steaua bucurești concordia chiajna 2-0

Steaua București vs Concordia Chiajna

Sezonul 2023-2024 al Ligii 2 a luat sfârșit. A fost un sezon slab pentru Steaua, care nu a prins play-off-ul. Totuși, echipa noastră l-a încheiat cu o victorie. Steaua București a învins Concordia Chiajna cu 2-0.

Steaua București: Frănculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Ceceri, Ad. Ilie – Drăghici (cpt.), Rober Sierra, Mancuso, Enceanu (Rz. Florea 80′) – Ad. Popa, Nacho Heras (Dav. Matei 80′)
Rezerve: Pletea – Chipirliu, Mat. Marin, Pau Miguelez, Dobrescu, Raicu, Boiciuc
Antrenor: Daniel Oprița

Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, Stănică (cpt.), C-tin. Dima, Dumbravă – Tucaliuc, Vrdoljak, Iul. Roșu, Burcea – Ghimfuș – Cocoș
Rezerve: Mitrovic – Scaralatache, Ad. Iancu, Iordan, Gogescu, R. Dumitru, R. Lazăr, Mocanu, Cl. Dragu
Antrenor: Ilie Poenaru

Cum era de așteptat, meciul a început cu Steaua la butoane. Echipa noastră a controlat aproape în totalitate jocul. Așadar, nu a fost de mirare că a deschis scorul. În minutul 24, Enceanu a bătut un corner de pe stânga, mingea a ajuns la Adi Ilie, care a centrat-o în careu, de unde Vîrtej a deviat-o cu capul la colțul lung. Steaua București – Concordia Chiajna, 1-0. Acesta a fost și scorul la pauză.

În repriza secundă, cele două echipe au intrat în totalitate în spiritul vacanței. Steaua a continuat însă să conducă și a mai marcat o dată. În minutul 79, Vîrtej, omul meciului, a trimis o diagonală către Boiciuc. Acesta a pătruns în careu și a centrat. Un fundaș al Concordiei a respins, dar doar până la Raicu, care a pus latul la 10 metri de poartă și a înscris pe lângă portarul Oncescu. Steaua București – Concordia Chiajna, 2-0. Acesta a fost scorul final al partidei.

Un sezon distrus de FRF. Dar următorul sezon va fi și mai rău!

Steaua a învins în ultimul meci al sezonului, meci pe care l-a jucat fără spectatori, deoarece FRF i-a suspendat terenul, pe motiv că galeria stelistă a înjurat PSD-ul. Este vorba despre același FRF care a redus suspendările clonei DDB (și în ceea ce privește terenul, dar și în ceea ce privește jucătorii dedebiști cu intrări criminale). Însă nu mai miră pe nimeni că FRF are cluburi preferate și cluburi mai puțin preferate.

Oricât de rea ar fi însă situația fotbalului românesc în acest moment, la anul va fi mai rău. În următorul sezon, în Liga 1 va juca și echipa care a terminat pe 4 acest sezon de Liga 2. Și poate că vor juca și echipele care au terminat pe 5 și 6.

FRF nu le-a permis celor de la Șelimbăr (locul 3) și celor de la Corvinul (locul 2 și finalistă a Cupei) să promoveze. În schimb, în locul lor a trimis în prima ligă două echipe pesediste, CS Mioveni și FC Buzău.

Steaua București a terminat acest sezon cu 44 de puncte, fiind cea mai bună echipă din cele 2 play-out-uri și având chiar mai multe puncte decât Mioveni și Csicksereda, care au strâns 43 și 41, dar au jucat în Play-off. N-a fost un sezon excelent pentru ai noștri, dar, dacă ar fi jucat într-un fotbal corect, acum ar fi fost mult mai sus.

Ne vedem la anul, fraților!

Forza Steaua!


Avancronică: Steaua București vs Concordia Chiajna

Sezonul 2023-2024 al Ligii 2 este aproape de sfârșit. O singură etapă mai rămâne din el. În ultimul meci oficial din acest sezon, Steaua București primește vizita celor de la Concordia Chiajna.

Steaua București și Concordia Chiajna sunt primele două echipe din Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Distanța dintre ele este de 3 puncte. Concordia nu poate însă să mai fure locul Stelei. Asta conform regulamentului. În plus, Steaua București joacă acasă, este într-o formă mai bună și are o echipă mai valoroasă.

În timpul sezonului regulat, în septembrie, Concordia Chiajna – Steaua București a fost 0-0. De atunci, s-au schimbat multe pentru ambele echipe. Cel mai important, amândouă au cam încheiat deja sezonul. Prima poziție în Grupa B de play-out este o victorie mai degrabă de moral. Ea nu ajută cu nimic. Mai ales dacă ne aducem aminte că ambele echipe au început sezonul cu gândul la Play-off, nu la Play-out.

Cu Concordia Chiajna, Steaua București ar putea folosi următoarea echipă:

Frănculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Ceceri, Dobrescu/Ad. Ilie – Drăghici, Mancuso, Rober Sierra, Enceanu – Nacho Heras, Chipirliu

Meciul Steaua București – Concordia Chiajna va avea loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 11:00, pe stadionul Steaua, din Ghencea. Meciul va fi transmis pe Steaua TV. După ce se va termina acest meci, de la ora 14:00, Steaua TV va transmite și meciul echipei U15, contra celor de la Universitatea Craiova, în returul semifinalelor Ligii Elitelor.

Forza Steaua!