Campionii adevarati nu-si schimba numele

Campionii adevarati nu-si schimba numele

Presa si televiziunile cauta tot felul de motive pentru a ignora deciziile judecatoresti si pentru a folosi tot numele „Steaua” atunci cand vorbesc despre echipa FC FCSB Mogosoaia. Cum Steaua vinde si cum banii conteaza cel mai mult in ziua de azi, e de inteles de ce acesti indivizi, lipsiti in totalitate de profesionalism, aleg sa faca acest lucru. Totusi, indiferent de minciunile lor, adevarul este unul singur: campionii adevarati nu-si schimba numele.

Am auzit multi moderatori spunand si am vazut scris de multe ori ca aceasta schimbare de nume a FC FCSB-ului nu conteaza, ca echipa ar fi tot Steaua. Cei care fac aceste afirmatii dau de fiecare data ca exemplu faptul ca Steaua si-a mai schimbat numele de-a lungul istoriei. Asta e adevarat. Insa toate aceste schimbari au avut loc inainte ca Steaua sa devina regina Europei.

Poate ca multi nu inteleg ce inseamna sa castigi o Cupa a Campionilor Europeni. Exista pe Batranul Continent foarte multe echipe mari, care nu au acest trofeu in palmares. Arsenal, Manchester City, Valencia, PSG sau AS Roma sunt considerate toate echipe foarte mari. Dar toate se uita cu invidie la Steaua, echipa care are in vitrina trofeul pe care toti il vaneaza in fiecare sezon.

Ce poti si ce nu poti schimba atunci cand esti un campion adevarat

Lumea se schimba fara oprire. Totul se schimba, chiar si echipele de fotbal. Nu ma refer aici la transferuri de jucatori noi, ci la alte schimbari. De exemplu, schimbarea modelului de echipament. Asta este, poate, cea mai irelevanta. Insa mai sunt si alte schimbari, mai importante.

Unele cluburi aleg sa isi schimbe emblemele. Juventus este un astfel de caz. Echipa italiana si-a schimbat emblema de mai multe ori pe parcursul istoriei sale. A facut-o din dorinta de a-si moderniza imaginea. juventus

Un alt exemple e Nottingham Forest. Faimoasa echipa din Anglia a folosit, pentru o vreme, o emblema aurie, pentru a sarbatori 150 de ani de la infiintarea clubului. Insa a revenit destul de rapid la emblema veche, cea in rosu. Si nu e de mirare. Nottingham Forest a castigat Cupa Campionilor Europeni de doua ori, o performanta cu care foarte putine echipe englezesti se pot mandri.

Nottingham Forest

Nu e secret nici faptul ca si Steaua si-a schimbat emblemele de-a lungul timpului. Unele elemente care fac parte din marca unui club de fotbal care a castigat un trofeu important pot fi schimbate. Insa exista cateva de care nu te poti atinge. A schimba numele sau culorile unui club care a castigat cel mai important trofeu european este un atac la adresa clubului respectiv si a istoriei sale. 

Numele e sfant

Intr-un sport precum fotbalul, unde exista lupta si pasiune, ai crede ca numele razboinice merg cel mai bine. Cruciatii, Leii, Vulturii, astfel de nume pot inspira, ii pot face pe fani innebuneasca, in sensul bun al cuvantului. Insa cele mai multe echipe mari nu au astfel de nume.

Real Madrid este un exemplu foarte bun. Daca il traducem in limba romana, numele inseamna Regal Madrid, echipa primindu-l chiar de la fostul rege al Spaniei, Alfonso al XIII-lea. Dar numele nu spune foarte multe pentru cei din afara Spaniei. In Romania, ar putea fi chiar motiv de glume. „Real Madrid? Dar exista oare si un Imaginar Madrid?!” Cu toate acestea, echipa il pastreaza, pentru ca sub acest nume a ajuns mare. Pentru cei care nu stiu, primul nume al clubului a fost „Madrid Footbal Club”, schimbat in Real Madrid in 1920.

Si FC Barcelona si-ar putea schimba numele. „FC Catalanii Barcelona” ar fi cu siguranta iubit la nebunie de locuitorii din regiunea respectiva. Aceste cluburi imense au realizat performante uriase folosind aceste nume. Din acest motiv, nu le vor mai schimba niciodata.

Steaua nu isi va schimba numele niciodata

Nici Steaua nu isi va mai schimba vreodata numele. Acest nume e scris pe Cupa Campionilor Europeni, iar Steaua va continua cu el pana in momentul in care nu se va mai juca fotbal pe pamant. E numele nostru. E numele marcii noastre. Toata lumea ne recunoaste atunci cand il aude.

Steaua Bucuresti este cea mai importanta echipa din Romania si din aceasta parte a Europei. Steaua Bucuresti, nu alte echipe cu nume formate doar din consoane.