petrolul steaua

Avancronică: Petrolul Ploiești – Steaua București

Un rezultat pozitiv în această etapă, în care Steaua București face deplasarea la Petrolul Ploiești, îi poate asigura echipei lui Oprița încă de pe acum locul 4. Mai ales dacă Concordia pierde cu Hermannstadt.

Mai sunt doar 4 etape de jucat din acest sezon. În această etapă, Steaua întâlnește Petrolul în deplasare. Urmează un meci acasă cu U Cluj (4 mai), un al doilea meci acasă, cu Unirea Slobozia (7 mai), și ultimul meci, o deplasare la Hermannstadt, pe 14 mai.

Echipa noastră e la 5 puncte distanță de Concordia, principala contracandidată la locul 4. Echipa din Chiajna mai are de jucat cu Hermannstadt (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Petrolul (d) și U Cluj (a). Programul o avantajează pe Steaua.

Petrolul – Steaua

În tur, Steaua București a produs șocul acestui play-off, spulberând Petrolul cu un 2-1 la care nimeni nu se aștepta. A fost un meci excelent făcut de oamenii lui Oprița, care au reușit să revină după ce au fost conduși cu 1-0 și după ce l-au pierdut pe căpitanul Bărbulescu, schimbat din cauza unei accidentări.

Chipirliu a fost omul meciului, arătându-și din plin valoarea. Oprița va putea conta pe el și pe Bărbulescu pentru partida din această etapă. De altfel, un singur jucător din lotul Stelei nu este disponibil. Transferat în această iarnă, Bustea este accidentat și se pare că nu va mai juca în acest sezon.

Trebuie spus că Petrolul nu este neapărat în cea mai bună formă. Formația din Ploiești a pierdut etapa trecută cu 3-1, la U Cluj. Meciul a avut loc pe data de 26 aprilie. Acest lucru poate fi un plus pentru Steaua, jucătorii petroliști fiind cu siguranță mai obosiți.

În partida pierdută cu U Cluj, Petrolul a folosit următoarea formulă:

R.Avram – G.Pashov, F.Huja, B.Meijers, M.Velisar – E.Cebotaru, M.Chindriș, C.Tucaliuc – S.Pârvulescu, M.Constantinescu, S.Diarra

Cu o victorie, Steaua poate schimba liderul

Dacă Steaua București învinge Petrolul, și a arătat că poate să o facă, va schimba liderul play-off-ului. U Cluj e la doar 3 puncte de echipa din Ploiești și va juca împotriva Unirii Slobozia, acasă. Un meci ușor pentru clujeni.

Presiunea pe ploieșteni e astfel și mai mare. Chiar dacă casele de pariuri nu sunt de acord, Steaua este în acest moment favorită să obțină un rezultat pozitiv. Nici nu are neapărat nevoie de victorie. Un egal poate să fie la fel de bun.

Dacă Concordia va pierde cu Hermannstadt și dacă Steaua va câștiga acest punct, diferența dintre cele două echipe va ajunge la 6 puncte. Cum vor mai fi doar 3 etape de jucat și cum Steaua va avea un meci acasă cu Unirea Slobozia, meci pe care se presupune că îl poate câștiga, am putea considera lupta pentru locul 4 încheiată. Da, Concordia poate bate la Slobozia, dar e greu de crezut că va putea scoate vreun punct cu Petrolul și U Cluj, când cele două echipe se bat acum pentru primul loc.

În concluzie, Steaua are toate motivele pentru a căuta să obțină măcar un egal la Ploiești. Pentru meciul cu Petrolul, echipa noastră ar putea folosi următorul 11:

H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beţa, Al. Zaharia – Enceanu, Val. Bărbulescu – Ad. Popa, St. Drăghici, Em. Pacionel – Chipirliu 

Meciul Petrolul Ploiești – Steaua București va avea loc la Ploiești, duminică, 1 mai, de la ora 14:30. Partida va fi transmisă de Digi, Orange și Prima Sport.

Forza Steaua!