Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, s-a apucat să meargă la ProSport Live, ca să vorbească despre stadioane și despre Steaua.

La emisiunea la care se uită cel mult 12 persoane, Alfred Simonis a intrat în subiectul ”FC Fcsb în Ghencea”. Acesta i-a certat pe suporterii steliști pentru că s-au opus acestui lucru pentru care partidul său a luptat din greu și le-a atras atenția că ”nu înțeleg” ce se întâmplă în țara asta.

„Am spus-o și cu alte ocazii, arenele și sportul sunt făcute pentru sportivi. Birocrații ar trebui să intervină doar susținând sportul în general. Acum, faptul că o echipă care are un colonel sau un general care își dorește să țină o arenă construită din banii statului român, pentru ca pe ea să se desfășoare activități sportive, este ținută captivă, mi s-a părut un lucru anormal.

Suporterii poate că nu înțeleg, sunt pătimași, își doresc ca echipa rivală să nu calce vreodată în Ghencea, dar un lucru esențial a fost spus și de premier atunci și îl reiau și eu acum. Stadioanele sunt făcute pentru fotbal, pentru sport, nu pentru a găzdui concerte, acolo ar trebui să fie în plan secundar”, a spus Alfred Simonis, la ProSport Live.

Alfred Simonis dă citate din Becali și lovește în primari

E interesant că Alfred Simonis i-a atacat pe ”birocrații” despre care a spus că ar trebui doar să susțină sportul în general. Până la urmă, acești birocrați sunt primarii pesediști care dau afară antrenori de la echipele din Liga 1 și Liga 2. Să înțelegem că domnul Simonis ar vrea să le ia jucăriile? Ar vrea să îi lase fără puterea de a numi antrenori și de a face transferuri? Ar vrea să îi retrogradeze la statutul de simpli finanțatori muți? Nu, evident că nu.

Partea asta din discursul domnului Simonis o puteți ignora. Ea vine cumva doar pentru a arunca o lumină proastă asupra colonelului Talpan, pe care Alfred Simonis l-a criticat fără a-i da numele. De parcă Talpan a ținut captivă arena din Ghencea, nu faptul că Becali încearcă să fure marca Steaua, marcă aparținând chiar statului la conducerea căruia se află Alfred Simonis.

Și, cum era de așteptat, pesedistul a dat imediat și un citat din Becali: ”Arenele trebuie să fie pentru fotbal, nu pentru concerte!” Dar cine zice asta, domnule Simonis? Cine stabilește asta? Dumneavoastră? PSD? Ciolacu?

Alfred Simonis ne demonstrează că politicienii nu au habar despre cum funcționează lumea reală

Stadioanele sunt pentru toate felurile de evenimente. Nu numai că sunt, dar așa și trebuie să fie. Pentru că, domnule Alfred Simonis, în cazul în care nu știați, arenele din România sunt pe minus pentru că nu produc DESTUI bani! Nu pentru că nu produc bani, ci pentru că nu produc DESTUI bani.

Dar de ce nu produc destui bani? Răspunsul e simplu: pentru că cei care le conduc sunt foarte limitați. Aceștia gândesc la fel ca domnul Simonis, la fel ca Becali. Închiriază stadioanele doar unor echipe de fotbal, care în unele cazuri nici măcar nu plătesc chiria.

Sunt foarte rare cazurile în care pe stadioanele din România au loc și alte evenimente, nu doar meciuri de fotbal. Dar haideți să vorbim pe cifre.

Anul trecut, Primăria Municipiului București a încasat 400 de mii de euro de la FC Fcsb, după ce i-a închiriat Arena Națională. A încasat 300 de mii de euro de la Festivalul Saga.

Domnul Simonis ne-ar spune acum că fotbalul a produs mai mult. Și, evident, ar avea dreptate. Doar că FC Fcsb a plătit cei 400 de mii de euro pentru 17 partide jucate pe Arena Națională. Asta în timp ce Festivalul Saga i-a adus PMB-ului 300 de mii de euro în cont doar pentru perioada 3-5 iunie. Da, da. PMB a încasat 300 de mii de euro pentru doar 3 zile în care Arena Națională a fost închiriată. Nu 17 meciuri, ci 3 zile.

Că ne place sau nu să recunoaștem, adevărul e că fotbalul nu produce chiar atât de mulți bani, nu pentru arenele construite din bani publici. Dacă cei care conduc acest stat chiar ar dori ca ele să producă bani, le-ar închiria zilnic unor festivaluri, concursuri de gaming, etc. De acolo vin banii, fraților. Nu de la meciurile jenante ale clonelor din Liga 1.

Domnul Simonis se face că nu înțelege

Dar nu dorim ca acest articol să fie despre cum să faci stadioanele din România să fie profitabile. Ce ne-a enervat cel mai mult a fost această parte din discursul lui Alfred Simonis:

Suporterii poate că nu înțeleg, sunt pătimași, își doresc ca echipa rivală să nu calce vreodată în Ghencea, dar un lucru esențial a fost spus și de premier atunci și îl reiau și eu acum. Stadioanele sunt făcute pentru fotbal.”

Cel care nu înțelege sau care se face că nu înțelege este Alfred Simonis. Suporterii au înțeles foarte bine ce s-a întâmplat. Și au acționat foarte corect. Pentru că ei s-au opus venirii echipei lui Becali în Ghencea deoarece aceasta încearcă să fure marca Steaua. FC Fcsb încearcă să se folosească de imaginea clubului Steaua.

Becali nu a fost niciodată interesat să joace pe stadionul Steaua. Nu îi pasă de suporterii lui. Nu îi pasă de Ghencea. El vrea doar două lucruri:

  • să câștige cât mai mulți bani/să cheltuie cât mai puțini bani
  • să se folosească de imaginea Stelei

Și s-a folosit de imaginea Stelei.

Unde erai tu, Alfred Simonis, când Becali a fraudat din nou statul?!

Știm cu toții că există decizii judecătorești care îi interzic lui Becali să se folosească de imaginea Stelei. Și există degeaba. Pentru că oamenii precum Alfred Simonis, care conduc această țară și care ar trebui să apere interesele sale, nu fac nimic. Oamenii ca Alfred Simonis nu apără marca Steaua.

E nevoie ca suporterii să apere marca Steaua. Așadar, suporterii au înțeles foarte bine cum stau lucrurile. Cel care nu a înțeles sau care se face că nu înțelege e Alfred Simonis.

Dar acest lucru nu trebuie să ne surprindă. Până la urmă, domnul Simonis și colegii săi din PSD se fac zilnic că nu înțeleg ce se întâmplă în țara asta. Că, dacă ar înțelege, ar face cu siguranță ceva pentru România și pentru români.

Însă ei nu fac nimic. PSD, Ciolacu, Simonis și toți cei ca ei lucrează doar pentru propriile buzunare. Sunt cu toții absolvenți ai unor facultăți-fantomă, cu toții au specializări în ”Securitate și diplomație” și niciunul dintre ei nu a făcut ca această țară să fie într-o stare mai bună decât era atunci când ei au ajuns la putere. De asta nu se opune niciunul dintre ei când Becali încearcă să fure marca Steaua.

Și evident că domnul Simonis crede că suporterii nu înțeleg. Toți politicienii din România ne cred proști. Cred că suntem incapabili să gândim, să ne dăm seama ce se întâmplă. Și poate că au dreptate, din moment ce ei sunt mereu realeși.

Dar există speranță. Dacă suporterii steliști și-au dat seama că cei din PSD vor să distrugă Steaua și să le facă lor rău, poate că își vor da seama și românii. Nu că vor ăia de la conducerea țării să distrugă Steaua, ci că vor să le distrugă viețile, familiile, țara asta. Pentru că asta fac.

Ne vedem la alegeri, domnule Simonis. Nu ați înțeles acum. Dar poate o să înțelegeți atunci.