suporteri stelisti televiziunile

Invatati sa stati la locul vostru!

Un singur lucru e sfant in viata unui club sportiv: suporterii adevarati. Restul nu conteaza.

Am zis „suporterii adevarati” pentru ca nu toti suporterii sunt la fel. Nu toti se implica la fel de mult, nu toti tin la echipa la fel de mult. Unii, foarte multi, chiar nu dau doi bani pe cluburile despre care spun ca le iubesc. Se uita la meciuri, le spun prietenilor ca tin cu cluburile respective si cam atat.

Suporterii adevarati, in schimb, traiesc doar pentru echipele lor. Ultrasi, fanatici, spuneti-le cum vreti, ei vor fi intotdeauna langa echipele lor. Jucatorii vin si pleaca, antrenorii la fel, chiar si multi suporteri. Doar suporterii adevarati nu pleaca niciodata de langa echipa.

Invatati sa judecati corect!

O postare de pe Facebook, in care unul dintre membrii Steaua Libera isi exprima parerea cum ca Dica e un nimic in comparatie cu Tudorel Stoica, a fost preluata de viitorii someri de la GSP, pentru a mai scoate cateva clickuri. Nu va convine? Bine. Nici nu trebuie. Dar nu uitati ca e adevarat.

Tudorel Stoica e unul dintre cei mai importanti oameni din istoria Stelei. E acolo sus, langa Lacatus, Ion Alecsandrescu, Hagi, Marcel Raducanu, Belodedici si altii ca ei. E vorba de un grup de jucatori imensi, jucatori care au facut performanta adevarata si care ridicat Steaua in varful Europei. E rusinos sa-l compari pe capitanul Stelei Sevillene cu Dica, un fotbalist care a castigat 2 titluri in liga 1.

Vorbim despre acelasi Dica care acum cativa ani spunea: „Nu am cum sa merg in acest an sa joc in Liga, pentru ca o sa joc in alta parte. De la Dinamo, nu m-a vrut nimeni. Nu exclud varianta sa merg la Dinamo, eu merg acolo unde sunt dorit. Nu cred ca mai sunt sanse sa merg ca jucator la Steaua.” Si tot el, in 2015, il apara pe Gigi Becali, lovind in fani: „Nu vreau să-i iau eu apărarea, dar el chiar nu are niciun merit? A câștigat trofee, a dus echipa în grupele competițiilor europene. E ușor să dăm cu pietre. Acum 2-3 ani, suporterii ăștia ieșeau în stradă la titlu, la fel când eram noi jucători, eu cu Mirel, dar acum vor altă echipă.” Si asta dupa ce fostul puscarias matura pe jos cu Dica.

Daca am ajuns sa punem semnul egal intre Dica si capitanul Stelei Sevillene, unul dintre cei mai buni mijlocasi centrali pe care i-a avut Steaua si unul dintre oamenii cu cel mai mult bun simt care au jucat pentru aceasta echipa, atunci e clar ca ne meritam soarta!

Doar suporterii adevarati conteaza!

Dar sa readucem discutia la suporteri. Suporterii adevarati sunt mai importanti ca orice jucator, antrenor, ca oricine. Un jucator e azi la Steaua, maine la Dinamo, poimaine la Rapid. Doar suporterii adevarati stau mereu langa echipa. Pe ei nu-i transferi niciodata nicaieri. Si, din acest motiv, ei au voie sa vorbeasca.

Suporterii adevarati au voie sa critice echipa. Au voie sa critice jucatorii sau antrenorii. Ei au voie sa traga la raspundere pe oricine. Dar ei nu pot fi trasi la raspundere. Orice echipa, oricat de mare ar fi, e zero fara suporterii ei adevarati. E nimic fara acesti oameni care sunt mereu acolo, care vin mereu la stadion, care fac mereu deplasari, pentru care echipa e mai mult decat o distractie rapida, de weekend.

Cand o sa realizati asta, o sa intelegeti si de ce e fotbalul romanesc la un nivel asa de scazut. Si poate ca vom putea sa discutam in acel moment despre o renastere a fotbalului nostru.

Pana atunci, insa, ciocul mic! Suporterii adevarati ai Stelei au voie sa va traga pe voi, jucatori, antrenori, manageri sau ziaristi, la raspundere. Invers nu e valabil! Asa ca, invatati sa stati la locul vostru.