csm reșița steaua 3-1

CSM Reșița – Steaua București

Steaua București a început cu stângul anul 2024, pierzând cu 1-3 deplasarea de la CSM Reșița. Elevii lui Oprița au continuat jocul modest pe care l-au arătat tot sezonul.

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău, Fota – Drăghiceanu, Andr. Burlacu – Lascu
Rezerve: Mereu – Mensah, Cega, Fr. Cristea, Chera, Napoleane, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus
Antrenor: Flavius Stoican

Steaua București: Frănculescu – Drăghici, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Ceceri, Rober Sierra, Mancuso, Dav. Matei – Nacho Heras, Chipirliu
Rezerve: H. Iancu – Dav. Maftei, Gab. Dumitru, Bărbulescu, Raicu, Chunchukov, Boiciuc, Pau Miguelez, Rz. Florea
Antrenor: Daniel Oprița

Meciul CSM Reșița – Steaua București a început cu o surpriză plăcută pentru suporterii steliști care au făcut în număr destul de mare deplasarea până în Banat. Deși a fost accidentat întreaga perioadă de iarnă, ratând pregătirea și meciurile amicale, golgheterul Chipirliu a fost recuperat la timp și a început ca titular partida. Surprizele plăcute s-au oprit însă aici. Imediat ce arbitrul a fluierat startul partidei, au urmat surprinzele neplăcute.

Primele 20 de minute ale meciului au însemnat o dominare clară a celor de la CSM Reșița. Echipa lui Stoican a controlat meciul și a avut ocazii. În minutul 20, a reușit chiar să marcheze. După o lovitură liberă de la 30 de metri, Frânculescu a respins în față, o eroare firească pentru un portar fără experiență, iar Sergiu Rimovecz a marcat cu capul. CSM Reșița – Steaua București, 1-0.

A urmat un pas înapoi al reșițenilor și o încercare a Stelei de a reveni. I-a și ieșit, în minutul 34, când Matei a centrat în fața porții, mingea a ajuns la Chipirliu iar golgheterul Stelei a împins-o în poarta lui Rus. CSM Reșița – Steaua București, 1-1. Până la pauză, jocul s-a echilibrat iar tabela a rămas neschimbată.

Dacă Oprița a vorbit cu jucătorii la pauză, probabil că traducătorul nu a tradus corect. În a doua repriză, jocul Stelei a fost jalnic. De altfel, rezultatul final al partidei a fost decis chiar imediat după startul reprizei secunde.

În minutul 47, Burlacu a fost faultat în careul Stelei, arbitrul a dat penalty iar Drăghiceanu l-a transformat. Două minute mai târziu, același Drăghiceanu a făcut dubla. CSM Reșița – Steaua București, 3-1. Aici s-a rupt totul.

În cele 40 de minute rămase, steliștii au încercat să schimbe ceva, dar nu au putut. Steaua a început sezonul jucând slab și așa îl va termina. Este evident că va juca în play-out și la fel de evident este că trebuie să își facă griji pentru poziția din clasament.

Predicții pentru viitorul sezon de Liga 1

La mijlocul etapei cu numărul 16, Steaua e pe locul 10 și e posibil să ajungă și mai jos. Despre play-off nu mai are rost să discutăm, chiar dacă matematic echipa mai are șanse să ajungă acolo. Rezultatele de azi ne ajută într-un fel să ne dăm seama cum va arăta Liga 1 la anul.

Deși nu își plătește datoriile și jucătorii, Mioveni rămâne nedepunctată. Mai mult, această echipă pesedistă a fost ajutată astăzi de arbitru ca să câștige 3 puncte în meciul cu Alexandria.

Legat de arbitraj, din punctul meu de vedere, penalty nu a fost. Dar, nu avem ce face, degeaba spunem că nu ne aude nimeni. Vreau să văd filmarea, pentru că am înțeles că a fost filmat meciul, iar dacă arbitrul a greșit, probabil că vom merge cu această casetă la FRF, pentru că trebuie să plătească.

Nu e normal, noi pregătim meciul două săptămâni foarte bine, după care venim la meci și ne trezim cu penalty inexistent!

Eugen Trică, antrenor CSM Alexandria

Așadar putem să ne imaginăm de pe acum cum va arăta play-off-ul. El va fi format din Corvinul și Șelimbăr, cele mai bune echipe din acest sezon, echipe care nu vor primi licența de liga 1. Tot în play-off vor mai fi și Mioveni și FC Buzău, echipe cu foarte mare susținere politică. Cel mai probabil, ele vor fi echipele care vor promova direct în Liga 1.

Unirea Slobozia va intra și ea în play-off. Și e posibil ca acolo să mai vedem fie Ceahlăul, fie Viitorul Pandurii. Însă aceste echipe vor juca la baraj și cel mai probabil una dintre ele va fi sacrificată pentru ca DDB Insolvența să nu cadă în Liga 2.

Pentru Steaua, urmează play-out-ul. Ce va face acolo? Nu știm. Să sperăm că se va descurca.

Dacă e să fim sinceri cu noi înșine, un recul precum cel pe care îl vedem în acest sezon era normal. Echipa noastră a venit după 4 sezoane în care și-a atins mereu obiectivul. Mai mult, deși și-a atins obiectivul în fiecare din ultimele 2 sezoane, FRF a intervenit de fiecare dată pentru a-i lua ceea ce a câștigat pe teren.

Vorbim despre acțiuni care ar demoraliza pe oricine. Și acest lucru s-a văzut foarte puternic în lotul Stelei. Faptul că jucătorii și antrenorii aleg să joace cu acele infecte echipamente galbene sau în echipamente cu culori diferite de roș-albastrul stelist spune foarte multe.

Ne-am dori ca Oprița să intervină. Măcar ca să oprească această cădere, dacă nu ca să înceapă reconstrucția pentru sezonul viitor. Din păcate, antrenorul Stelei pare că și-a pierdut cheful. Dacă va citi aceste cuvinte, să nu se supere pe noi. Însă asta am văzut. Și în amicale, și în meciul cu Reșița.

Avancronică: CSM Reșița – Steaua București

Liga 2 se întoarce și Steaua București se pregătește pentru ultimul asalt, al cărui scop este obținerea unui loc în play-off. Anul 2024 începe cu o deplasare lungă. Steaua București face deplasarea în Banat, pentru a juca cu CSM Reșița.

Este greu de spus în acest moment cu ce echipă va juca Steaua la Reșița. Antrenorul Daniel Oprița a făcut câteva transferuri interesante, pe care steliștii vor dori cu siguranță să le vadă la treabă. Probabil, vom vedea la lucru următorul prim 11:

Steaua: Frănculescu – Dav. Maftei, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, Drăghici – Dav. Matei, Mancuso, Pau Miguelez, Alin Raicu – Nacho Heras.

Cum Chipirliu a fost accidentat în această iarnă și de abia recent a revenit la antrenamente, e puțin probabil să îl vedem pe teren. Va fi însă o șansă bună de a-i vedea la lucru pe ceilalți jucători, mai ales pe cei noi. Chiar dacă Chipirliu este cel mai important jucător din lot, ceilalți trebuie să demonstreze că nu sunt dependenți de el și că pot câștiga un meci și fără golgheterul Ligii 2.

La ce ne putem aștepta de la CSM Reșița în meciul cu Steaua București

CSM Reșița nu este în niciun caz vreo sperietoare. Însă nici nu ar trebui tratată ca o victimă sigură. Echipa condusă de Stoican a legat 4 meciuri fără înfrângere la finalul anului trecut, reușind să se ridice până pe locul 12. În acest moment, este la doar 2 puncte sub Steaua în clasament.

Astfel, cu o victorie și cu puțin noroc, bănățenii ar putea în teorie să intre direct în primele 6. Meciul e așadar foarte important și pentru echipa lui Stoican, nu doar pentru Steaua, care nu își mai permite să facă pași greșiți, dacă vrea să prindă play-off-ul și anul acesta.

Chiar dacă Steaua are un nume în fotbal, doi ani la rând a încercat să intre în prima ligă și nu a reușit. Sunt sigur că și ei își doresc să ocupe în clasament un loc cât mai sus și mă refer aici la play-off, în schimb noi vrem să facem un meci mare. Vrem să jucăm foarte bine, mai ales că vom fi susținuți de suporterii noștri, care sunt convins că vor veni în număr mare la stadion.

Cred că sprijinul suporterilor va fi un atu pentru noi pentru a putea să ne ridicăm la nivelul acestei partide. În momentul de față mă gândesc în mare la primul 11 pe care-l voi folosi. Fiecare jucător a avut destule minute în partidele amicale să demonstreze că merită să fie în prima echipă.

Flavius Stoican, pentru Caraș Online.

Ne putem aștepta așadar ca partida CSM Reșița – Steaua București să fie una de luptă, în care cele două echipe vor trage tare pentru a profita de fiecare eroare a adversarului și de a marca. Ambele echipe sunt motivate, ambele au chef de fotbal (mai ales după o pauză atât de lungă) și ambele știu că suporterii au așteptări mari de la ele.

Din păcate, meciul CSM Reșița – Steaua nu va fi dat la TV. Partida va fi transmisă totuși pe Facebook, pe pagina clubului CSM Reșița. Meciul CSM Reșița – Steaua va avea loc sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11:00.

FORZA STEAUA