lacatus talpan

Lacatus si cu Talpan l-au dat gata pe cioban

Ce saptamana! Ce luna! Nu cred ca vom uita vreodata luna decembrie, a anului 2016. Ce luna! E luna in care razboiul dintre Steaua Bucuresti si Gigi Becali a luat sfarsit. E luna in care l-am invins pe acel puscarias, luna in care ne-am recuperat in totalitate identitatea. Si totul a fost posibil datorita a doi oameni, doi stelisti adevarati: locotenent-colonelul Florin Talpan si Marius Lacatus, batranul numar 7.

Florin Talpan

Florin Talpan a fost coloana vertebrala a acestui razboi. El a fost omul care a avut curajul sa infrunte un sistem profund corupt, sa lupte impotriva unor oameni care detineau puterea si sa nu se dea batut atunci cand a dat de greu. Incet, cu grija, Talpan a castigat lupta dupa lupta impotriva lui Becali. L-a pus sa plateasca datorii pe care acesta le avea fata de Steaua Bucuresti, a recuperat marca Steaua Bucuresti, si a aparat aceasta marca in momentul in care Becali a cerut anularea ei.

Este foarte important de spus ca Florin Talpan a fost singur in tot acest timp. Nu a primit nici macar cel mai mic ajutor din partea colegilor sai din clubul sportiv. Nu a primit ajutor din partea nimanui. Doar suporterii au fost alaturi de el. Mai ales cei de la SUD, care i-au cantat numele si care au incercat sa il sustina in lupta impotriva lui Becali. Stelistii isi vor aminti cu siguranta de acele meciuri de la baschet, unde SUDistii strigau: „Talpan, Talpan i-a dat **** la cioban!” Poate ca nu e acest cantec cel mai nobil dintre toate, dar suntem in sport, la fotbal, nu la balet si nu la opera. Si, ca sa fiu sincer, titlul acestui articol a fost inspirat de acel cantec. (L-am modificat din ratiuni SEO, evident 🙂 )

Florin Talpan a aparut in viata Stelei acum mai multi ani. Dar a intrat in inimile suporterilor in decembrie 2014, atunci cand a recuperat marca. A fost prima mare victorie intr-un razboi care avea sa mai tina inca doi ani. Acum, in decembrie 2016, Talpan a castigat razboiul. Toate aceste evenimente ma duc cu gandul la Arthur Wellesley, Ducele de Wellington, generalul britanic care l-a invins pe Napoleon. Si acesta si-a inceput campania la fel, cu victorii importante, in Spania si Portugalia, dar departe de Franta imparatului. La fel ca Talpan, nici el nu a fost sustinut asa cum ar fi trebuit de cei care ar fi trebuit sa-i fie aliati. Si, tot la fel ca Talpan, a invins atunci cand nimeni nu se astepta sa o faca. O sa ziceti ca aceasta comparatie este exagerata. Cu siguranta Becali nu este Napoleon. De altfel, m-am si gandit de doua ori inainte sa incep comparatia, tocmai pentru ca nu voiam sa pun semnul egal intre unul dintre cei mai mari oameni din istorie si unul dintre cei mai mici. Insa nu pot sa nu pun semnul egal intre victoria noastra, obtinuta in aceasta saptamana, si victoria obtinuta de Wellington la Waterloo.

Am dat jos un colos. Talpan a dat jos un colos. Pentru ca Becali nu a luptat singur in acest razboi. A avut de partea lui presa, a avut de partea lui politiceni, a avut de partea lui totul, mai putin un singur lucru: dreptatea. Dreptatea a fost de partea lui Talpan, de partea noastra. Si Florin Talpan a castigat!

Impreuna cu Marius Lacatus, acesta a reusit sa reactiveze sectia de fotbal a Stelei Bucuresti. Dupa 13 ani, avem in sfarsit fotbal. Va multumim, domnul locotenent-colonel!

Marius Lacatus

Nu trebuie uitat Marius Lacatus. Acesta a intrat tarziu in razboiul nostru, dar a avut o contributie foarte importanta. Toata saptamana trecuta, Lacatus a luptat ca o FIARA pentru Steaua Bucuresti. S-a dus la emisiuni, a dat interviuri, a insistat sa spuna povestea noastra. S-a luptat sa spuna adevarul, sa spuna intregii tari ca Steaua Bucuresti nu apartine unui fost puscarias, ci ca e acolo unde a fost intotdeauna, la clubul sportiv al armatei.

Marius Lacatus a demonstrat din nou ca iubeste Steaua mai mult ca orice.

Din sursele noastre, stim cat de mult s-au chinuit Talpan si Lacatus ieri. Stim ca au trebuit sa fuga dintr-o parte in alta, sa faca rost de acte, sa insiste, sa traga de oameni. A fost o lupta. A FOST O LUPTA! Sa nu credeti ca le-a fost usor acestor oameni. Nu a fost deloc usor, dar au invins! Nu s-au dat batut, Au luptat pentru Steaua si au invins. Si sa nu credeti ca au facut-o pentru bani sau pentru orice altceva in afara de dragostea pentru Steaua.

Pentru realizarile lor, cei doi chiar merita statui. 

Va multumim din nou, domnule Marius Lacatus!

Suporterii stelisti

Si suporterii stelisti au contat in acest razboi. Cei putini, care au fost intotdeauna alaturi de Steaua Bucuresti, de Talpan si Lacatus, aceia se pot mandri acum ca au facut ceva pentru Steaua. Chiar daca rolul lor(al nostru) nu a fost la fel de important, faptul ca au fost alaturi de echipa la greu e o realizare, e un lucru care se pot(ne putem) mandri. Acestor oameni nu le va putea spune nimeni, niciodata, ca nu sunt stelisti.

Ce urmeaza?

Razboiul s-a terminat, dar asta nu inseamna ca vom avea parte de liniste. Deja, presa a inceput cu propaganda pro-Becali. Minciunile acestuia sunt publicate peste tot. La Sport.ro, Becali a urlat ca el detine marca Steaua, desi ICCJ-ul a decis fix invers. Ni se spune din nou despre continuitate, de parca asta conteaza in conditiile in care societatea lui Becali a fost infiintata in 2003 si tot atunci a preluat ilegal locul Stelei. Ni se spune despre siteul UEFA, unde FCSB inca are palmaresul Stelei. Ala e doar un site, unde e trecuta informatia primita de la FRF. Odata cu reactivarea sectiei de fotbal, FRF va fi obligata sa trimita la UEFA informatia corecta. Pentru ca doua echipe nu pot avea acelasi palmares.

Ziua de 14 decembrie!

Aceasta zi trebuie marcata in calendare de catre stelisti. Maine, la ora 11, Lacatus si Talpan vor lua parte la o conferinta de presa despre reactivarea sectiei de fotbal. Toti trebuie sa urmarim acea conferinta de presa! Si mai este un lucru. Tot maine, la Curtea de Apel Bucuresti, se va da sentinta in dosarul in care Steaua Bucuresti cere ca FCSB sa nu ii mai foloseasca numele. Desi traim intr-o tara profund corupta, putem spera ca o decizie favorabila in acest dosar poate sa duca la dezafilierea FCSB-ului. Atunci, victoria noastra ar fi completa.

Va multumim, domnule Talpan! Va multumim, domnule Lacatus!

Forza Steaua!