becali si oile

În România lui 2018, oile visează mălai!

Nici dac-ar fi dat americanii cu bomba atomică n-ar fi sărit oile în aer atât de tare cât au sărit ieri, când ciobanul lor le-a transmis vestea unei victorii înregistrate în lupta cu ”căpcăunul” Talpan, acest Bau-bau, care provoacă nopți nedormite tuturor iubitorilor de echipe cu nume formate numai din consoane. Din păcate pentru ele, ”minunea” nu a ținut nici măcar 3 zile.

Nu a ținut nici măcar o singură zi. Și asta pentru că Becali a demonstrat singur că e un mincinos de Champions League. Astfel, după ce doar cu 12 ore înainte urla la Gigi Sport că a câștigat procesul, fostul pușcăriaș a declarat la aceeași televiziune că, de fapt, a pierdut.

minciuni becali

Becali a mințit în direct la TV, susținând că a câștigat un proces pe care, de fapt, l-a pierdut.

„Eu, deocamdată, nu am câştigat nimic.” a declarat Becali, anulând, practic, tot ce a zis cu o seară înainte.

Însă ”creștinul” Becali nu s-a putut abține, așa că a continuat cu minciunile:

”Dar, este foarte important ce s-a întâmplat azi. Pentru că acest caz se va judeca corect de acum înainte iar noi vom redeveni iar Steaua! Pentru că noi avem notorietate, ei n-au. Mai mult, CSA Steaua pierde, astfel, 100.000 de euro garanţie – taxa de timbru. Au mai pierdut şi 15.000 de euro pe care eu i-am plătit la avocaţi ca onorariu. Pierd şi banii băgaţi la echipa aia pe care încearcă să o promoveze degeaba, că oricum nu se mai poate numi Steaua!”, a mai spus acesta.

Întregul paragraf e plin de minciuni.

    1. Există nu una, ci două decizii definitive și irevocabile care spun că FC Fcsb nu numai ca nu a fost și că nu este, dar și că nu poate să fie vreodată Steaua București. E vorba de deciziile din dosarele pentru marca și nume.
    2. Nimeni nu știe cine este Fotbal Club Fcsb. Dacă Becali nu s-ar folosi de numele Stelei, dacă presa nu i-ar spune ”steliștii”, nimeni nu ar sti cine este Fotbal Club Fcsb. Iar el știe acest lucru. Pentru că nu degeaba a ales numele Fotbal Club Fcsb pentru echipa sa. Intenția lui e să mintă lumea cât mai mult.
    3. Ca Steaua să piardă vreo taxă de timbru trebuie întâi să piardă un proces. Ceea ce nu prea se întâmplă.
    4. Steaua București activează fără probleme în Liga 4. E liderul campionatului, cu prima șansă la promovare. Și face toate aceste lucruri cu numele Steaua București. Nu Fotbal Club CSA, nu CSA, nu Clubul Sportiv al Armatei, ci Steaua București.

Iar ca minciuna să fie mai puternică, Becali a dus-o spre domeniul banilor publici, într-o încercare penibilă de a se folosi de sentimentele negative pe care cetățenii le au față de cei aflați la conducerea țării.

„Le mai cerem şi despăgubiri: două milioane de euro că m-au hingherit, că nu au mai venit suporterii, că au făcut atmosferă europeană, că au trimis tot felul de plângeri pe la FIFA, pe la UEFA. Sunt două milioane de euro, pe care-i cer eu, plus alte două milioane de euro pe care îi pierd ei, deci în total sunt 4 milioane de euro, plătiţi din bani publici!

Nimeni nu-l oprește pe Becali să ceară. Însă, înainte să ceară, ar cam trebui să dea. Și are de dat destul. Pentru că, la ultima înfățișare din procesul pentru recuperarea prejudiciului, judecătorii au decis că se va lua în calcul prejudiciul pentru întreaga perioadă în care Becali a folosit ilegal marca Steaua.

Dar e interesant că Becali vorbește despre bani pe care ar trebui să-i primească. Să fi ajuns, oare, fostul pușcăriaș chiar atât de rău? Să fi ajuns oare să creadă propriile sale minciuni? Dacă da, nu e surprinzător. Dar e trist că oile care îl adoră repetă fără oprire minciunile sale.

Iar acum ne putem aștepta ca oile să jubileze din nou. Ciobanul lor le-a transmis că vor câștiga 4 milioane de euro. Că e adevărat sau nu, asta nu contează. Pentru oile fcsbiste, singura realitate care contează e cea din saivan. Și cine e stăpân în saivan? La această întrebare nu mai este nevoie de răspuns.