steaua bucurești corvinul hunedoara 0-1

Steaua București – Corvinul Hunedoara

Steaua București a pierdut ultimul meci din 2023, acasă, cu Corvinul Hunedoara, și are mari șanse să petreacă pauza de iarnă în afara zonei play-off-ului.

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie, Dobrescu (Raicu 59′) – Buziuc (Chunchukov 67′), Bărbulescu (cpt.)(Enceanu 59′), St. Drăghici – Boiciuc, Chipirliu
Rezerve neutilizate: I. Pop – C. Avram, Walace, Dav. Matei, Gab. Dumitru, Topuzov
Antrenor: Daniel Oprița

Corvinul Hunedoara: Blaga – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (M. Chindriș 75′), Neacșa (cpt.)(Nic. Pîrvulescu 79′) – T. Mitran, M. Coman (Hergheligiu 90′), Lupu
Rezerve neutilizate: D. Roman – Ad. Nicolae, Predică, Antonov, Elton da Silva, D. Pop
Antrenor: Florin Maxim

Steaua București – Corvinul Hunedoara a fost meciul echipelor cu cele mai frumoase embleme și cele mai frumoase nume din fotbalul românesc. Cele două au făcut o primă repriză foarte bună, cu ocazii bune de gol la ambele porți.

Ocupanta locului 2 în campionat, Corvinul a venit în Ghencea cu misiunea de a juca pe contraatac. Tactica aleasă de Florin Maxim a fost una bună. Jucând în viteză, pe greșelile steliștilor, hunedorenii au fost periculoși, reușind de multe ori să amenințe poarta lui Frânculescu.

Steaua a început meciul puțin mai greu. Cu un mijloc improvizat, cu Buziuc folosit în locul lui Sierra, suspendat după partida cu Progresul Spartac, Steaua a avut prima ocazie bună de gol de abia în minutul 20, prin Boiciuc. Acesta a preluat în careul hunedorean, s-a întors spectaculos către poarta lui Blaga și a tras din întoarcere. Însă portarul Blaga a prins mingea.

Boiciuc a fost de altfel cel mai bun stelist din prima repriză. Foarte activ, acesta a avut o altă mare ocazie în minutul 36, când a încercat o foarfecă din 8 metri. Șutul său a trecut însă pe lângă bară. Din fericire pentru Steaua, nici Corvinul nu a fost foarte inspirată în fața porții, așa că prima repriză s-a terminat la egalitate, 0-0.

Steliștii au fost cu gândul la vacanță în repriza secundă

Chiar dacă nu a avut goluri, prima repriză a fost una interesantă pentru orice iubitor al fotbalului. A fost mult mai bună decât repriza secundă, în care cele două echipe au jucat încâlcit, părând lipsite de idei iar în cazul steliștilor chiar lipsiți de chef.

Și lipsa atenției s-a văzut chiar din primele minute ale reprizei secunde. În minutul 48, la un atac al Corvinului, Velisar a centrat din partea stângă iar Frânculescu a ieșit prost, pe sub mingea care a ajuns la Marius Lupu. Profitând și de faptul că Dobrescu, jucătorul care îl marca, nu a sărit la minge, Lupu a marcat din 5 metri. A fost o nouă eroare mare a defensivei steliste și un nou gol luat din cauza neatenției. Steaua București – Corvinul Hunedoara, 0-1.

Steaua a încercat să egaleze dar, cu un mijloc improvizat și cu Chipirliu pe post de coordonator de joc, nimic nu i-a mers. Ocazii au existat însă în continuare pentru ambele echipe. Una foarte mare i-a aparținut Corvinului. În minutul 80, Coman a scăpat singur spre poarta lui Frânculescu, a tras din 16 metri dar portarul stelist a reușit să respingă, blocând ceea ce ar fi trebuit să fie un gol sigur. A fost probabil o încercare a lui Frânculescu de a se revanșa după gafa care a adus golul Corvinului.

Finalul de meci a fost aproape în totalitate al Stelei. Ultimele minute au însemnat mai multe ocazii mari de gol la poarta lui Blaga. Chipirliu a trimis peste din lovitură liberă. Intrat în careu, la doar câțiva metri de poarta lui Blaga, Chunchukov a arătat de ce e rezervă, preferând să cerșească un penalty în loc să tragă. Evident, nu l-a primit. Boiciuc a trimis din nou un șut periculos, din careu, însă acesta a fost prins de portarul hunedorean, iar Maftei a lovit bara.

Un rezultat de egalitate ar fi fost corect, însă fotbalul nu e un sport corect. E un sport în care câștigă cei care sunt mai atenți și care muncesc mai mult. Iar în partida Steaua București – Corvinul Hunedoara, jucătorii hunedoreni au fost cei care chiar au vrut să câștige. Steliștii, din păcate, au fost cu gândurile în alte părți.

Putem da vina pe ghinion, dar ne-am minți singuri. Aceasta nu a fost în niciun caz prima partidă în care jucătorii lui Oprița au arătat nepăsători. Iar după cele 90 de minute, ceea ce a făcut diferența a fost atitudinea. A câștigat chiar echipa care și-a dorit mai mult victoria.

Pentru Steaua, următoarele 4 partide sunt decisive. După această înfrângere, echipa noastră nu își mai permite să piardă niciun punct. Trebuie neapărat să câștige toate cele 12 puncte puse în joc, dacă își dorește să joace în play-off.

Din fericire, Steaua poate obține cele 12 puncte. Are jocuri ușoare, cu Reșița, Tg. Jiu și Tunari. Mai dificilă ar fi partida de la CS Mioveni. Însă această echipă a primit recent o mare lovitură. Primarul pesedist care a ținut echipa în brațe a fost recent trimis în judecată de DNA, aflându-se chiar în arest preventiv.

Așadar totul depinde de Oprița și de jucători.

Avancronică: Steaua București – Corvinul Hunedoara

Anul fotbalistic 2023 se apropie de sfârșit. Pentru Steaua București, a mai rămas de jucat doar un singur meci în acest an, acasă, cu Corvinul Hunedoara. Apoi, Liga 2 va lua o pauză destul de lungă, până la sfârșitul lunii februarie.

Corvinul Hunedoara – Un club pus pe treabă

Sezonul 2023-2024 al Ligii 2 a fost până acum unul plin de surprize. După 14 etape, Șelimbăr e pe primul loc și pare cea mai solidă echipă a campionatului. Favoritele Steaua (locul 6), FC Buzău (locul 4), Mioveni (locul 5), Chindia (locul 8), Concordia (locul 9) sau CFC Argeș (locul 16) par incapabile să ajungă pe podium. Iar echipe precum Dumbrăvița sau Slobozia, de la care nu te-ai aștepta la multe, ajung să pună probleme mari.

Dintre toate, însă, cea mai mare surpriză este Corvinul Hunedoara. Promovată din Liga 3, echipa transilvăneană ocupă acum un excelent loc 2, la 3 puncte de prima poziție. În cele 14 etape jucate, Corvinul a pierdut doar de 2 ori. A terminat la egalitate de 4 ori și a câștigat 8 partide. A marcat 22 de goluri (al doilea cel mai bun atac al campionatului, după cel al Stelei) și a încasat 11.

Și toate acestea în condițiile în care Corvinul este una dintre cele 8 echipe care participă la acest sezon de Liga 2 dar cărora FRF nu le va da licența de liga 1, pe motiv că nu sunt organizate ca SA sau asociație non-profit.

Echipa din Hunedoara este însă una foarte bine construită, foarte solidă. În ultima etapă, a terminat la egalitate, scor 0-0, cu liderul Șelimbăr. Corvinul a folosit următoarea echipă:

Corvinul Hunedoara: Blaga – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu (Nic. Pîrvulescu 88′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(M. Chindriș 86′), Seb. Ion (T. Mitran 65′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – D. Pop, Elton da Silva, Antonov, Ad. Nicolae, Hergheligiu
Antrenor: Florin Maxim

Steaua București trebuie să încheie anul cu o victorie cu Corvinul Hunedoara

Steaua București a reușit să urce pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, după ce a învins în deplasare Progresul Spartac cu scorul de 6-1. În ultimele săptămâni, echipa lui Oprița a arătat o formă bună. Jocul a fost mai bun, gafele au fost mai puține iar rezultatele au fost pozitive. Tocmai din aceste motive Steaua București trebuie să învingă în această săptămână Corvinul Hunedoara. O victorie, ar garanta prezența Stelei în zona play-off-ului în această pauză de iarnă.

Am putea spune de altfel că o victorie cu Corvinul Hunedoara ar garanta prezența în play-off a Stelei București. Și asta deoarece, în cele 4 etape care se vor juca în 2024, Steaua va întâlni:

  • Reșița, locul 12, în deplasare
  • Viitorul Tg. Jiu, locul 10, acasă
  • CS Mioveni, locul 5, deplasare
  • CS Tunari, locul 17, acasă

CS Mioveni ar fi așadar singura echipă care i-ar putea pune probleme Stelei. Din celelalte 3 partide, Steaua ar trebui să colecteze 9 puncte. E așadar important ca steliștii să termine anul 2023 în forță.

Cu Corvinul, Steaua ar putea folosi următoarea echipă:

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie, Dobrescu – Dav. Matei/Enceanu, Bărbulescu, St. Drăghici – Chipirliu, Boiciuc

Meciul Steaua București – Corvinul Hunedoara va avea loc joi, 30 noiembrie, de la ora 17:30. Partida va fi transmisă de Digi Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!