recunoașterea palmaresului florin talpan iccj motivarea

Judecatorii i-au dat lui Talpan dreptate si lui Becali dreptul de a injura pe cine vrea

Asa cum ne asteptam, Florin Talpan a castigat procesul pe care l-a avut cu Gigi Becali, pentru calomnie. Astfel, magistratii de la Tribunalul Bucuresti i-au dat dreptate ofiterului, iar pe Becali l-au pus sa plateasca 3.000 de euro, daune morale. Decizia nu e definitiva.

Decizia de a-i da dreptate lui Talpan e una normala. Becali l-a jignit atat in presa scrisa cat si la televizor. L-a facut nebun, l-a facut incompetent, si-a batut joc de el, a dus o campanie agresiva pentru a-l discredita pe ofiter si pentru a-l prezenta ca un om rau, corupt si incapabil, fix ceea ce Talpan nu e. Judecatorii nu aveau de ales. Trebuiau sa ii dea lui Talpan dreptate. Mai ales ca Becali l-a jignit pe acesta chiar si in timpul procesului, unde oamenii cu care a venit Becali la tribunal au facut un circ de foarte mare prost gust.

Totusi, suma mica pe care trebuie sa o plateasca cel care conduce din umbra echipa SC FCSB SA face ca aceasta decizie sa para o infrangere a lui Talpan, nu o victorie. Pana la urma, acesti judecatori trimit doar un singur mesaj, destul de clar: Daca ai bani, poti sa injuri pe cine vrei in tara asta, pentru ca nu vei pati nimic.

Judecatorii nu au luat in considerare faptul ca Becali este un puscarias condamnat, care in aceste momente e eliberat conditionat. Au ignorat in totalitate circul facut saptamanile trecute de acolitii acestuia. Si, cel mai important, au ignorat in totalitate stresul la care a fost supus Talpan ca urmare a cuvintelor lui Becali.

E deja bine cunoscut faptul ca ofiterul a fost oprit in plina strada si amenintat cu bataia, de niste indivizi care l-au acuzat ca vrea sa distruga echipa lui Becali si chiar pe Becali, indivizi care au incercat atunci sa puna presiune pe el pentru a opri procesele acestuia cu SC FCSB SA.

3.000 de euro este o suma pe care foarte multi romani o pot plati. Ne putem, astfel, astepta ca, in perioada urmatoare, sa vedem foarte multe injuraturi, atacuri si amenintari peste tot, prin presa scrisa si pe la televiziuni. Daca Becali, un puscarias condamnat in 3 dosare diferite, a putut sa faca asta si a scapat, de ce sa nu o faca si altii?