Steaua Bucuresti polo

Suntem finalisti! Si vom castiga si cupa! La polo

Echipa de polo a Stelei Bucuresti a ajuns din nou in finala Superligii Nationale de polo pe apa. Baietii nostri s-au calificat ieri, dupa ce i-au invins pe cei de la Corona Sportul Studentesc, cu scorul de 14-7 (3-1, 4-2, 3-2, 4-2). Meciul s-a jucat in Bazinul Olimpic din Brasov.

Semifinala s-a desfasurat dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Iar stelistii nostri s-au impus cu scorul general de 3-0, invingand Corona Sportul Studentesc cu 13-8 si 17-9 in primele doua partide, ambele disputate la Bucuresti.

Pentru Steaua au marcat: Daniel Robu (2 goluri), Adria Delgado (2 goluri), Djorje Filipovic (2 goluri), Andrei Busila (2 goluri), Nikola Murisic (2 goluri), Alexandru Ghiban, Iulian Radoi, Codrin Cotrau si Dimitri Goanta.

Stelistii condusi de Andrei Iosep si Razvan Cristescu vor lupta pentru un nou titlu national impotriva celor de la CSM Digi Oradea. Intalnirea va fi o reeditare a finalei Superligii din anul trecut, cand Steaua a invins, cucerind al treisprezecelea titlu din istorie si oprind seria de 9 titluri consecutive cucerite de Oradeni.

Finala din acest sezon se va juca dupa acelasi sistem ca si semifinalele, adica cel mai bun din cinci meciuri. Primele doua intalniri vor avea loc la Bucuresti, in bazinul din Complexul Sportiv Steaua Ghencea. Urmatoarele doua meciuri se vor disputa la Oradea, iar un eventual al meci decisiv va fi jucat tot la Bucuresti.

Desi adversarul din Oradea este unul puternic, Steaua este favorita. In ultimele 4 intalniri cu CSM Digi Oradea, baietii nostri s-au impus de 3 ori, unul din meciuri jucandu-se chiar in bazinul adversarilor. De altfel, echipa noastra a si terminat sezonul regulat pe primul loc, cu 27 de victorii si o singura infrangere, cu 435 de goluri marcate si 143 primite. Cel mai bun atac si cea mai buna aparare. In play-off au mai intrat CSM Digi Oradea(locul 2 in sezonul regulat), Dinamo(locul 3) si Sportul(locul 4).

Veniti alaturi de noi pentru a le multumi acestor sportivi pentru meciurile realizate pana acum si pentru a-i sustine in acest asalt final.

Multumim, baieti! Si mult succes in continuare!

Forza Steaua!

 

Photo credit: CSA Steaua Bucuresti