frf ,lpf, o mizerie bixi legea sportului

Este foarte clar acum: FRF incurajeaza si apara hotia

Daca avea cineva vreo indoiala, FRF a demonstrat in aceste ultime 2 zile ca e o institutie profund corupta, care apara doar hotia si hotii. In loc sa se asigure ca fotbalul romanesc merge inainte, fara scandaluri si fara a-si pata imaginea deja destul de stricata, federatia a calcat stramb din nou, facandu-ne iar de rusine.

Din pacate, ultimele sezoane au insemnat doar rusine pentru fotbalul romanesc. Federatia nu s-a ferit de nici un scandal si chiar si-a incalcat propriile regulamente, atunci cand a trebuit sa le faca pe plac celor care trag sforile.

Sa ne aducem aminte:

1. La sfarsitul lui 2014, o echipa joaca pentru prima data in istorie fara nume si fara marca. Este vorba despre Fotbal Club Fcsb, care, la un meci cu CSMS Iasi, s-a prezentat fara nume si fara marca. Pe tabela si pe foaia de joc a scris atunci „FC Gazde”. Federatia nu a luat masuri, asteptand ca Fotbal Club Fcsb sa ajunga la o intelegere cu Steaua.

2. Cum intelegerea nu a venit, presedintele Burleanu a anuntat ca Fotbal Club Fcsb a pierdut nu doar marca, ci si numele si palmaresul. Argaseala voia sa schimbe numele chiar atunci, in pauza dintre tur si retur, insa regulamentele nu i-au permis. Asa ca Fotbal Club Fcsb a continuat sa foloseasca abuziv un nume care nu-i apartinea. In ciuda declaratiilor date de Burleanu, FRF a ales in cele din urma sa ignore decizia din dosarul „marca Steaua”.

3. In pauza dintre campionate, Steaua a trimis notificari catre FRF si LPF, cerandu-le sa faca modificarile in ceea ce priveste Fotbal Club Fcsb. De abia atunci, la aproape 6 luni de la decizie, FRF a informat UEFA.

4. FRF a schimbat emblema, dar a refuzat sa schimbe si numele. In urma unor noi notificari trimise de Steaua, FRF si LPF au dat 2 comunicate in care aparau pe fata Fotbal Club Fcsb.

5. In cele din urma, Steaua a castigat si procesul cu numele, insa FRF a refuzat din nou sa tina cont de el. Motivul invocat: lipsa motivarii.

6. Dandu-si seama ca nu mai are nici o sansa sa isi recupereze numele, Fotbal Club Fcsb a hotarat in cele din urma sa faca schimbarea. A facut-o in plin campionat, in ciuda faptului ca regulamentul ii interzicea. Ca de obicei, FRF nu a protestat, alegand sa se puna din nou scut in fata echipei lui Becali.

7. Florin Talpan prezinta documente care arata ca FRF functioneaza ilegal, cu un comitet executiv nevalidat de instanta. Burleanu refuza sa comenteze. Nici chiar acum, la multe saptamani dupa, federatia nu a dat o explicatie.

8. Viitorul castiga campionatul. Fotbal Club Fcsb face un nou scandal sustinand ca ea este campioana. FRF pune benzina peste foc, contrazicand Liga Profesionista de Fotbal si dandu-le celor de la Fcsb o noua mana de ajutor.

Pe langa aceste scandaluri, mai puneti problemele pe care le-au avut echipele romanesti, multe din ele intrand in insolventa sau chiar faliment si tot nu veti ajunge la capatul listei rusinii. Pentru ca acestea sunt doar „performantele” regimului Burleanu.

Scandalurile de pe vremea lui Sandu au fost chiar mai mari. Afilieri ilegale, dezafilieri abuzive, blaturi, valize, transferuri de jucatori cu suma ascunsa, jucatori de fotbal tratati ca niste sclavi de catre patroni si multe altele. Acesta a fost fotbalul romanesc din ultimii 20 de ani, un fotbal murdar, care a pierdut din calitate cu fiecare an care a trecut. Si totul datorita federatiei.

FRF ar trebui sa se numeasca Fcsb

Toate scandalurile din ultimii 3 ani au fost legate de echipa lui Becali. Nu stim cu siguranta ce putere are fostul puscarias asupra federatiei. Ce stim e ca, de fiecare data cand el are o problema, cei de la FRF sar sa il apere.

Astazi a iesit la suprafata un nou scandal. Se pare ca antrenorii de la juniori ai Fotbal Club Fcsb fac blaturi. Acestia le cer copiilor pe care ii antreneaza sa arunce meciuri. Asa ceva este inacceptabil si asteptam cu nerabdare sa vedem ce masura va lua federatia. Desi, cu siguranta nu se va intampla nimic nici de data asta.

Scandalul va fi ingropat, federatia va spera ca lumea il va uitat si probabil ca asa se va intampla. Nu ne va spune nimeni de ce Fotbal Club Fcsb angajeaza fosti arbitrii, de ce acei fosti arbitrii, care cunosc deja regulamentele, ii invata pe copii sa le incalce, si nici nu ne va explica nimeni ce efect au astfel de practici asupra viitorului fotbalului romanesc. Nu ca am avea nevoie de explicatii. Cand copiii sunt invatati de mici sa fure, sa faca blaturi si sa-si bata joc de propria lor munca, e clar ca nivelul fotbalului din Romania va continua sa scada.

Unii inca mai vorbesc despre problemele Stelei

Desi traim in acest fotbal corupt, anumiti binevoitori inca mai indraznesc sa critice Steaua si sa vorbeasca despre presupusele sale probleme. Ei discuta despre finantarea de la bugetul statului, dar ignora echipele romanesti aflate in insolventa sau faliment. Sunt suparati ca Steaua va porni din liga a patra, dar nu ii intereseaza cand anumiti hoti isi inscriu echipele direct in prima liga. Dar intotdeauna e mai usor sa vezi paiul din ochiul vecinului, cand pe tine nu te deranjeaza prajina din ochiul tau.

In aceste conditii, putem doar sa speram ca FRF se va desfiinta in curand si ca in locul sau va fi construit ceva mai bun, un film nou cu actori noi, care sa fie interesati de fotbal, nu de furt.