becali puscarie

Toti dusmanii Stelei sustin echipa lui Becali

Mircea Lucescu, Mironica, Dinu „Vama”, Vali „Mortalu”, Dragomir, Sandu, intregul staf de la GSP, toti oamenii care urasc sau au urat vreodata Steaua s-au facut scut in jurul lui Becali si acum ataca Steaua si dorinta sa de a reactiva sectia de fotbal. Toti dusmanii Stelei il sustin pe Becali. Ganditi-va putin la asta.

Oricum te-ai uita, cel mai mare dusman al Stelei, in acest moment, este Becali. Si cred ca il putem pune chiar pe primul loc al dusmanilor din toate timpurile, pentru ca nici un alt om nu a facut atat de mult rau Stelei cat a facut acest individ. Chiar si atunci cand nu stiam ca echipa sa nu e Steaua, acest om murdarea fara oprire imaginea Stelei, prezentand clubul nostru, mai ales in Europa, drept un club murdar, de blatisti, care da bani la adversare, care trateaza jucatorii precum niste sclavi, rasist, homofob, xenofob, fara respect fata de propria-i istorie si fata de oamenii care au creat acea istorie. Si astea nu sunt inchipuiri, exagerari sau minciuni. In presa europeana au aparut numeroase articole in care actiunile dezgustatoare ale fostului puscarias, Gigi Becali, erau legate de numele si imaginea Stelei Bucuresti.

Insa Steaua nu are doar un singur dusman. Are foarte multi, pentru ca asta inseamna sa fii un club de succes. Si nu vorbesc aici despre suporterii rivalelor, care, desi urasc Steaua, nu cred ca si-ar dori o competitie fara meciuri intre echipele noastre. Ci ma refer aici la cei care au distrus fotbalul romanesc si pentru care disparitia Stelei e scopul principal al existentei lor. Haideti sa discutam despre cativa.

Mircea Lucescu

Pana la Becali, Mircea Lucescu era pentru mine cel mai mare dusman al Stelei. Despre el, putem spune fara dar si poate ca a pornit distrugerea fotbalului romanesc. Cei mai tineri probabil ca nu stiu, insa Mircea Lucescu a fost cel care a pornit cooperativa in Romania. Ajuns antrenor la Dinamo, in anii 80, acest individ a creat un sistem de echipe satelit care aveau doar doua scopuri:

  1. Incurcarea Stelei;
  2. Sa-i ajute pe cei de la Dinamo.

Stelistii mai in varsta cu siguranta isi vor aminti de „vestitele” Victoria sau Flacara Moreni, echipe satelit de-ale militienilor. Si cu siguranta isi vor aminti si de toate esecurile nationalei conduse de Lucescu. In 1986, cand Steaua devenea regina Europei, Romania lipsea de la cupa mondiala din acel an. Selectioner era Lucescu. Ganditi-va un pic la asta.

Invidia si ura l-au facut pe Lucescu sa continue atacurile la adresa Stelei si dupa caderea regimului comunist, cand acesta a reusit sa plece in afara, la alte echipe. Te-ai fi gandit ca posibilitatea de a antrena in strainatate l-ar fi ajutat sa scape de frustrarile provocate de Steaua. Nu a fost asa.

Nu voi uita niciodata momentul de la sfarsitul anilor 90, cand Lucescu antrena la Rapid si vorbea prostii despre Steaua, iar Hagi a luat un avion de la Istanbul ca sa vina in Romania si sa ii inchida gura.

Copos si Babiuc

Acesti doi fosti puscariasi nu au mai vorbit in ultima vreme. Dar au facut foarte mult rau Stelei. In 98, cand Copos era la Rapid si visa campionate, l-a contactat pe prietenul sau Babiuc pentru a-i cere ajutor. Babiuc era ministru al apararii si si-a ajutat prietenul asa cum probabil ca ati si ghicit deja. Acesta a facut presiuni ca echipa de fotbal sa treaca in administratia unui non-profit. Stim cu totii ce a urmat.

Seria de sase titluri consecutive, serie care a inceput in 92, a luat sfarsit in 98. A urmat doar un titlu, in sezonul 2000-2001 si, apoi, Becali.

Dinu Gheorghe

Zis si „Vama”, acest baiat a fost pentru foarte mult timp mana dreapta a lui George Copos. Pe el probabil ca il cunosc si cei mai tineri, care cu siguranta au prins episoadele jenante in care Vama isi manifesta fara retinere ura pentru Steaua.

Acum, acest personaj, in loc sa se retraga si sa ne dea posibilitatea sa il uitam, continua sa urle impotriva Stelei. Il deranjeaza ca vrem sa reactivam echipa de fotbal. Vrea ca ea sa ramana la Becali. Ieri, la emisiunea lui Vali „Mortalu”, Vama a zis ca „Pentru mine, echipa lui Becali e Steaua.” Dupa ce a injurat Steaua toata viata lui, acest mizerabil vrea ca stelistii sa il asculte si sa ii urmeze exemplul. Ganditi-va un pic la asta.

A fost superb momentul in care Tudorel Stoica l-a pus la punct, inchizandu-i gura ca un profesionist. Vama a incercat sa il ia la misto pe marele nostru Capitan, dar acesta nu a stat la discutii cu el. L-a trimis rapid la colt, atentionandu-l ca trebuie sa vorbeasca civilizat si cu „domnule”, atunci cand discuta cu un fost castigator de Cupa a Campionilor Europeni. Multumim, Capitane!

Mitica Dragomir

Cel poreclit Corleone a fost dat afara din fotbal acum cativa ani, insa nu si-a invatat lectia si incearca fara oprire sa se intoarca. De fiecare data cand presa are nevoie de minciuni, apeleaza la Dragomir. Iar acesta nu ii dezamageste.

Dragomir e cel care, acum cativa ani, facea scandal la OTV, anuntand ca el stie cum a pus Becali mana pe echipa, ca a facut-o ilegal si ca el, Dragomir, l-a ajutat sa o faca. „Fac autodenunt!” – urla Mitica atunci, in emisiunea lui Dan Diaconescu.

Lipsesc cativa dusmani

Din fericire, nu a trebuit sa auzim vocile unor nenorociti care urasc Steaua dar care, pe langa asta, urasc si legea. Borcea, de exemplu, ar fi venit si el in ajutorul nasului sau, Becali. Dar, din fericire, nu trebuie sa-i auzim minciunile. Pentru ca el e la puscarie. Oare nu e ciudat ca toti cei care il sustin pe Becali sunt sau au fost la puscarie? Ganditi-va un pic la asta.

Gazeta Sporturilor

GSP a devenit cel mai murdar ziar din Romania. Daca intri pe siteul lor si daca dai CTRL+F, pentru a cauta de cate ori apare cuvantul „Becali”, vei vedea ca apare de zeci de ori. Un ziar de sport, care ar trebui sa se ocupe de toate sporturile din Romania, scrie aproape fara oprire doar despre un fost puscarias. Fara oprire si doar pentru a-l lauda sau pentru a-i lua partea.

Mai mult, cei de la GSP ignora decizia judecatorilor, care spune ca echipa lui Becali nu are voie sa foloseasca numele „Steaua” si merge chiar mai departe, spunandu-i Stelei doar „CSA”, niciodata Steaua sau Steaua Bucuresti. Si asta desi acea entitate este singura din Romania care are dreptul legal de a folosi acele nume.

Gazetei nu-i pasa nici de sport, nici de legi si nici de cititori, carora le serveste minciuni, in loc sa spuna adevarul.

Doar dusmanii Stelei sunt cu Becali

Faptul ca doar dusmanii Stelei sunt cu Becali nu e doar un adevar, ci a devenit regula. Daca cineva uraste Steaua, automat este de partea puscariasului in conflictul cu Steaua. Exista si cateva exceptii, evident. Ilie Dumitrescu si Duckadam sunt alaturi de Becali, desi nimeni nu se poate indoi de faptul ca sunte stelisti. Dar, in acelasi timp, si Sumudica, un om care uraste Steaua, este alaturi de justitie, insa el a facut-o mai degraba pentru a ataca echipa lui Becali, nu pentru ca ne-ar respecta pe noi.

Pentru noi, cel mai important e faptul ca fostii mari stelisti sunt aproape in totalitate alaturi de clubul sportiv. Lacatus, Tudorel Stoica, Piturca, Bumbescu, Belodedici, Balint si multi alti fosti mari stelisti au venit alaturi de Steaua Bucuresti pentru a sustine reactivarea sectiei de fotbal. Langa ei trebuie sa fim si noi, stelistii.