steaua minaur baia mare

Avancronică: Steaua – Minaur Baia Mare

Șapte puncte a pierdut Steaua în ultimele 3 meciuri. Șapte puncte care le-au permis celor de la CSMS Iași (egalitate de puncte) și Oțelul (2 puncte) să se apropie de primul loc, ocupat încă de echipa lui Oprița. Dar, dacă Steaua vrea să rămână și în continuare pe primul loc, va trebui să bată în această etapă, în care joacă acasă cu Minaur Baia Mare.

La Slobozia, Steaua a făcut un joc slab și a obținut un egal norocos, deși a condus de fiecare dată. A fost un meci în care s-au văzut din nou minusurile echipei lui Oprița, minusuri care păreau să fi dispărut, după meciurile amicale din această iarnă. E clar însă că aceste probleme nu au fost rezolvate.

Din fericire, Steaua întâlnește în această etapă un adversar care îi poate permite nu doar să ia toate cele 3 puncte, ci și să rezolve o parte din aceste probleme de joc. Minaur Baia Mare ocupă locul 18 în clasament, din 20. În ultimele sale 5 partide, a pierdut de 3 ori și a terminat la egalitate de 2 ori. Conform acestei statistici, este echipa cu cea mai slabă formă din Liga 2.

În teorie, Steaua nu ar trebui să aibă probleme cu echipa din nordul țării. Spunem în teorie deoarece Steaua a mai întâlnit echipe în criză de formă în acest sezon, dar nu a reușit să se impună.

Totuși, avantajul terenului propriu și forma slabă a adversarului spun că Steaua este favorită să câștige partida din acest weekend.

Minaur Baia Mare, înainte de meciul cu Steaua

Etapa trecută, Minaur a pierdut acasă cu Concordia Chiajna, scor 0-1. Golul ilfovenilor a venit târziu, în minutul 83, ceea ce arată că Minaur poate să incomodeze.

Mihai Iosif, antrenorul băimărenilor, a folosit următorii jucători:

Minaur Baia Mare: R. Avram – Ct. Alexe, Al. Iacob, Mondragon (cpt.), Ius. Neacșu (Donca 88′) – Gneba, Dandea (Al. Stoian 88′) – Rotar (Văsălie 66′), Berisha, Ivanovici (Chitaș 66′) – Jarovic

Rezerve neutilizate: Al. Costache – D. Matei, S. Iosif, Raph. Stănescu, Ciocan

Antrenor: Mihai Iosif

Echipa probabilă a Stelei cu Minaur Baia Mare

Este interesant de văzut ce va face Oprița după partida de la Slobozia. În teorie, acolo a trimis pe teren cel mai bun 11. Însă cel mai bun 11 nu prea a rupt gura târgului. Nu ar fi astfel exclus să vedem câteva schimbări în această etapă, mai ales că valoarea adversarului este una scăzută.

Drăghici, care nu a făcut un meci bun cu Unirea, s-ar putea să îi lase locul lui Oroian, care a părut cu foarte mare poftă de joc. De asemenea, noul venit, Ciocoteală, s-ar putea să îi ia locul lui Sabău, care a avut și el un joc modest la Slobozia.

Nu în ultimul rând, Oprița ar putea să îl tirmită pe teren pe Enceanu, în locul fie al lui Bărbulescu, fie al lui Pacionel. Cu Minaur, Steaua va avea nevoie de creativitatea decarului său, în timp ce utilizarea a doi închizători nu ar avea sens.

Echipa probabilă a Stelei:

Dincă – Oroian, Beța, Ciocoteală, Ad. Ilie – Ad. Popa (cpt.), Enceanu, Șt. Pacionel, Bodișteanu, Gheorghe – Mahadi, Chipirliu

Meciul Steaua – Minaur Baia Mare va avea loc duminică, 5 martie, de la ora 11:00, pe stadionul Steaua. Partida va fi transmisă de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.