steaua bucurești - viitorul tg. jiu 5-0

Steaua București – Viitorul Tg. Jiu

Întreg sezonul am avut senzația că, dacă se vrea, se poate. Doar că nu s-a prea vrut. Exact la fel a fost și-n meciul din această etapă. Inițial, echipa noastră n-a părut să vrea. Apoi a vrut. Și, dacă a vrut, Steaua București a bătut Viitorul Tg. Jiu cu 5-0.

Steaua București: Frănculescu – Dav. Maftei (Enceanu 78′), Ceceri, Beța, Ad. Ilie – Drăghici, Rober Sierra (Raicu 78′), Dav. Matei (Mancuso 67′), Pau Miguelez (Boiciuc 46′) – Chipirliu (cpt.)(Chunchukov 70′), Nacho Heras
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Shehait, Rz. Florea, A. Cristea
Antrenor: Daniel Oprița

Viitorul Tg. Jiu: Rob. Geantă – Dav. Savu, Jozic, Mrsulja (cpt.), Godja – Brînzan – Vulpe (Moisie 64′), Nic. Geană (Ed. Croitoru 64′), Gîrbiță (Dr. Popa 64′), Nikpalj (Andreaș 81′) – Alb. Voinea (Acolatse 81′)
Rezerve neutilizate: Lupescu – R. Cojocaru, Bîrzu, Toure
Antrenor: Călin Cojocaru

Prima repriză a meciului dintre Steaua București și Viitorul Tg. Jiu a fost exact ca multe alte reprize pe care le-am văzut până acum. Elevii lui Oprița au dominat puțin, au controlat jocul, dar nu au reușit deloc să facă pasul decisiv spre gol. De partea cealaltă, adversarii gorjeni nu au părut să fie deranjați. Ba chiar se poate să își fi dorit prea mult egalul.

Steaua a răsărit doar după pauză

Scorul la pauză a fost 0-0. Și, în cele 15 minute dintre reprize, probabil că Oprița a dat cu echipa de pământ. Sau poate le-a vorbit frumos băieților, i-a lăudat, i-a periat. Nu știm. Și poate nu vom afla niciodată. Dar e clar că ceea ce a făcut Oprița la pauză a mers.

Repriza secundă a început cu o schimbare. Boiciuc i-a luat locul lui Miguelez, o mutare care foarte probabil i-a făcut pe mulți steliști să-și dea palme. Doar că Oprița a știut ceva ce noi nu am știut.

La doar 2 minute după ce a intrat, Boiciuc a deschis scorul. Și nu oricum, ci după o fază superbă de atac. David Maftei a urcat pe dreapta și a centrat în careu. Nacho Heras, cel care la finalul celor 90 de minute a primit premiul de cel mai bun jucător al partidei, a deviat mingea spectaculos, cu călcâiul, până la Boiciuc, care nu a iertat din 5 metri. Steaua București – Viitorul Tg. Jiu, 1-0.

În ciuda golului primit, Viitorul Tg. Jiu a reușit să păstreze un anumit grad de echilibru în joc. Însă doar până în minutul 62. A fost minutul în care Steaua a înscris al doilea său gol. De pe stânga, Adi Ilie a trimis o minge lungă către careul lui Geantă. Portarul Viitorului a ieșit prost, a pierdut duelul pentru balon cu Nacho, care l-a depășit și care a înscris în poarta goală. Steaua București – Viitorul Tg. Jiu, 2-0.

Viitorul cade!

A fost momentul în care Cojocaru, antrenorul gorjenilor, a încercat să schimbe ceva, pentru a schimba jocul. A introdus trei jucători noi, dar mutarea s-a dovedit a fi una foarte proastă. La doar două minute distanță, Steaua a înscris din nou.

Boiciuc a pasat din stânga, mingea a ajuns la David Maftei, care a intrat cu ea în careu și care a tras cu dreptul, fără nicio șansă pentru Geantă. Steaua București – Viitorul Tg. Jiu, 3-0 și ce fundaș dreapta o să aibă Hagi la anul! David Maftei este de departe cel mai bun fundaș dreapta din acest sezon de liga 2. Un jucător incredibil, un mare talent, un viitor om de bază în națională.

În ultimul sfert de oră, pe teren a fost o singură echipă: Steaua

Înainte de acest meci, Viitorul Tg. Jiu ocupa fix locul de deasupra Stelei. Evident, poziția era una total nemeritată, diferența dintre Steaua București și Viitorul Tg. Jiu fiind una uriașă. Asta s-a văzut cel mai bine pe final de meci, când adversarul steliștilor aproape că s-a evaporat.

Prin acest adversar inexistent a reușit Boiciuc să facă 4-0 în minutul 78. Atacantul stelist a primit o pasă de la Adi Ilie și a tras la colțul lung. Șutul său a trecut printr-o pădure de picioare, dar chiar și-așa tot a intrat în poartă. Steaua București – Viitorul Tg. Jiu, 4-0.

Finalul de meci a fost a lui Nacho, atacantul spaniol care semănat teroare în apărarea gorjenilor. În minutul 90, Boiciuc a centrat în careu. Nacho a sărit la cap precum Henrik Larsson, a plutit precum suedezul și tot ca el a marcat un gol de atacant adevărat. Steaua București – Viitorul Tg. Jiu, 5-0.

A fost un rezultat care i-a nemulțumit grav pe cei de la CS Mioveni, prezenți la partidă. Imediat după golul lui Nacho, aceștia au părăsit Ghencea și, cel mai probabil, au sunat la PSD. Urmează meciul CS Mioveni – Steaua București. Dacă băieții lui Oprița vor juca la fel cum au făcut-o azi, argeșenii vor avea din nou nevoie de ajutorul pesediștilor și al ferefiștilor ca să nu fie făcuți varză. De plătit, tot nu și-au plătit datoriile. Și tot n-au fost depunctați de federație. Dar știm deja că regulamentul FRF e doar pentru Steaua, nu și pentru echipele partidului.


Avancronică: Steaua București – Viitorul Tg. Jiu

Marți, 5 martie, de la ora 19:00, Steaua își joacă ultima șansă pentru a mai prinde play-off-ul ligii 2. Steaua București trebuie să învingă Viitorul Tg. Jiu, echipa de pe locul 10, altfel va pierde orice șansă de a prinde partea a doua a campionatului în jumătatea de sus.

Un sezon oribil până în acest moment

Până acum, Steaua a avut un sezon oribil. Nimic nu a mers în acest an. Jocul a fost plictisitor, jucătorii au fost neserioși, rezultatele au lipsit. După 16 etape, Steaua ocupă de abia locul 11 în campionat, cu 22 de puncte obținute din 5 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri.

Etapa trecută, la Reșița, elevii lui Oprița au gafat din nou, pierzând cu 1-3. A fost primul meci al anului 2024, an pe care Steaua ar fi trebuit să îl înceapă cu dreptul. Nu a fost să fie așa. Steaua a pierdut la Reșița iar oportuniștii și-au făcut imediat apariția. După meci, unii dintre acești oportuniști au început din nou să urle că Steaua trebuie să facă asociere (cu ei, bineînțeles). O soluție nu doar proastă, ci lipsită în totalitate de logică. Asocierea, adică înființarea unei noi clone a Stelei, nu a fost o soluție în 1998 și nu e nici acum, când toate clonele din Liga 1 stau cu sabia insolvenței/falimentului deasupra capetelor.

Dar acesta a fost sezonul Stelei până acum. Într-o parte am avut jocul prost și rezultatele proaste. În cealaltă parte am avut oportuniștii care sunt cu gândurile la burțile lor.

Și fix din aceste motive Steaua ar trebui să se mobilizeze și să prindă play-off-ul.

Nu ne mințim. Știm că, și dacă ar termina pe locul 1, sclavii becalieni din minister nu ar face nimic pentru a deranja federația și pentru a-i opri abuzurile. Dar măcar Steaua le-ar da o palmă celor care pretind că sunt experți, deși nu știu nimic.

Ne rămâne așadar speranța că Steaua va câștiga partida cu Viitorul Tg. Jiu și că va menține în viață șansele de a prinde play-off-ul măcar până săptămâna viitoare.

Viitorul Tg. Jiu e peste Steaua în clasament

Surprinzător sau nu, Viitorul Tg. Jiu e peste Steaua în clasament. Adversarul Stelei din această etapă are cu un punct mai mult în clasament, ocupând locul 10.

Asta nu înseamnă neapărat că Viitorul Tg. Jiu este o echipă mai bună ca Steaua. Gorjenii au marcat doar 15 goluri în cele 16 partide jucate până acum, având una din cele mai slabe ofensive din campionat. Au în schimb o apărare destul de bună, care a încasat doar 16 goluri în acest sezon.

Cu 30 de goluri marcate, Steaua e cea mai ofensivă echipă din Liga 2. Și poate că echipa noastră ar trebui să folosească în meciurile rămase tactica pe care o folosea cândva Ioan Andone: să marcheze cu un gol mai mult ca adversarul. Altă soluție nu pare să fie.

Cum ar putea arăta Steaua cu Viitorul Tg. Jiu:

Frănculescu – Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Ceceri, Rober Sierra, Bărbulescu, Dav. Matei – Nacho Heras, Chipirliu

Etapa trecută, Tg. Jiu a pierdut acasă cu Șelimbăr, 0-3. Golurile au venit toate în a doua repriză, ultimele 2 fiind marcate în minutele 90+2 și 90+4. Asta ne arată că, dacă pui presiune, poți obține rezultate bune contra gorjenilor.

Echipa Viitorului cu Șelimbăr:

Viitorul Tg Jiu: Rob. Geantă – Jozic, Mrsulja (cpt.), Moisie (Toure 90+1′), Godja – Brînzan (Vulpe 80′), Tiihonen – Gîrbiță, Andreaș (Ed. Croitoru 58′), Dr. Popa (Nikpalj 58′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Lupescu – Nic. Geană, R. Cojocaru, Bîrzu, Acolatse
Antrenor: Călin Cojocaru

Meciul Steaua București – Viitorul Tg. Jiu va avea loc în Ghencea, marți, 5 martie, de la ora 19:00. Partida va fi transmisă la TV.

Forza Steaua