Steaua Bucuresti presa de sport

De ce nu scrie presa de sport despre Steaua?

Odata cu venirea verii, majoritatea competitiilor sportive se apropie de sfarsit. Multe cluburi intra in vacanta. Singurele care raman concentrate in competitiile la care participa sunt cele care joace finale de cupe sau care mai lupta pentru medalii. Steaua Bucuresti este un astfel de club, un club valoros, ai carui sportivi lupta an de an pentru titluri, medalii si cupe. Insa, daca citesti presa de sport din Romania, e posibil sa nu iti dai seama de acest lucru niciodata.

Doar in ultimele 3-4 zile, sportivii stelisti au fost implicati in nenumarate evenimente sportive, unii reusind chiar performante impresionante. Din pacate, presa de sport de la noi din tara pare sa nu fie interesata de Steaua sau macar de performantele obtinute de sportivii romani. Jurnalistii precum Tolontan sau Geambasu, care sustin ca le pasa de sport „poate prea mult”, prefera sa scrie despre scandaluri sau, daca acestea nu exista, doar despre fotbal.

Ca stelisti, avem noroc doar cu siteul oficial al Stelei Bucuresti sau cu pagina sa oficiala de Facebook. In aceste doua locuri gasim toate stirile despre Steaua Bucuresti. Si le gasim foarte usor. Atat de usor incat chiar si un ziarist lenes ar putea sa le preia si sa le puna pe siteul ziarului sau. Insa, asa cum am zis deja, daca nu exista scandal sau daca nu exista fotbal, marii „jurnalisti” isi iau vacanta.

Ce nu a spus presa de sport despre Steaua Bucuresti

Dar haideti sa vedem ce stiri despre Steaua a evitat presa de sport sa publice in ultimele zile.

1. In aceasta luna, frumoasa atleta stelista, Claudia Bobocea, a reusit o performanta extaordinara, cu ocazia etapei de Diamond League de la Shanghai, in China. Claudia a alergat pe distanta de 1500 de metri, oprind cronometrele la valoarea de 4:06:33 minute si realizand o dubla performanta. Atleta stelista a obtinut atat cel mai bun timp al carierei, dar si calificarea pentru Campionatele Mondiale de atletism, atingand baremul valoric. Claudia Bobocea a terminat pe locul 7 cursa din China. In perioada 4-13 august, stelista noastra va participa la Campionatele Mondiale de Atletism, la Londra.

2. In ultimele zile, pe terenul 6 din Complexul Ghencea, a avut loc o etapa Grand Prix-ului european de tir cu arcul. Competitia e organizata de forul continental, in cooperare cu Federatia Romana de Tir cu Arcul si CSA Steaua Bucuresti. Au participat, evident, si arcasii stelisti.

Tirul cu arcul nu este un sport foarte popular in Romania. Este insa un sport interesant si un hobby foarte frumos. Suntem siguri ca nou infiintata sectie de tir cu arcul al clubului militar va realiza performante si aici.

3. Sambata, Steaua a jucat in Ghencea un meci impotriva sarazinilor din Timisoara, in semifinalele Superligii CEC Bank la rugby. Din pacate, Timisoara Saracens a castigat meciul cu 12 la 5. A fost un meci in care ghinionul a plutit doar asupra echipei noastre.

4. Si nu doar seniorii stelisti au fost implicati in evenimente sportive in aceasta lume, ci si juniorii. La Bucuresti a avut loc recent etapa a II-a a Campionatelor Nationale de Pentatlon Modern. La categoria triatlon fete, 15-16 ani, stelista Andreea Matei-Bobarnac a castigat primul loc, cu un total de 666 de puncte.

La biatlon baieti, 11-12 ani, Dimitrie Tota a terminat pe locul 8 al clasamentului de etapa, cu 846 de puncte. Alexandru Bardau, la biatlon 13-14 ani, a terminat pe locul 2, cu 850 de puncte. Gabriel Huban, la triatlon 15-16 ani, a fost al treilea, cu 672 de puncte.

La pentatlon seniori, Marian Ivana a castigat runda, cu 933 de puncte. Toti sportivii mentionati s-au calificat pentru etapa finala a Campionatelor Nationale.

Desi nu e foarte cunoscut, pentatlonul modern e un sport foarte complex, fiind compus din probe de scrima, inot, calarie, alergare si tir, toate puternic legate de viata de militar. De aceea, cu siguranta nu veti fi surprinsi sa aflati ca sectia de pentatlon modern a Stelei este cea mai veche din tara.

5. Lenard Berei, recent transferat la Steaua de la CSM Satur Mare, a castigat la Bucuresti, Turneul International al Romaniei la lupte, pentru juniori si cadeti. Stelistul a participat la stilul lupte greco-romane, categoria de 120 de kilograme, dominand competitia cu autoritate.

6. In acest weekend, pe circuitul de la Adancata, a avut loc etapa a IV-a a Campionatelor Naționale de motociclism viteza. Steaua a castigat nu unul, ci doua titluri nationale, prin Razvan Mates, la clasa 125 cmc Sport, si Laszlo Szutor, la clasa Moto 3. Acestea au fost doar 2 din cele 8 medalii castigate de stelisti in acest weekend, la motociclism. Pe langa cele doua medalii de aur, Steaua a mai castigat trei medalii de argint si trei de bronz.

7. La Bacau, la Campionatele Nationale de Sarituri in Apa, Anca Serb a castigat urmatoarele probe:

  • trambulină 1 metru;
  • trambulină 3 metri sincron (alături de Ioana Cârjan de la LER București);
  • trambulină 3 metri sincron mixt (alături de Aurelian Dragomir de la Olimpia București);
  • trambulină 3 metri.
  • si echipe mixt (alături de Aurelian Dragomir de la Olimpia București).

Sportiva stelista detine patru titluri nationale. La Campionatele Nationale de Sarituri in Apa, Steaua a cucerit cinci titluri nationale.

8. Nici medaliile europene nu au lipsit. La Kefeld, in Germania, la Campionatele Europene de Canotaj, pentru juniori, Geanina Juncanariu si Catalina Onciu au obtinut medalii de bronz la proba de 4 rame. Iar Simona Radis a devenit campioana europeana la 4 vasle.

9. La Minsk, la Campionatele Europene de Sambo, Laszlo Szoke a castigat medalia de bronz, la categoria 68 de kilograme.

10. In etapa a opta din play out-ul Ligii Nationale de Handbal masculin, Steaua s-a deplasat la Suceava. Cu obiectivul deja indeplinit, stelistii au cedat in cele din urma, pierzand cu scorul de24 la 22.

11. Vineri si duminica, Steaua a jucat 2 meciuri din finala Ligii Nationale de Baschet. Din pacate, stelistii au pierdut cele doua meciuri, insa au sansa sa intoarca scorul la Bucuresti.

12. Tot in acest weekend, Steaua a devenit campioana nationala la polo pe apa. Stelistii s-au impus chiar in deplasare, in Oradea, invingand CSM Digi Oradea cu scorul de 6 la 5. Baietii nostri au castigat la general cu scourul de 3 la 1, cucerind al doilea titlu consecutiv.

A fost un an superb pentru Steaua, care a castigat la polo atat titlul national, cat si Cupa Romaniei, dupa o finala tot cu CSM Digi Oradea, castigata cu 11 la 5.

Si daca asta n-ar fi fost destul, trei poloisti stelisti au fost premiati pentru realizari individuale. Muntenegreanul Nikola Murisic a fost numit golgeterul competitiei, cu peste 100 de goluri marcate in acest sezon. Acesta a castigat Trofeul „Gruia Novac”. In acelasi timp, internationalul brazilian Adria Delgado a fost numit cel mai tehnic jucator al Superligii, primind Trofeul „Aurel Zahan”. Iar antrenorul Andrei Iosep a fost desemnat antrenorul sezonului, primind Trofeul „Constantin Vasiliu”.


Iata asadar 12 stiri, unele mai importante, altele mai putin importante, pe care presa de sport din Romania le-a ignorat. De ce? Nu vom afla niciodata acest raspuns. Putem doar sa presupunem. Probabil ca marii iubitori de sport nu considera aceste sporturi destul de importante. Probabil ca ei cred ca romanii nu sunt interesati de polo, baschet, rugby, inot, alergari sau tir cu arcul. Si poate ca asa si este. Insa putem fi siguri ca romanii nu vor ajunge niciodata sa iubeasca aceste sporturi sau sa le urmareasca cu interes daca nici macar nu afla ca acestea sunt practicate in tara noastra.

Aici trebuie sa intervina presa de sport. Pentru ca acesta este scopul sau. Presa de sport exista pentru a informa cititorii despre tot ceea ce se intampla in lumea sportului. Nu doar despre fotbal si in nici un caz doar despre scandalurile din fotbal.

Suntem curiosi sa aflam si parerea voastra, a cititorilor nostri. Asa ca am facut acest sondaj pentru a ne lamuri daca in Romania exista interes si pentru celelalte sporturi. Va rugam sa votati si sa ne spuneti parerile voastre.

[poll id=”2″]