lacatus

Steaua s-ar putea intoarce in Liga 1 mai repede decat am fi crezut

Mizeria si hotia din fotbalul romanesc au facut ca Steaua Bucuresti sa-si piarda locul din Liga 1 si sa fie nevoita sa reinceapa drumul spre performanta din liga a patra. Insa, chiar hotii care ne-au facut rau s-ar putea sa ne ajute acum sa ne intoarcem in prima liga a fotbalului romanesc mai repede decat am fi crezut.

Dosarul dezafilierii U Craiova este cheia. Chiar azi are loc un nou termen si, daca e sa ne luam dupa declaratiile date pana acum in acest proces, e greu de crezut ca FRF si LPF vor reusi sa il castige. In cazul in care decizia nu le va fi favorabila, aceste doua entitati, impreuna cu fostii lor sefi, Dragomir si Sandu, vor fi nevoite sa-i plateasca lui Mititelu despagubiri importante.

Si, cum Tribunalul Bucuresti a decis anul trecut ca Mititelu trebuie sa primeasca in jur de 220 de milioane de euro despagubire, e putin probabil ca FRF si LPF sa mai aiba vreun viitor. Cele doua entitati vor fi inchise, iar fotbalul romanesc va intra intr-o reorganizare.

S-a intamplat si inainte

Astfel de reorganizari au mai avut loc deja. Una a avut loc dupa al Doilea Razboi Mondial, alta dupa caderea regimului comunist. De fiecare data, fotbalul romanesc a supravietuit. Si, in cazul nostru, dupa o eventuala inchidere a FRF si LPF, s-ar putea sa avem parte de un fotbal mai bun, mai curat.

Dupa cum am zis, e greu de crezut in aceste momente ca cele doua entitati vor supravietui. E clar ca LPF si FRF sunt murdare pana in maduva oaselor, iar lucrurile acestea sunt dezvaluite acum chiar de fostii lor sefi. Iata ce a spus azi Mitica Dragomir:

A venit ANAF cu 2-3 săptămâni înaintea ședinței din 8 iulie. Ne-au luat pe mine, pe vicepreședintele Vali Alexandru, pe jurații LPF cu o dubă și ne-au dus la FRF. Ne-au băgat într-o cameră și ne-au spus că suntem complici cu Mititelu, că i-am fi dat bani pe drepturile TV. Acolo, i-au convocat și pe Duru, Mihalache și Mircea Sandu și ne-au spus că am dat banii unei societăți care nu exista, nu Universității Craiova.

Pentru a plăti drepturile TV către un club de fotbal din Liga 1, trebuia să am de la FRF un certificat de licențiere emis de FRF pentru acel club. La începutul campionatului 2010-2011, am primitt de la FRF o adresa cu FCSC U Craiova SA, nu pentu SC Fotbal Club U Craiova SA. Ca SC Fotbal Club U Craiova să scape de datorii, Mititelu a făcut o societate nouă, un fals. A descoperit ANAF și ne acuzau că am fost complici cu Mititelu, ne ziceau că l-am ajutat să nu plătească către statul român datoriile pe care le avea. ANAF trebuia să oprească banii din dreptul TV în contul datoriilor.

Dar FRF ne-a transmis un certificat de licențiere fals.

Finalul este cel mai important: „FRF ne-a transmis un certificat de licentiere fals.”

Stiam deja ca federatia se ocupa cu falsuri, insa nu aveam probe concrete. Marturia lui Dragomir dovedeste, insa, acest lucru. Acum putem intelege si de ce FC FCSB nu a fost dezafiliata inca, de ce a fost lasata sa joace in locul Stelei si de ce nu vrea nimeni sa ne arate actul lor de afiliere.

Cel mai probabil, actul de afiliere al celor de la FC FCSB nu exista. Sau, daca exista, este un fals. De altfel, pe siteul LPF, FC FCSB este inregistrata ca avand sediul nonprofitului AFC Steaua Bucuresti, adica entitatea care a administrat echipa de fotbal a Stelei din 1998 si pana in 2003. 

Dupa ce Talpan a dezvaluit acum cateva saptamani ca FRF functioneaza ilegal, vedem ca si practicile celor care conduc fotbalul romanesc sunt tot ilegale. Justitia trebuie sa intervina. Si va interveni. Indiferent de decizia data in cazul dezafilierii echipei lui Mititelu, e putin probabil ca cele doua entitati sa scape fara a fi trase la raspundere.

FRF si LPF se vor inchide, iar Liga 1 se va inchide odata cu ele. Intreg fotbalul romanesc va fi reorganizat. Va fi facuta o noua federatie, poate si o noua liga, vor fi afiliate la UEFA si FIFA si totul o sa o ia de la 0.

Veste buna: Steaua s-ar putea intoarce in Liga 1 mai repede

O reorganizare a fotbalului romanesc ar fi o veste excelenta pentru Steaua. Echipa noastra e nevoita acum sa inceapa din liga a patra. Dar, dupa o eventuala reorganizare, ar putea sa sara peste cateva trepte.

Poate ca ar exista posibilitatea de a se inscrie direct in Liga 1. In acelasi timp, daca LPF nu va fi reactivata, Steaua nu ar mai fi nevoita sa faca parteneriate cu alte entitati pentru a practica fotbalul profesionist.

Nu putem spune cu siguranta ce ne va aduce viitorul. Insa, daca FRF si LPF vor fi trase la raspundere pentru toate nedreptatile comise, Steaua cu siguranta va castiga.

Nici nu e nevoie sa incepem direct din Liga 1. Tot ce ne trebuie e un fotbal corect, fara hoti, unde sa nu ne puna nimeni piedici si unde sa fim lasati sa ne facem treaba asa cum stim mai bine.

A venit vremea ca fotbalul murdar sa moara, iar oamenii care l-au adus in aceasta stare sa dispara din fenomen.