stelistilor stelisti transferuri

Cum e, stelistilor?

Cat de linistitoare a fost vara de dupa una dintre marile rusini din istoria Stelei.

Sigur, vorbim despre un context special, cu o echipa a partidului impinsa evident de la spate pentru a promova, dar, Dumnezeule, daca ne strangem 15 baieti de pe Steaua Libera si ne inscriem in Liga 4 Bucuresti intram sigur in play-off si daca ne vedem doar o data pe saptamana si bem cate 3 beri inainte de meciuri! Nu stiu daca pe voi v-au pacalit ziaricii care au descoperit peste noapte ca e fotbal si la judet, dar nivelul campionatului e de genunchiul ramei. Si in campionatul asta Steaua, Steaua noastra, a terminat pe locul al doilea. Si poate ca n-ar fi tragic inca un sezon de Liga 4, campionat in care, o mai spun o data, 15 baieti cu o conditie fizica modesta se bat la titlu, daca am avea un plan macar pe alocuri coerent.

Cum e, stelistilor? V-a placut in vara anului trecut cand au fost adusi o gramada de copii, cand visam ca multi dintre cei abia trecuti de pragul junioratului vor creste in acelasi timp cu echipa si ca, peste ani, vom vedea un Macris, un Predescu, un Curt jucand pentru Steaua in Liga 1 pe noul Templu? Ei, cum e acum? Vorbim despre temporizare, despre experienta, despre tacticizare in campionatul mancatorilor de mici de la Kaufland! Ah, si vorbim despre neasumarea responsabilitatilor. De fapt, nu vorbim ca e urat, ci doar inchidem ochii atunci cand omul care nu stiu daca a dat 5 indicatii tactice tot sezonul trecut e scos tap ispasitor pentru rusinea istorica, rusine ce apartine, bineinteles, altuia.

Cum e, stelistilor? Vedeti in continuare proiectul ala de viitor? Daca vom promova in Liga 3, pentru ca, da, am ajuns sa ne intrebam din nou daca vom promova, cati jucatori din actualul lot, nu din cel initial, vor mai fi la Steaua? Care va fi raportul dintre stelisti si mercenari in echipa? Dupa doua sezoane de fotbal la nivel de seniori, mai crede cineva ca grupele de juniori, pompos poreclite academie de cei care nu isi asuma nici acum esecul de anul trecut, vor scoate macar un fotbalist pentru prima echipa? Mai sunteti increzatori? Vedeti luminita de la capatul tunelului?

Dar ce ne facem cu terenul de joc? Avem un sezon de activitate competitionala, avem un an de meciuri pe Ghencea 5 si, surpriza, nu s-a investit nici macar de-o bidinea cu var in gradenele alea. Cum vi se pare faptul ca, desi vin sute bune de oameni la meciurile de acasa de fiecare data, aia care nu-si asuma nimic nu au investit 3 lei in asigurarea unor conditii minime pentru oamenii care sunt langa Steaua? Suntem in regula cu asta, din cate inteleg, pentru ca nu vorbim despre ce ne deranjeaza. Nu vorbim, fuduli fiind, ca sa nu rada de noi „dusmanii”. Aici am ajuns intr-un deceniu de becalism, ca cei mai multi dintre noi sa traiasca intr-o manea si sa fie interesati mai mult de cum ii vad dusmanii decat de cacatul care se impute in mijlocul sufrageriei! Cum e, stelistilor, suportati in continuare mirosul si nu faceti curat doar ca sa nu va vada vecinii ducand rahat la gunoi?

Ma bucur insa ca avem aliati. Sunt cativa ziarici care s-au prins ca multi dintre suporteri se inclina dupa cum bate vantul si-au inceput sa scrie Steaua atunci cand e vorba despre Steaua. Mai baga ei soparle, dar ii iertam ca ne sunt „aliati” si avem nevoie de imagine. Pentru ca, hai sa mai fac o repetitie, pe noi ne intereseaza cum suntem vazuti, nu cum suntem in realitate. Ne intereseaza ca un ciunga-n par oarecare scrie pe vreo chestie obscura ca Steaua e Steaua. Ne intereseaza atat de tare ca-l respectam si-i bagam bani in buzunar, ba inchidem si ochii atunci cand vine cu soparle fecesebiste ca doar e de-al nostru. Scrie de bine, uneori chestii reale, dar nu prea deranjante pentru noii lui amici, deci e al nostru. Cum e, stelistilor, stiind ca sunteti aliati cu aia care va faceau de cacat si care va vor face din nou atunci cand nu le veti mai aduce bani?

Va mai amintiti de vremurile alea, deloc indepartate, fie vorba intre noi, in care visam ca suporterii vor fi partenerii clubului curat si ca vor face lucruri absolut normale, cum ar fi transparentizarea? Va amintiti cum ne imaginam ca nu va avea nimeni curajul sa ignore fanii aflati trup, suflet si portofel alaturi de echipa? A trecut un an in care s-a intamplat asta, cum va simtiti? Apropo de transparentizare, ati aflat cumva cati bani au fost facturati pe cantonamente si in cate cantonamente a mers echipa? Bine, sa nu fiu rau, recunosc ca e o intrebare tehnica si, pana la urma, cati bani se pot duce pe cantonamentele alea? Dar stie cineva ce salarii s-au platit la echipa de fotbal? Stie cineva cat au incasat antrenorul care n-a fost antrenor, managerul care a fost antrenor si nu si-a asumat rezultatele antrenorului, antrenorii de pe la grupe? Stiti? Sunt salarii mari, medii, mici? Se traieste bine la Steaua sau se munceste din pasiune? Pai cum e, stelistilor, cu transparenta?

Ar mai fi multe de scris despre maneaua asta de jale numita Steaua, dar cred ca e nevoie de o concluzie. Venim dupa un sezon ratat rusinos din punct de vedere sportiv. Rusinos si de neacceptat. Nu avem stadion. In gluma de teren pe care joaca echipa nu s-a investit nici macar o moneda de 50 de bani pentru a oferi conditii mai bune spectatorilor platitori de abonament. Nu avem perspective si tremuram cu gandul ca Dinamo lui Badea sau 17 baieti adunati de Adi Matei pe un sintetic pot promova inaintea noastra. Proiectul pe patru ani s-a transformat in unul pe mai multi ani si obiectivele sunt relative, mai ales ca ratarea lor e rasplatita cu prelungirea contractelor. Dam bani clubului, platind abonamente si aducand, cu prezenta si numele nostru, sponsori, iar clubul ne da inapoi… nu, nu aia, ci lipsa de transparenta. Ne inchinam la zeii din presa care asteapta momentul oportun sa ne faca vant in groapa. Toate astea pentru ce? Pentru ce, stelistilor?

Stiu! Ca sa nu rada „dusmanii” de noi si ca sa vedem meciurile pe Youtube!