george ogararu

De ce ne-ai intors spatele, George Ogararu?

Intotdeauna l-am respectat pe George Ogararu. Si l-am iubit. Este un om extraordinar, cum putini exista pe pamant. Un om bun, inteligent cu un suflet imens. Nu ma asteptam ca el sa-i intoarca Stelei spatele. Nu ma asteptam ca el sa-mi dea o palma. Dar s-a intamplat. Ieri, George Ogararu mi-a intors spatele. Si a durut mai tare ca orice alta tradare.

Mi-aduc aminte cand a debutat George la Steaua. Era 1998. El era foarte tanar, eu si mai tanar. Mi-a fost usor sa ma identific cu el, sa ma vad pe mine jucand in tricoul Stelei. Mi-aduc aminte cand George a fost imprumutat la Resita, apoi la Galati. Nu mi-a cazut bine, pentru ca nu voiam ca alte echipe sa aiba jucatorii Stelei. M-am bucurat cand George Ogararu s-a intors la Steaua, dar ma enerva folosirea lui Radoi pe postul de fundas dreapta. M-am bucurat cand s-a impus ca titular. Era un fundas dreapta perfect, bun in atac, si mai bun in aparare. Si batea auturile ca nimeni altul

George, mi-aduc aminte cand te-a convocat Puiu la nationala, dar tu nu ai mai ajuns. Mi s-a parut o prostie ca ai fost suspendat din cauza unei neintelegeri. M-am bucurat cand ai revenit la nationala, mai tarziu. Nu il suportam pe Contra.

Mi-aduc aminte cat m-am bucurat cand te-ai dus la Ajax. La Ajax Amsterdam! Una dintre cele mai mari echipe din lume! Unul dintre jucatorii mei preferati! Am murit de ciuda ca nu ai jucat cu Lancierii in Champions League.



Si mai mi-aduc aminte, George, cum ai refuzat sa ridici un steag care cerea eliberarea unui puscarias. Ce om ai fost atunci! CE OM!

Eu imi aduc aminte toate aceste lucruri, dar nu inteleg de ce tu le-ai uitat. 

Ti-am vazut ieri postarea pe Facebook. Doar „FCSB” i-ai spus echipei lui Becali. Am fost din nou mandru. Apoi te-ai dus la TVR si mi-ai dat o palma.

Ai uitat de noi, George Ogararu?

Eu nu cred ca meritam acea palma, George. Nu cred ca Steaua merita sa-i intorci spatele. Poate ca nu crezi, poate ca nu ai vrut, dar asta ai facut ieri. Ne-ai intors tuturor spatele. Mie, Stelei, tuturor suporterilor stelisti care se mandreau ca l-au vazut pe George Ogararu jucand in tricoul rosu si albastru.

De ce, George? Pentru ca a castigat acea echipa? Pentru ca asta e politica televiziunii la care ai fost? Oare toate acestea sunt mai importante decat noi, decat Steaua? Oare mai sunt toate aceste scuze cand niste copii, Junior Macris si Razvan Prodan, spun fara frica adevarul?!

M-ai dezamagit crunt, George. Mai tare decat orice alt fost fotbalist stelist. Mai tare decat Ilie. Mai tare decat Duckadam.  De la tine aveam asteptari mari, foarte mari. Dar m-ai dezamagit.

Intr-adevar, e bine sa-ti urmaresti eroii doar de la distanta.