csc dumbrăvița steaua bucurești 0-0

CSC Dumbrăvița – Steaua București

După meciul bun făcut în Cupa României, cu FC Rapid 1923 SA, Steaua București a făcut un nou pas greșit, terminând la egalitate meciul din deplasare, de la Dumbrăvița.

CSC Dumbravița: P. Toroc – Gîșă, Țieranu (Amariei 83′), Zurbagiu (cpt.), Lalic (Gladun 63′) – Ristin, Salhi, I. Tănase – Sofran (Andr. Toroc 63′), Tismonar (B. Nortey 63′), Paulevici
Rezerve: Trifon – Moțiu, Zaluschi, Martinov, Cibi
Antrenor: Cosmin Stan

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei (Dav. Matei 46′, Raicu 71′), Walace, Vîrtej, Ad. Ilie, Dobrescu – Riber Sierra, Bărbulescu (cpt.)( Enceanu 58′), St. Drăghici – Chipirliu (Chunchukov 58′), Boiciuc (Buziuc 58′)
Rezerve: I. Pop – C. Avram, Topuzov, Andr. Cristea
Antrenor: Daniel Oprița

A fost un nou meci dominat de lipsa de atenție a jucătorilor steliști. Dumbrăvița a făcut un sezon foarte bun până acum, impresionând cu un joc bun și rezultate pe măsură, însă, pe hârtie, e departe de ceea ce este Steaua și de ceea ce își dorește Steaua. Totuși, în fotbal contează ce e pe teren, nu ce e pe hârtie.

Dumbrăvița a demonstrat acest lucru jucând agresiv și hotărât. Nu s-a lăsat impresionată de numele Stelei și a căutat poarta, având chiar câteva ocazii importante în prima repriză, dar și un gol anulat corect în minutul 45, pentru un offside.

După meciul bun făcut cu Rapid, steliștii s-au relaxat. Sau poate deplasarea lungă le-a rupt concentrarea. Oricare ar fi fost motivul, jocul a fost afectat. Acțiunile de atac ale Stelei s-au terminat mereu cu finalizări foarte slabe. Chipirliu a lovit mingea slab cu capul în minutul 33. Vîrtej a irosit o bună ocazie în minutul 39, chiar din careul Dumbrăviței. Chunchukov a trimis și el slab, cu capul, în minutul 60. Iar Rober Sierra a centrat prost în minutul 74, trimițând mingea peste poartă.

Ultimele minute ale partidei i-au aparținut Dumbrăviței. Echipa din Timiș a avut câteva ocazii bune, însă niciuna nu s-a încheiat cu gol. Astfel, meciul Dumbrăvița – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-0.

Cu 3 puncte după această partidă, Steaua ar fi putut urca în clasament. Din păcate, egalul înseamnă un nou eșec, unul care va ține Steaua la distanță de zona play-off-ului cel puțin încă o săptămână.

Avancronică: CSC Dumbrăvița – Steaua București

După meciul bun făcut în grupele Cupei României, Steaua București face o deplasare lungă, până în județul Timiș, pentru a juca cu Dumbrăvița. Echipa din Banat este pe locul 4 în campionat, fiind una din revelațiile acestui sezon.

Șelimbăr, Corvinul și Dumbrăvița, echipele de pe locurile 2, 3 și 4, sunt surprizele plăcute ale acestui sezon. Cele trei au făcut meciuri foarte bune până acum, strângând destul de multe puncte. Interesant este însă că toate trei suferă de aceeași problemă ca și Steaua: nu sunt organizate ca SA-uri sau non-profituri. Astfel, în ciuda locurilor bune din campionat, dacă va fi să termine pe locuri promovabile, niciuna din cele trei echipe nu va primi licența de Liga 1 din partea FRF.

În cele 11 etape de până acum, Dumbrăvița a strâns 18 puncte. A învins de 5 ori, a terminat 3 meciuri la egalitate și a pierdut doar de 3 ori. A marcat 16 goluri și a primit 11.

În ultima etapă, contra celor de la Șelimbăr, Dumbrăvița a pierdut. Scorul a fost 1-0 pentru Șelimbăr. Singurul gol al meciului a fost marcat de Radu Crișan, în minutul 4, după un corner.

Dumbrăvița a folosit următorii jucători:

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Sofran (Tismonar 85′), Salhi, I. Tănase (Ghinescu 75′) – A. Toroc (Cibi 75′), Paulevici (Plokhotnyuk 75′), B. Nortey (Martinov 75′)
Rezerve neutilizate: P. Toroc – Băluțoiu, Ristin, Țieranu
Antrenor: Cosmin Stan

Cu 5 fundași, Steaua face un joc mai bun

În ultimele etape, Steaua a trecut la un nou sistem, 5-3-2. Acesta pare mult mai defensiv decât sistemele folosite până acum de Oprița, însă în același timp e mai stabil și cu rezultate mai bune. E așadar de așteptat ca Steaua să joace la fel și la Dumbrăvița, mai ales că formația bănățeană a demonstrat că poate să fie periculoasă.

Cel mai probabil, cu Dumbrăvița, Steaua va folosi următorii jucători:

Frânculescu – D. Maftei, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, M. Dobrescu – R. Sierra, Raicu, Drăghici – Boiciuc, Chipirliu

Meciul Dumbrăvița – Steaua București va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 11:00. Va fi transmis online, de FRFTV.

Forza Steaua!