u cluj steaua

Avancronică: U Cluj – Steaua București

În weekend, Steaua București a învins Petrolul Ploiești cu 2-1 și a provocat, probabil, cea mai mare surpriză a play-off-ului Ligii 2. A fost un sfârșit de săptămână excelent pentru băieții lui Oprița. Concordia a pierdut și U Cluj a făcut egal. Astfel, dacă bate și în meciul din această săptămână, cu U Cluj, Steaua București poate urca până pe locul 3.

U Cluj nu are victorie în acest play-off

U Cluj a avut parte de un sezon foarte bun. Totuși, în play-off, clujenii nu au reușit încă să câștige un meci. Aceștia au înregistrat două egaluri, cu Petrolul, în prima etapă a play-off-ului, și cu Unirea Slobozia, etapa trecută. Acesta din urmă a fost cu siguranță un rezultat surprinzător, mai ales pentru că meciul s-a terminat cu scorul de 2-2. Pentru U Cluj, echipă care a încasat puține goluri în acest sezon, a fost cu siguranță un semnal de alarmă. Mai ales că acest pas greșit a venit chiar înaintea meciului cu Steaua București.

Echipa folosită de U Cluj cu Unirea Slobozia:

U Cluj: 33. Gorcea – 24. R.Roberto, 18. F.Ilie, 44. Ispas, 22. Pîrvulescu – 16. Filip, 52. Pires (10. Haită 86) – 7. Ely (83. Riberio 82), 11. Tescan (8. Balgiu 67), 97. Hofman – 91. V.Alexandru (32. Boiciuc 67).

Rezerve: 55. Păun – 31. Ciobanu, 21. Dobrescu, 88. Remacle, 23. Gugu.

Antrenor: Erik Lincar

În meciul din etapa trecută, Slobozia a deschis scorul destul de repede, în minutul 13. Golul a fost marcat de Afalna, după o neatenție destul de mare a apărării clujene. Atacantul Unirii a fost lăsat singur în careu, de unde a putut relua fără probleme, cu capul, o centrare venită de pe dreapta.

Pentru U Cluj, partea proastă este că nici atacul nu a mers foarte bine. Clujenii au marcat cele două goluri din faze fixe. Primul a fost marcat dintr-un penalty, al doilea dintr-o lovitură liberă.

În repriza secundă, apărarea clujenilor a gafat din nou. Greu a fost scăpat din marcaj, s-a înălțat și a lovit cu capul mingea venită din corner, pentru 2-2. Clujenii au plecat de la Slobozia cu un punct, dar se pot considera norocoși că au obținut măcar atât.

Steaua București este în cea mai bună formă a sezonului

În acest moment, Steaua trece prin cea mai bună formă din acest sezon. E de așteptat astfel ca băieții lui Oprița să încerce să profite de forma slabă a clujenilor. Da, echipa noastră va juca pe un teren greu, și da, va întâlni o echipă solidă. Însă Steaua are șanse foarte bune ca să câștige.

Meciul cu Slobozia a arătat care sunt punctele slabe ale celor de la U Cluj. Dacă Oprița și băieții reușesc să se folosească de ele, sunt șanse foarte bune ca Steaua să plece de la Cluj cu cel puțin un punct. Când ai de-a face cu un asemenea meci, orice rezultat în afară de înfrângere poate fi considerat o victorie.

Și pentru Steaua chiar așa va fi. Echipa noastră nu are nevoie să câștige toate meciurile din acest sezon. Trebuie doar să strângă mai multe puncte ca Unirea Slobozia și Concordia Chiajna, echipele din spatele său.

Orice punct obținut din aceste deplasări grele va conta enorm pentru Steaua. Iar o înfrângere nu e în niciun caz capăt de țară.

Partea cea mai bună e că miercuri, 6 aprilie, Concordia și Unirea Slobozia joacă meciul direct. O victorie a Unirii sau un meci terminat la egalitate le-ar da cu siguranță aripi steliștilor și le-ar permite să joace cu U Cluj cu un moral și mai bun.

Pentru partida cu U Cluj, Steaua București ar putea folosi următorul 11:

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Șt. Pacionel, Enceanu, St. Drăghici, Chipirliu, Ad. Popa – Buhăescu

Căpitanul Bărbulescu a părăsit accidentat meciul cu Petrolul și nu se știe în acest moment dacă va juca la Cluj. În rest, Oprița poate conta pe toți ceilalți fotbaliști din lot.

Meciul U Cluj – Steaua București va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 19:30, pe Cluj Arena. Partida va fi transmisă de Look, Digi și Telekom.

Forza Steaua!