Emeric Ienei

Emeric Ienei – Cel mai mare antrenor roman din toate timpurile

Emeric Ienei este cel mai mare antrenor roman din toate timpurile. Orice ar zice specialistii si oricum am analiza, alt rezultat nu poate sa existe.

In fotbalul romanesc, minciuna e la ea acasa. Dar, oricat s-ar stradui unii si oricat de multa propaganda ar face, adevarul si istoria nu pot fi schimbate. Emeric Ienei este singurul antrenor roman care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu o echipa de fotbal romaneasca. Aceasta realizare il pune in varful piramidei marilor antrenori dati de aceasta tara.

Sigur, Ienei nu e singurul antrenor roman care a castigat Cupa Campionilor Europeni. Stefan Covaci a castigat-o si el, chiar de doua ori. Insa Covaci a castigat cea mai importanta cupa europeana cu Ajaxul lui Cruyff, una dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului.

Ienei, in schimb, a realizat aceasta performanta cu o echipa din Romania, cu o echipa pe care a format-o el. Mai mult, aceasta echipa facuta de el a ajuns sa domine fotbalul european in a doua jumatate a anilor ’80, fiind considerata de presa internationala drept cea mai buna echipa din lume, in acea perioada.

Nu exista destule cuvinte pe acest pamant ca sa putem discuta despre ce a facut Ienei pentru fotbalul romanesc. Cert este ca el l-a pus pe harta fotbalului mondial. Emeric Ienei este cel mai mare antrenor roman din toate timpurile. De aceea, consider ca as da dovada de o foarte mare lipsa de respect daca l-as compara acum cu anumiti antrenori romani care insista sa se compare cu el.

La multi ani, Emeric Ienei!

Azi e ziua lui. Emeric Ienei implineste frumoasa varsta de 80 de ani. Din aceste 8 decenii, o buna parte a acordat-o Stelei. A fost jucator la Steaua, dar si la Nationala Romaniei. Si a si antrenat aceste doua echipe. Performante a obtinut atat ca jucator cat si ca antrenor.

La multi ani, nea Imi! Iti multumim pentru tot!