unirea slobozia steaua bucurești

Unirea Slobozia – Steaua București

Steaua București a înregistrat o nouă înfrângere în această etapă, pierzând la Slobozia cu liderul Unirea. Băieții lui Oprița au pierdut la limită, cu un gol încasat în repriza secundă.

Unirea Slobozia: D. Rusu – Ibrian, I. Dinu (Gab. Lazăr 22′), Pospielov, C-tin. Toma (cpt.)(Mih. Șandru 79′) – Șt. Pacionel, Coadă – Aioanei, Atanase (Ekollo 60′), Vlăsceanu (Dorobanțu 46′) – Zukanovic (Cojocari 60′)
Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Melniciuc, Bîrnoi, Mih. Lemnaru
Antrenor: Adrian Mihalcea

Steaua București: Frînculescu – Vîrtej, Beța, Ad. Ilie (cpt.) – Rober Sierra, Raicu (Dav. Matei 72′) – St. Drăghici (Buziuc 78′), Mancuso (Bărbulescu 78′), Dobrescu (Dav. Maftei 72′) – Chunchukov (Boiciuc 60′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Walace, C. Avram, Mih. Popescu
Antrenor: Daniel Oprița

Prima repriză a început cu Steaua în atac și cu o ocazie bună a lui Chipirliu, al cărui șut a fost parat de Rusu chiar în minutul 1 al meciului. Unirea Slobozia a arătat însă forma bună și încetul cu încetul a început să dea naștere unor faze periculoase la poarta lui Frânculescu.

Portarul stelist a avut două intervenții bune, în minutele 12 și 24, când Unirea putea să înscrie prin Zukanovic și Pospielov. Faza din minutul 24 mai ales a fost una controversată, fundașul Unirii, Pospielov, aflându-se într-un offside mare. Acesta a rămas nesemnalizat, însă, din fericire, steliștii au reușit să evite golul.

În repriza secundă, Unirea Slobozia a continuat atacurile și a reușit în cele din urmă să marcheze. În minutul 68, Cojocari a profitat de o eroare a lui Dobrescu, a înaintat pe partea dreaptă și a centrat în fața porții lui Frânculescu. Scăpat singur la colțul lung, Ekollo a înscris un gol ușor, cu latul. Unirea Slobozia – Steaua București, 1-0.

După golul primit, Steaua a încercat să restabilească egalitatea. Echipa lui Oprița este însă în continuare dependentă de Chipirliu. Iar cum acesta nu a marcat în meciul de azi, după cele 90 de minute tabela a arătat o victorie cu 1-0 pentru Unirea Slobozia.

Pentru Steaua, aceasta este a doua înfrângere din acest sezon, una care trimite echipa noastră pe locul 10, cu șanse mari de a pierde chiar și această poziție, până la finalul etapei.

Avancronică Unirea Slobozia – Steaua București

După pauza provocată de meciurile naționalei, Steaua se întoarce la treabă. Și în această etapă joacă din nou cu liderul Ligii 2, tot în deplasare. De data asta, însă, Steaua București merge la Slobozia, pentru a juca cu Unirea. Partida este programată pentru ziua de sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 11:30.

Unirea Slobozia – liderul NEsurpriză al Ligii 2

Dacă ai urmărit ultimele sezoane de Liga 2, cu siguranță ai observat că Unirea Slobozia este una dintre echipele constante și chiar bune ale campionatului. Echipa din Ialomița a stat mult timp tăcută și și-a văzut de treabă. În acest sezon, însă, pare că vrea să își ceară drepturile.

Și le-a și primit. Unirea e acum pe primul loc în campionat, cu 21 de puncte după 9 etape, neînvinsă. Ba chiar a ajuns pe primul loc după ce a învins fostul lider, Șelimbăr, chiar la el acasă. Pentru Steaua, asta este o veste cât se poate de proastă.

În victoria cu Șelimbăr, antrenorul Adi Mihalcea a folosit următorii jucători:

Unirea Slobozia: D. Rusu – Ibrian, Pospielov, I. Dinu, C-tin. Toma (cpt.)(Mih. Șandru 87′) – Coadă, Șt. Pacionel – Afalna, Dr. Lazăr (Melniciuc 46′, Aioanei 90+4′), Atanase (Cojocari 75′) – Vlăsceanu (Dorobanțu 87′)
Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Gab. Lazăr, Mih. Lemnaru, Bîrnoi
Antrenor: Adrian Mihalcea

La Unirea Slobozia joacă și Ștefan Pacionel, fost jucător al Stelei.

Slobozia a învins la Șelimbăr și cu ajutorul arbitrului

Unirea a deschis scorul rapid, în minutul 6, când Afalna a primit o centrare pe care a deviat-o cu călcâiul în poarta celor de la Șelimbăr. Echipa lui Niculescu a căutat egalarea dar a fost blocată de o Unirea care a știut exact ce își dorește: cele 3 puncte.

Mai trebuie spus însă și că echipa din Slobozia a beneficiat de o mână foarte mare de ajutor din partea arbitrului Cristian Moldoveanu. Acesta nu doar că a eliminat foarte ușor un jucător de-al Șelimbărului (Lumbu, în minutul 18), dar l-a iertat de eliminare Atanase, extrema Unirii.

Nu știm dacă rezultatul ar fi fost diferit în cazul în care aceste greșeli nu ar fi avut loc. Unirea Slobozia a jucat bine tot sezonul acesta.

O Steauă nouă după această pauză?

Problema cea mai mare a Stelei în acest sezon a fost faptul că jocul de echipă nu a mers deloc. Într-un fel, acest lucru e de înțeles. Oprița a schimbat aproape tot lotul în această vară. Așadar e normal ca relațiile de joc să fie inexistente și ca jucătorii să nu se cunoască.

Cu aceste două săptămâni de pauză, măcar o parte din aceste probleme ar trebui să fi fost rezolvate. Steaua e neînvinsă de 4 meciuri. Dacă reușește să lege o nouă victorie, chiar cu liderul, ar putea să declanșeze o relansare, una care să ducă echipa lui Oprița în zona play-off-ului.

Cel mai probabil, Steaua București va folosi cu Unirea Slobozia acești jucători:

Frânculescu – St. Drăghici, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie (cpt.), Dobrescu – Rober Sierra, Mancuso, Raicu – Chipirliu, Boiciuc

Forza Steaua!