recunoașterea palmaresului florin talpan iccj motivarea

Becali a mai pierdut un proces cu Steaua

Desi ati crede ca e imposibil, Becali a pierdut un nou proces cu Steaua. Deja numarul acestor procese a devenit impresionat. Iar palmaresul lui Talpan seamana cu cel al lui Floyd Mayweather, doar victorii, nici macar o singura infrangere.

De data asta vorbim de un proces pe care l-a pornit chiar Becali. Imediat dupa ce acesta a pierdut dreptul de a mai folosi marca Steaua, le-a dat ordine celor de la FCSB sa ceara in instanta anularea ei, spunand ca nici clubul sportiv nu are voie sa o foloseasca. Practic, procesul urmarea chiar distrugerea Stelei, pentru ca identitatea echipei noastre ar fi disparut, odata cu anularea acelei marci. Becali nu mai voia ca cineva sa poata folosi marca, acum ca el nu mai poate. Din fericire, a pierdut si acest proces.

Acest proces demonstreaza cat de mult inseamna Steaua pentru un individ ca Becali. Un om de afaceri serios ar fi incercat, in locul lui, sa ajunga la o intelegere cu armata. Ar fi facut o oferta, ar fi platit prejudiciul ca sa ajunga la o impacare, macar ar fi incercat sa fie politicos si sa nu ii mai jigneasca public pe cei de acolo. Insa Becali a procedat exact ca un copil de gradinita.

Alegerea lui mai demonstreaza inca un lucru. Tranzactia prin care Becali a ajuns in posesia unei echipe de fotbal e plina de hibe. E destul de clar acum ca acesta nu poate demonstra ca a achizitionat Steaua. Mai mult, din moment ce a cerut acest proces, e clar si ca stie ca nu va mai recupera niciodata marca.

O noua lovitura data de Talpan

Cu aceasta noua victorie, Talpan isi intareste pozitia de aparator al Stelei si al intereselor sale. Juristul a fost, de altfel, sigur ca va invinge pe toata durata procesului, chiar prezicand decizia Curtii de Apel.

Ca de obicei, Becali va contesta si acesta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este o incercare disperata, a unui om care doreste sa prelungeasca cat mai mult minciuna cu care ii hraneste pe suporterii prea incapatanati ca sa inteleaga ca echipa sa nu e Steaua.

Hotii se ajuta intre ei

Totusi, Becali nu duce lipsa de sustinatori. Unul dintre ei este Adrian Mititelu, omul care in aceste zile se judeca cu FRF, LPF, Mitica Dragomir si Mircea Sandu, pentru dezafilierea echipei sale. Becali si Mititelu au ceva in comun. Amandoi detin echipe de fotbal care au furat si au folosit identitatile altor cluburi.

Mititelu a pierdut si el, anul trecut, dreptul de a mai folosi marca Universitatea Craiova. A piedut-o intr-un proces in care judecatorii au explicat foarte clar ca echipa sa nu poate sa fie „Stiinta” si ca o echipa nu poate prelua identitatea alteia doar pentru ca acest detaliu e trecut in statutul societatii care o detine. Puteti citi mai multe despre acest caz aici.

Echipa lui Mititelu s-a format exact ca echipa lui Becali. Nu a existat niciodata vreo tranzactie prin care noii proprietari sa achizitioneze echipele de la stat, nu a existat niciodata vreo evaluare a celor doua echipe, pentru a se putea stabili cat valorau la momentele respective, si statul nu a vazut niciodata vreun leu in urma acestor afaceri. Insa rezultatul a fost acelasi: doi indivizi au reusit sa se imbogateasca folosindu-se de niste bunuri ale statului.

Acum, Mititelu ameninta ca stie el de un document care l-ar putea ajuta pe Becali. Desi nu a spus care e documentul, acesta a dezvaluit ca totul este legat de faptul ca o echipa a statului nu ar mai fi putut juca fotbal daca nu se transforma in societate comerciala.

Este vorba, evident, despre vechea poveste cu cluburile „departamentale”, carora le era interzis sa mai faca fotbal profesionist. Din pacate pentru Mititelu, mai multi oficiali ai FRF si LPF au recunoscut deja ca acea regula nu exista si ca o echipa ca Steaua poate juca atat in Liga 1, cat si in cupele europene.

Si mai trebuie sa adaugam ca, indiferent de ce document e vorba, faptul ca unei echipe ii este interzis sa mai participe intr-o competitie, daca nu urmeaza anumiti pasi, nu inseamna si ca echipa respectiva trebuie cedata unui anumit individ. Pana la urma, asta nu inteleg oamenii precum Mititelu sau Becali. Ei cred ca acele echipe li se cuvin. Fals!

Steaua Bucuresti si Universitatea Craiova au fost si sunt doua bunuri ale statului roman. Daca vreun investitor e interesat de achizitionarea lor, atunci acesta trebuie sa urmeze toti pasii ceruti de lege. Asta inseamna ca trebuie sa existe o evaluare a acestor bunuri si apoi o licitatie. Iar la acea licitatie se vor putea inscrie toti cei interesati si capabili de a prelua un astfel de bun.

Mititelu are toate sansele sa castige procesul pe care il are cu FRF, LPF, Sandu si Dragomir. Iar acest proces are toate sansele sa duca la distrugerea fotbalului romanesc. Insa, e imposibil ca el sa mai poata recupera vreodata marca Universitatea Craiova.