stadion Steaua

Lucrarile de demolare pentru noul stadion al Stelei vor incepe in 2018

Steaua Bucuresti va avea un stadion nou, in 2020, iar comandantul Cristian Petrea a anuntat astazi cand sunt programate sa inceapa lucrarile la proiect. In primavara anului urmator, buldozerele vor intra in complexul sportiv si vor dobori vechiul stadion Steaua, pentru a-i face loc unei bijuterii cu 30 de mii de locuri.

Cristian Petrea a anuntat la Telekom Sport ca, in aceste zile, are loc studiul de fezabilitate. La inceputul lui 2018, stadionul va fi predat catre CNI, iar lucrarile de demolare vor incepe in primavara. Proiectul e programat sa fie finalizat in toamna lui 2019. Modelul noului stadion va fi o combinatie intre Allianz Arena şi Commerzbank Arena, din Frankfurt.

”Cu stadionul central suntem în grafic, cu Compania Naţională de Investitii. Dumnealor realizează acum studiul de fezabilitate, să înceapă lucrările pentru EURO 2020. Cred că in ianuarie – februarie stadionul va fi predat către Compania Naţională de Investiţii”, a declarat Cristian Petrea





Insa asta nu e totul. Complexul sportiv Steaua va include si alte modificari, clubul dorind sa adauge si o noua sala polivalenta, cu aproximativ 3000 de locuri. Aici ar urma să joace echipele de handbal, baschet şi volei.

”Avem proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii sportive şi aici vorbesc despre Complexul Ghencea. Ne dorim o sală polisportivă, astfel încât ale noastre echipe angrenate la handbal, volei, baschet să beneficieze de o infrastructură modernă. Ideal ar fi o capacitate de 2.800-3.000 de locuri, pentru că vorbim despre a organiza inclusiv o competiţie de nivel internaţional, participarea într-o cupă europeană”, a mai spus Cristian Petrea.

Incet dar sigur, complexul sportiv Steaua face si el pasul in mileniul trei. Un stadion nou de fotbal, o noua sala polivalenta si poate si alte modificari. Cel mai mare club sportiv din istoria sportului romanesc le merita din plin. Steaua a insemnat, inseamna si va insemna intotdeauna performanta.