viitorul pandurii steaua

Viitorul Pandurii – Steaua București, 0-2 (0-1)

Steaua București se simte bine în Liga 2. O nouă etapă, încă trei puncte. Băieții lui Oprița au reușit să îi învingă pe cei de la Viitorul Pandurii, într-o partidă pe care au dominat-o și în care au făcut spectacol.

Așa cum e moda în Liga 2, de când lumea, un jucător a jucat astăzi cu alt număr decât cel pe care îl folosea de obicei. În Liga 2, astfel de schimbări au loc destul de des. De data asta, cel care a încercat această tradiție a fost chiar Bogdan Chipirliu, care s-a prezentat pe teren cu tricoul cu numărul 99, în locul celui cu numărul 77, cu care ne-a obișnuit. Chiar și așa, Chipirliu a făcut o partidă foarte bună.

Steaua București: 1. Raul Bălbărău – 17. Darius Oroian, 55. Walace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 27. Ștefan Pacionel II – 20. Florin Răsdan (cpt.), 11. Dragoș Huiban, 9. Emilian Pacionel I – 99. Bogdan Chipirliu

Rezerve: Horia Iancu – Andrei Zătreanu, Sergiu Bactăr, Robert Neacșu, Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu, George Călințaru, Alexandru Zaharia

Antrenor Daniel Oprița

Viitorul Pandurii: Moga – Buleică, Core, Băican, Gogja – Dulca, Vulpe, Țegle, Mitrică – Dodoi, Rus

Rezerve: Brinzan, Buturcă, Chelariu, Ciul, Copaci, Girbiță, Krupenschi, Ruican, Rusu

Antrenor: Cristian Lupuț

Precizare

În partida de azi, Oprița i-a trimis pe teren pe ambii frați Pacionel. Conform tradiției, fratele mai mare ar trebuit să fie Pacionel I, în timp ce fratele mai mic, Pacionel II. Totuși, Emilian, fratele mai mic, a fost primul care a venit la Steaua.

Așadar, la nivelul redacției Steaua Liberă am decis ca Emilian să fie Pacionel I, iar Ștefan să fie Pacionel II. Evident, aceste numere nu au nicio importanță și vor fi folosite doar pentru a face mai ușoară comunicarea.

Prima repriză a meciului Viitorul Pandurii – Steaua București

Dacă a început partida cu Csikszereda cu un anumit grad de teamă, fiind primul meci în Liga 2, se pare că Steaua s-a adaptat deja la acest nivel. Cu Viitorul Pandurii, băieții lui Oprița au dominat încă din primul minut.

Au controlat foarte bine partida și au deschis scorul în minutul 23, după o fază foarte frumoasă. Adi Ilie a înaintat cu mingea la picior pe stânga, a intrat în careu și a centrat. Mingea a trecut peste apărătorii Viitorului Pandurii, a ajuns la Răsdan iar mijlocașul stelist a înscris fără probleme. Viitorul Pandurii – Steaua București, 0-1.

Finalul de repriză i-a aparținut în totalitate lui Bogdan Chipirliu. Atacantul stelist și-a pus pe spate numărul 99, număr făcut faimos de marele Wayne Gretzky și, la fel ca marele hocheist canadian, a înnodat picioarele adversarilor cu câteva driblinguri excepționale, în 2 faze diferite.

În prima, Chipirliu a trecut de doi adversari, punându-l pe unul dintre ei la pământ. Chipirliu a căzut însă și, pentru că faza a avut loc în careu, a cerut penalty. Arbitrul nu a fost însă de acord, îngălbenindu-l pe atacantul stelist.

Câteva minute mai târziu, același Chipirliu a oferit faza meciului, driblând nu mai puțin de 4 adversari și intrând periculos în careul celor de la Viitorul Pandurii. Din păcate, și-a făcut mingea prea lungă.

La pauză, Viitorul Pandurii – Steaua București a fost 0-1.

Repriza a doua a meciului Viitorul Pandurii – Steaua București

Oprița a pornit repriza secundă cu o schimbare, trimițându-l în teren pe Bărbulescu, în locul lui Pacionel II. Într-o anumită măsură, Steaua a făcut pasul înapoi, dar nu foarte mult.

Viitorul Pandurii a încercat să profite de acest pas înapoi, a atacat și s-a deschis. În minutul 64, Bălbărău a degajat lung și mingea a ajuns la Chipirliu, în jumătatea adversă. Atacantul stelist a oprit-o, a ridicat capul, l-a văzut pe Răsdan plecând în viteză și i-a pasat printre. Răsdan a trecut de un adversar, a intrat în careu și a șutat pentru 2-0!

Steaua ar fi putut să facă 3-0 în minutul 84, când pasa luiChipirliu l-a găsit pe Neacșu liber în careu. Însă omul de bandă al Stelei s-a pierdut cu firea și, deși a avut două ocazii de a înscrie, nu a reușit.

Bălbărău a ținut și el să impresioneze și a făcut-o în minutul 87, când a scos cu un reflex spectaculos un șut la colțul scurt.

Până la final, scorul nu s-a mai schimbat. Viitorul Pandurii – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-2. O nouă victorie pentru militari, care se pregătesc acum pentru meciul de sâmbătă, cu Brăila.

O victorie care vine pe post de cadou, pentru sărbătoritul zilei: Daniel Oprița! Antrenorul Stelei a împlinit astăzi 40 de ani. La mulți ani, Daniel Opriț!

Omul meciului: Florin Răsdan

Banderola de căpitan i-a adus noroc lui Răsdan. Mijlocașul stelist a înscris de două ori în partida de azi și a făcut un joc foarte bun. Rapid, tehnic, cu mare poftă de joc, Răsdan știe ce să facă cu mingea, atunci când ajunge în fața porții. Va fi cu siguranță unul din cei mai buni jucători ai acestui sezon.

Suporterii, la meciul Viitorul Pandurii – Steaua București

Trebuie să spunem câteva cuvinte și despre suporteri. Deși partida a fost programată în mijlocul săptămânii, Steaua a fost însoțită de câteva sute de suporteri steliști, care au cântat din primul minut și pâna în ultimul. În total, în jur de 2000 de persoane au fost prezente la meciul Viitorul Pandurii – Steaua București. Aceștia au avut parte de spectacol în teren, dar și în tribune.