becali la puscarie dna

Cat il mai lasati liber pe acest infractor?

Doar in Romania e posibil ca un puscarias sa traga la raspundere legea. Doar in tara noastra e posibil ca un inclut sa dea lectii si, chiar mai rau, sa faca legi. Cu sustinerea presei, Gigi Becali a facut azi un nou circ. Scopul circului? Dezinformarea, minciuna si atacul la adresa justitiei.

Pentru cei care nu stiu, Becali este unul din acei oameni care au furat toata viata lor si care s-au imbogatit pe spatele poporului roman. Acesta a fost deja condamnat in trei dosare diferite, pentru fraudarea statului, pentru sechestrarea de persoane si pentru dare de mita. Iar acestea sunt doar cateva din infractiunile comise de acest escroc. Chiar in acest moment, Becali mai are in desfasurare cel putin 5 dosare, din cate stim noi:

  • Avicola Iasi – unde e anchetat pentru inselaciune si abuz in serviciu;
  • Uzina Mecanica Dragasani – pe care a bagat-o in faliment imediat ce a luat-o;
  • ARCOM -una din cele mai importante firme de constructii din Romania, pe care a bagat-o de asemenea in pamant imediat dupa ce a preluat-o, firma ajungand sa traiasca din banii pe care ii primea de la stat.
  • Puiu Popoviciu – dosar in care e acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului;
  • Spalare de bani prin echipa sa de fotbal – Becali risca 15 ani de puscarie pentru acest dosar.

Acestea sunt toate acuzatii foarte grave. Iar raul facut de Becali in toate acest cazuri este imens. Am zis raul, nu prejudiciul, pentru ca acesta nu doar ca a luat bani din buzunarele oamenilor, dar a distrus familii intregi. Vi se pare exagerat ce am spus? Atunci cititi acest articol.

Uitati ce spun oamenii pe care acesta i-a inselat:

„A fost ţeapă cu premeditare. Ei ştiau că nu aveau de unde să ne mai dea banii pe carne, dar noi nu ştiam că Avicola era în pragul falimentului. Am trecut prin trei ani cumpliţi, nici acum nu mi-am revenit şi au fost momente în care îmi venea să-mi pun ştreangul de gât”, povesteşte Dumitru Todireanu. „Am suferit cumplit, am fost în pragul falimentului. Îmi priveam familia disperată şi ne uitam la televizor cum Gigi Becali aruncă mii de euro în faţa Palatului lui de aur.”

„Am sesizat organele că dosarul de insolvenţă pentru Avicola Iaşi a fost depus la Tribunal pe 30 decembrie 2009, iar pe 15 ianuarie 2010 Gigi Becali a pus ipotecă proprie pe toate bunurile. Acest lucru ne-a pus în imposibilitatea de a mai recupera banii de la Avicola. L-am căutat să ne înţelem cu el, dar Becali nu ne-a primit”, a spus Gicu Onofrei, care a pierdut 2,7 milioane de lei, toată agoniseala familiei, pe care o băgase în creşterea a câtorva sute de mii de pui, în 2009.

Asta e doar o mostra. Puteti citi mai multe in articol. Si puteti sa va informati singuri, daca chiar vreti sa vedeti cine este acest monstru. Aceste exemple de mai sus sunt doar doua, din sute, pentru ca Gigi Becali, prin raul facut, a lasat fara locuri de munca sute de oameni. Dar el are curajul sa vorbeasca despre procurori si judecatori, si sa spuna ca sunt fara mila, fara inima.

Pe Becali l-a durut in fund de oamenii cinstiti pe care i-a distrus.

Dumitru Todireanu mai povesteste ca l-a sunat intr-o zi pe Becali: „Râdea în stilul lui caracteristic şi-mi spunea: <Ce, mi-ai dat mie vreun ban? Ia-i de la cei cărora le-ai dat>”.

Dar fostului puscarias ii pasa de cei ca el, adica de infractori, de puscariasi. Si acum cere ca acestor oameni sa le fie date si mai multe drepturi.

Nu a fost destul ca el a facut doar doi ani de puscarie, dupa ce a fost condamnat in 3 dosare diferite, primind pentru fiecare cate 3 ani. Nu a fost destul ca, pentru toti banii pe care i-a furat de la stat, a platit doar putin peste 1 milion de euro despagubire. Nu. Acest raufacator cere acum ca cei ca el sa fie lasati in pace, sa nu mai fie bagati la puscarie, sa fie lasati liberi, ca sa faca tot ce isi doresc.

Auzim de multe ori ca „daca nu ar fi fost Becali, echipa asta…”. Nu. Asta e o prostie. Daca nu ar fi fost Becali, noi inca am mai fi avut Steaua in prima liga. Mai mult, daca nu ar mai fi fost Becali, tara asta ar fi fost mult mai buna.

Tupeu de puscarias

Ceea ce e cu adevarat revoltator e faptul ca acest puscarias considera ca ar trebui sa fie primit de procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in audienta, pentru simplul fapt ca e Gigi Becali. El incearca, astfel, sa le bage oamenilor in cap ideea cum ca este superior, in vreun fel, altor cetateni ai acestei tari.

Nu este. Gigi Becali este un fost puscarias. Ca urmare a faptului ca a fost condamnat, acesta nu mai are anumite drepturi pe care alti cetateni ai acestei tari, oameni care au respectat legea, le au. Daca e ceva, atunci Gigi Becali, fost puscarias, este inferior cetatenilor care nu au comis infractiuni in aceasta tara. Si, daca e sa vorbim din punct de vedere intelectual, atunci Becali este printre ultimii de pe lista.

Din pacate, in Romania, hotia e laudata. Iar cei care respecta legea sunt luati in deradere. Nu, asa ceva nu e normal. Intr-o tara normala, un fost puscarias nici macar nu ar avea voie sa tina o conferinta de presa. Si, daca ar ironiza si ataca justitia, asa cum o face Becali, ar fi trimis imediat inapoi dupa gratii.

A ataca statul si justitia e cea mai grava crima

Becali arunca in stanga si in dreapta cu numele acestor procurori si, mai nou, cere sa faca el legea in puscarii. E incredibil ca inca nu au sunat alarme acolo unde ar trebui sa sune.

Sa ne intelegem bine. Becali e un fost puscarias. Adica a comis anumite fapte grave, pentru care a fost bagat la inchisoare. Mai mult, el e anchetat chiar si acum in alte dosare care ii pot aduce ani buni de puscarie. Acestui om nu ar trebui sa i se dea nici macar voie sa vorbeasca despre justitie.

Becali si-a batut joc de legile acestui stat din prima zi. Si isi bate joc chiar si acum, desi anii petrecuti in puscarie ar fi trebuit sa-l invete sa le respecte. Insa el nu a invatat nimic din acea perioada.

A furat de la stat, a intrat la puscarie si a continuat sa insele statul chiar si acolo. Va mai amintiti cum aparea el cu acel guler? Va mai amintiti si cum a recunoscut ca nu a avut nimic si ca a purtat gulerul doar ca sa ii prosteasca pe judecatori? Lucrurile astea sunt cunoscute. Si, cu toate acestea, el e liber.

In loc sa fi facut 9 ani de puscarie, ca asa ar fi normal, baiatul asta nu a facut nici 3 ani jumate. A inselat statul, a iesit si acum vrea sa-l insele din nou. Si nu ma refer aici la cele 38 de milioane de euro pe care trebuie sa le plateasca pentru folosirea fara nici un drept a marcii Steaua. Desi banii aia sunt tot banii statului. Ci la faptul ca acest individ vrea sa manipuleze oameni, sa ii faca sa nu mai aiba incredere in justitie, sa se revolte impotriva ei. Ceea ce face Becali este terorism.

Acest om terorizeaza justitia, pune presiune asupra ei, asupra oamenilor care muncesc pentru ca noi sa fim in siguranta. Asta a amenintat el asta. A amenintat ca o sa mearga in puscarii si ca o sa le faca plangeri penale tuturor celor care se opun tratamentelor preferentiale pe care el le doreste pentru puscariasi. Acesta este planul lui. Nu o fi vorba despre terorism cu bombe, dar tot teroare e. Pentru ca oamenii aceia, carora el le va face plangeri penale, cu siguranta nu vor putea sa isi faca treaba la capacitate maxima.

Azi, acest individ a mintit ca un fost puscarias s-a sinucis din cauza unor presupuse abuzuri. Este o minciuna, evident. Iar Administratia Nationala a Penitentiaciarelor a dat deja un comunicat in care a arata ca povestea spusa de Becali nu a avut loc niciodata.

„Cel mai mare rău l-a făcut fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, că l-a adus pe Vulpe ăsta, cel mai periculos miliţian din puşcării, de la Brăila, l-a adus la ANP. Că a văzut că-i cel mai rău. Şi de la Giurgiu la Poarta Albă l-a adus pe cel mai periculos miliţian dintre toţi miliţienii, care nu mai dă nicio învoire”, a spus Gigi Becali. „De-acum încolo începe un război între mine şi ANP. Eu o să merg până la final. Eu le trasmit: dacă nu sunteţi capabili să ţineţi oamenii în puşcării şi să-i respectaţi, după lege, nu-i mai băgaţi la puşcărie. N-au nevoie de condiţii în puşcărie. Au nevoie să fie lăsaţi să-şi vadă mama, nevasta şi copilul. Ei, şefii, nu vor asta, vor chin, vor distrugere, vor sinucidere.”

Minciuni, minciuni si minciuni. Si atunci trebuie sa intreb din nou. De ce este acest individ liber? De ce este lasat sa atace justitia si procurori? Si, cel mai important, de ce a fost eliberat conditionat? Pentru ca, oricum te-ai uita, e destul de clar ca Gigi Becali nu s-a schimbat, nu a invatat nimic din timpul petrecut in puscarie, nu regreta faptele pe care le-a facut si cu siguranta intentioneaza sa mai faca multe astfel de fapte.

Gigi Becali este un individ periculos, care incearca sa faca rau statului si poporului roman. Un astfel de om nu trebuie sa fie liber.