gica hagi

Ti-aduci aminte, Gica?

Mi-aduc aminte cu cata bucurie juca Gica Hagi fotbal pentru Steaua. A jucat cu aceeasi bucurie si la Nationala, dar si la celelalte echipe pe la care a mai trecut. Mi-aduc aminte ca era o placere sa il vezi pe Hagi jucand. Fotbalul a fost intotdeauna placerea lui si nu si-a batut niciodata joc de el. De asta a si ales sa ramana in fotbal, dupa ce a terminat cu cariera de jucator.

E usor sa-ti aduci aminte de fotbalistul Hagi. Daca crezi ca te tradeaza memoria, e destul sa intri pe Youtube si sa cauti videoclipuri folosind numele lui. Imediat vei gasi zeci de filmulete, sute, in care el ne arata de ce i-a placut fotbalul asa de mult.

Din pacate, nu e la fel de usor sa-ti aduci aminte de stelistul Hagi. Nu si in ziua de azi. Gica Hagi a fost si este un mare stelist. Nimeni nu poate nega asta. Mi-aduc aminte un episod din anii 90, cand el juca la Galata. Mircea Lucescu s-a apucat din nou sa jigneasca Steaua. Hagi a luat primul avion de la Istanbul, a venit la Bucuresti si l-a pus la locul lui pe cel mai iubit antrenor al presei de sport din Romania.

Tot Hagi a avut curajul, la inceputul anilor 2000, sa protesteze impotriva hotiei facute de Becali. A fost primul care ne-a avertizat ca Becali vrea sa ii faca rau Stelei. Din pacate, nu l-am ascultat atunci. Si am tacut si cand a fost jignit pentru ca a avut curajul sa spuna adevarul.

Poate ca atunci s-a produs schimbarea. Poate ca atunci a decis Hagi sa lase atitudinea de ultras stelist. Daca da, atunci e vina noastra pentru ce a urmat.

Hagi a ales sa mearga antrenor la echipa lui Becali, sa se lase umilit de acesta si, mai tarziu, sa il ajute pentru a iesi din puscarie. Asta a fost o moare greseala a celui caruia fotbalul romanesc ii spune „Rege”. Nu trebuia sa isi asocieze imaginea cu cea a unui puscarias condamnat pentru ca a furat de la stat.

Si macar daca s-ar fi oprit acolo. Insa fostul nostru numar 10 a lasat ca aceasta asociere sa continue si la fotbal, acolo unde Viitorul, echipa sa, a ajuns sa fie vazuta azi drept un satelit de-al echipei FC Sporting Becali.

E trist, pentru ca nimeni nu poate nega faptul ca Hagi chiar iubeste fotbalul si chiar vrea sa faca o afacere serioasa cu echipa Dobrogeana. Pe langa faptul ca a construit-o de la 0, Gica a dus acolo tot ceea ce a invatat de-a lungul intregii sale cariere de jucator. A luat de la Steaua, de la Ienei, a luat de la Iordanescu, a la Barcelona, de la Real Madrid, de la Cruyff, de la Fatih Terim, de la toti cei care i-au influentat intr-un fel sau altul cariera.

A luat si a dus pe malul Marii Negre, acolo unde a construit o echipa tanara, care acum are sanse importante sa castige Liga 1. Dupa toata munca asta, Gica, nu e pacat sa te pui din nou in genunchi in fata unui puscarias?

Adu-ti aminte ca esti stelist, Gica!

Poate c-ai uitat, Gica, dar ai jucat la echipe unde mentalitatea de invingator este regula numarul 1. La Steaua, la Real, la Barcelona, nu cred ca ai invatat la vreuna din aceste echipe sa faci compromisuri. Doar sa castigi.

Si asta trebuie sa faci si acum, cu Viitorul. Adu-ti aminte ca ai fost stelist, ca ai facut performante inimaginabile cu Steaua si fa la fel si acum, cu echipa ta. Nu mai sta in genunchi in fata nimanui.

Nu stiu daca ii datorezi sau nu ceva lui Becali. Orice ar fi, insa, nu merita sa iti distrugi numele pentru asta.

Prezenta lui Becali in viata ta ti-a adus doar rau. Deja, Viitorul e vazuta drept cea mai murdara echipa din Romania. Toata lumea vorbeste despre cum aceasta va pierde din nou cu echipa lui Becali, cum se va pune din nou in genunchi.

Chiar merita sa iti distrugi numele pentru echipa unui infractor? Echipa care oricum nu mai are mult de trait.

Gica, adu-ti aminte ca esti stelist! Fa ce-ai fi facut si la Steaua. Castiga! Fa-o pentru Steaua, ca numele echipei noastre sa nu mai fie tarat prin mocirla de cei care ne urasc. Castiga campionatul, Gica! Ca esti stelist, nu vreun argat de-al ciobanului.