progresul spartac steaua bucurești 1-6

Progresul Spartac – Steaua București

Steaua București a învins Progresul Spartac într-un meci în care cele mai mari probleme pentru echipa lui Oprița au fost produse de terenul impracticabil. Progresul Spartac – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-6.

Progresul Spartac: Aur. Păun – Seb. Radu, Leafu, Parfeon (cpt.), Cr. Istrate (Crivac 46′) – Solet (Andr. Grigore 46′), Purice – Tong, Petcu, Andr. Florescu (Em. Pacionel 46′) – Chirițoiu
Rezerve: Al. Soare – M. Preda, M. Dumitru, Tenică, Andr. Matei, Istratie
Antrenor: Andrei Erimia

Steaua București: Frânculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – Dav. Matei, Bărbulescu (cpt.), Rober Sierra, St. Drăghici, Dobrescu – Chipirliu, Boiciuc
Rezerve: I. Pop – C. Avram, Enceanu, Buziuc, Dav. Matei, Chunchukov, Raicu, Topuzov, Walace
Antrenor: Daniel Oprița

Balta a fost cel mai bun fundaș al Progresului

Meciul Progresul Spartac – Steaua București a avut loc pe stadionul din Clinceni. Terenul a fost unul bun pentru polo, dar nu pentru fotbal. Astfel, în prima repriză, unul dintre cei mai buni fundași ai Progresului a fost chiar balta uriașă din careul portarului Păun. Aceasta a oprit de câteva ori atacurile steliste.

Nu a putut însă să oprească golul. Acesta a venit în minutul 27. Corner de pe dreapta, Maftei a centrat la colțul scurt, Boiciuc a deviat la colțul lung iar Chipirliu a trimis mingea în poarta lui Păun. Progresul Spartac – Steaua București, 0-1.

Trebuie spus însă că golul Stelei a venit după o ocazie destul de mare a celor de la Progresul. Aceasta i-a aparținut fostului stelist Petcu, care în minutul 24 a scăpat singur cu Frânculescu, dar a tras în bară.

A fost, probabil, momentul care i-a trezit pe steliști. Steaua nu doar că a deschis scorul, dar chiar la faza următoare a făcut 2-0. În minutul 29, la un contraatac pe dreapta, Maftei a centrat la colțul lung iar mingea l-a lovit pe progresistul Purice, din care a intrat din nou în poarta lui Păun. Progresul Spartac – Steaua București, 0-2.

Descătușați, steliștii au trecut la conducerea partidei. Încetul cu încetul, însă, și-au pierdut din nou concentrarea. Acest lucru a fost taxat de Progresul Spartac în minutul 34, când, la un atac, Florescu a șutat din 15 metri și a reușit să îl învingă pe Frânculescu. Progresul Spartac – Steaua București, 1-2.

Golul Progresului a reușit însă doar să îi supere pe steliști. În minutul imediat următor, aceștia au făcut 3-1, profitând de valoarea scăzută a adversarului. Maftei a centrat de pe dreapta pentru Vîrtej, care a trimis cu capul către poarta lui Păun. Acesta a respins, însă doar până la Sierra. Spaniolul Stelei a înscris ușor, din 4-5 metri. Progresul Spartac – Steaua București, 1-3. Acesta a fost și scorul primei reprize.

Steaua câștigă și intră în play-off

A doua repriză a fost în totalitate a Stelei. Băieții lui Oprița au controlat în totalitate partida și au făcut 4-1 în minutul 56. Marcator a fost Chipirliu, dintr-un penalty obținut chiar de el. Progresul Spartac – Steaua București, 1-4.

Doar șase minute mai târziu, s-a făcut și 1-5. În mare formă în ultimele săptămâni, David Maftei a scăpat pe dreapta, a intrat în careu, a driblat portarul progresist și a marcat. Progresul Spartac – Steaua București, 1-5. Tânărul fundaș stelist a avut un nou meci excelent, asemeni celui cu Ceahlăul.

Pe final de meci, cei de la Progresul au cedat. Fostul stelist Emilian Pacionel a comis un fault din spate și a fost eliminat. Mai mult, Alexandru Buziuc a bătut excelent lovitura liberă de la 16 metri și a făcut 6-1 pentru Steaua.

Meciul Progresul Spartac – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-6. Cu cele 3 puncte, Steaua București a urcat pe locul 6 în campionat, ultimul loc de Play-Off. Va sta acum cu ochii pe partida dintre Concordia și Unirea Slobozia, programată pentru data de 28 noiembrie. În cazul în care formația din Chiajna nu va învinge, Steaua va păstra locul 6 și după această etapă.

Steaua – Ofensivă excelentă, apărare modestă

În acest moment, după 14 etape, Steaua este cea mai ofensivă echipă din campionat. Are nu mai puțin de 29 goluri marcate, cu 7 mai mult decât Corvinul, a doua cea mai ofensivă echipă. Cele mai multe dintre aceste goluri, 12, au fost marcate de Chipirliu, golgheterul campionatului.

Din păcate, apărarea Stelei este una modestă. Echipa noastră a încasat 17 goluri în cele 14 partide jucate. Acesta este capitolul la care evident că Oprița mai trebuie să lucreze. În această iarnă, e absolut necesar să aducă cel puțin un fundaș care să poată face cuplu în centrul apărării cu Vîrtej.

Avancronică: Progresul Spartac – Steaua București

După o pauză de 2 săptămâni, Steaua București se întoarce în iarbă. Reîncepe așadar goana după puncte. Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 11:00, Steaua București joacă în deplasare, la Progresul Spartac.

Progresul Spartac este ultima echipă din clasament – 3 puncte ușoare pentru Steaua

Meciul Progresul Spartac – Steaua București ar trebui să însemne o victorie ușoară pentru steliști. Progresul Spartac e ultima echipă din clasament. După 13 etape, a câștigat un singur punct. În rest, a obținut 12 înfrângeri, cu 7 goluri marcate și 31 primite. Evident, are cea mai proastă defensivă din întregul campionat, dar și cel mai slab atac.

Asta este o veste bună pentru Steaua, care are mare nevoie de puncte și care a început recent o goană după aceste puncte, scopul său fiind intrarea în primele 6.

Etapa cu numărul 14 a început deja. Ceahlăul a învins CFC Argeș și a urcat pe locul 5 în campionat. Dacă Steaua câștigă meciul cu Progresul Spartac iar FC Buzău și Concordia se împiedică, echipa noastră are posibilitatea de a urca până pe locul 5.

FC Buzău și Concordia au meciuri grele. Buzoienii joacă cu Dumbrăvița (locul 9), în deplasare, în timp ce Concordia joacă acasă cu Unirea Slobozia, echipa de pe locul 3. E destul să se încurce una dintre ele pentru ca Steaua să ajungă pe locul 6. Iar dacă ambele vor pierde, o victorie cu Progresul Spartac îi va aduce Stelei locul 5.

Ce echipă va folosi Steaua cu Progresul Spartac

Dată fiind valoarea scăzută a adversarului întâlnit în această etapă, e de așteptat ca orice echipă folosit de Oprița să obțină victoria. Cel mai probabil, însă, antrenorul stelist va folosi o echipă asemănătoare cu cele folosite în ultimele meciuri, meciuri care au avut rezultate pozitive:

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie, Dobrescu – Rober Sierra, Bărbulescu, St. Drăghici – Chipirliu, Chunchukov

Meciul Progresul Spartac – Steaua București va avea loc la Clinceni, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 11:00.