recunoașterea palmaresului Stelei

Ce înseamnă decizia din dosarul pentru recunoașterea palmaresului Stelei

Nu ne-am mințit. Am știut că decizia o să ne fie favorabilă, dar nu ne-am mințit că se va schimba ceva. Presa a rămas la același nivel, de argați la stână, oficialii fotbalului românesc au băgat din nou capetele în nisip, Becali a mai promis 6 luni, iar fanii lui știu în continuare mai bine decât judecătorii cum stau treburile. Totuși, o decizie a fost dată în dosarul pentru recunoașterea palmaresului Stelei. Această decizie spune că FC Fcsb nu este Steaua!

Mai jos, vom analiza concret ce spune această decizie, pentru a evita dezinformările care au apărut aproape imediat pe internet.

Solutia pe scurt: Admite cererea principala. Constata ca palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei “ Steaua Bucureşti” din anul 1947 si pana in anul 2003 aparţine reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Obliga paratul Fotbal Club FCSB SA la plata către reclamantul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Respinge cererea conexa, ca neîntemeiata. Cu drept la apel in 30 de zile de la comunicare, care se va depune sub sancţiunea nulitatii la Tribunalul Bucureşti. Pronunţata prin punerea soluţiei la dispoziţia pârtilor prin mijlocirea grefei instanţei. 

Steaua București este proprietarul palmaresului Stelei. Unicul proprietar

Încă de la început, decizia este destul de clară și explică fără ocolișuri cum stau treburile:

Constata ca palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei “ Steaua Bucureşti” din anul 1947 si pana in anul 2003 aparţine reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

În toată această frază, singura expresie nefericită este ”din anul 1947 și până în anul 2003”. Această expresie nu are locul aici, deoarece sugerează că un palmares poate fi divizat, ceea ce e imposibil. Înțelegem însă de ce judecătoarea a folosit această formulare. Este rezultatul confuziei răspândite de cei de la FC Fcsb, care, deși alte două instanțe le-au interzis definitiv și irevocabil să folosească marca și numele Steaua, continuă să le folosească ilegal.

Astfel, în sala de judecată, avocații celor de la FC Fcsb au sugerat că ei sunt Steaua, lucru interzis de cele două decizii menționate mai sus. Sugerând că ei sunt Steaua, au oferit în același timp și ideea că palmaresul Stelei se întinde pe perioada 1947 – 2019 și include 26 de titluri naționale, în loc de 21.

Însă, în cererea sa, Florin Talpan nu a cerut acest lucru. Florin Talpan a cerut judecătoarei să recunoască dreptul Stelei asupra unui palmares care include 21 de titluri naționale, 20 de cupe naționale. o Cupă a Campionilor Europeni și o Supercupă a Europei.

În anul 2003, activitatea secției de fotbal a Stelei a încetat. Această secție a fost redeschisă în decembrie 2016, deci, între acești ani, a existat o perioadă de pauză. A sugera că există două părți ale palmaresului Stelei e o greșeală. De asemenea, a sugera că FC Fcsb deține această a doua parte a palmaresului e altă greșeală. Din moment ce nu e Steaua, e destul de clar că FC Fcsb a participat ilegal în Liga 1. Acest lucru înseamnă că toate titlurile obținute au fost obținute ilegal.

Pe scurt, palmaresul FC Fcsbului nu include 5 campionate naționale, ci niciunul.

”aparține reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua București”

Decizia dată ieri e cât se poate de clară în ceea ce privește proprietarul și unicul deținător al acestui palmares. E vorba de clubul Steaua, clubul care a și realizat de altfel acest palmares.

Din păcate, am observat că deja au apărut trolli pe internet, care încearcă să dezinformeze. Astfel, trollul Sergi Gomez, un cont fals de facebook, despre care noi suspectăm că ar fi al lui MM Stoica (acest cont fals a fost invitat de GSP să scrie articole despre FC Fcsb. Nu mai trebuie să spunem că articolele acestea erau pline de propagandă fecesebistă).

Într-o postare pe contul său fals de Facebook, acest ”Sergi Gomez” a sugerat că ”Dacă FCSB nu deține palmaresul, nici echipa din Liga 4 nu îl are”. Însă declarația sa este contrazisă chiar de decizie, care spune că ”palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei “ Steaua Bucureşti” din anul 1947 si pana in anul 2003 aparţine reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.” Există cumva vreun alt club Steaua București în România și nu știm noi? Nu.

Nu trebuie să ne surprindă însă că apar astfel de minciuni din partea oilor. Suporterii fecesebiști postează de fiecare dată de parcă sunt niște intelectuali care au mereu dreptate. Adevărul este, însă, că nu au niciodată dreptate. E destul să te uiți peste timeline-ul paginii de facebook a acestui Sergi Gomez, ca să îți dai seama cât de multe minciuni a spus și de cât de multe ori nu a avut dreptate.

Cu toate acestea, ne putem aștepta ca presa supusă să preia postarea sa și să o transforme într-un articol.

Dezinformări cu revendicări

Trollul Sergi Gomez a încercat de asemenea să sugereze că această acțiune e irelevantă, deoarece e în constatare, nu în revendicare. De la început, se vede că minciuna nu ține. Pentru a revendica ceva, e necesar ca cealaltă parte să dețină acel ceva. În cazul nostru, FC Fcsb nu deține nimic, instanța arătând că Steaua deține palmaresul.

Mai mult, o acțiune în revendicare poate fi făcută, conform legii, doar la 3 ani de la dispariția entității care deține ceva ce tu ai vrea să revendici. O astfel de acțiune e potrivită în cazul Rapidului, unde FC Rapid a falimentat și unde mai multe entități se luptă între ele, REVENDICÂND identitatea acestei echipe.

În cazul nostru, Steaua nu a dispărut, deci FC Fcsb nu are ce să revendice.

Altă dezinformare: Apelul

Presa supusă a scris peste tot că decizia nu e atât de gravă, deoarece Becali mai poate face apel. Ziaricii au uitat că niciunul din apelurile fostului pușcăriaș nu a avut succes până acum. Și nici un potențial apel împotriva acestei decizii nu va avea. De ce? O spune chiar decizia.

Cu drept la apel in 30 de zile de la comunicare, care se va depune sub sancţiunea nulitatii la Tribunalul Bucureşti.”

Pe scurt, FC Fcsb poate face apel doar în ceea ce privește nulitatea actelor Stelei. Adică, pentru a le fi admis apelul, ei trebuie să demonstreze că actele Stelei sunt false. Dat fiind batalionul de procese câștigate de Steaua cu aceste acte, e imposibil ca acest apel să fie admis.

Decizia din dosarul pentru recunoașterea palmaresului Stelei este una cât se poate de clară. Spune negru pe alb că FC Fcsb nu este Steaua. Că ridică alte întrebări, asta e altceva. Mai ales că aceste întrebări trebuie puse celeilalte părți, adică lui Becali, lui Sandu, lui Dragomir, federației, ligii, lui Burleanu, etc. Dar vom discuta despre asta într-un articol viitor.