fcsbist

Hot + Mincinos + Nesimtit = Fcsbist

Echipa lui Becali da din nou dovada ca nu are nici cel mai mic respect fata de legile din Romania. Nu doar ca folosesc in continuare numele “Steaua Bucuresti” si ca pretind ca detin palmaresul Stelei, dar acestia au reinceput sa foloseasca chiar si vechea emblema, emblema care le-a fost interzisa acum 3 ani. Este revoltator, insa nu ar trebui sa ne surprinda. A fi fcsbist inseamna si a fi hot, mincinos si nesimtit.

Cand am publicat motivarea din dosarul “numele Steaua”, am sperat ca aceasta va fi preluata de presa si ca va fi data mai departe, pentru a putea fi vazuta de toti iubitorii fotbalului romanesc. Acest lucru nu s-a intamplat. Desi motivarea explica destul de clar ca FC Fcsb nu e Steaua si ca nu are palmaresul Stelei, presa de sport nu s-a aratat deloc interesata de a vorbi despre ea. Au ales sa o ignore, asa cum au ignorant si cele doua decizii.

GSP si televiziunile de sport se chinuie, in aceste zile, sa introduca in discutie si cuvantul “Steaua”, atunci cand vorbesc despre FC Fcsb. Nu le prea merge, dar nu se dau batuti. Singur, ProSportul a ales sa-i spuna echipei lui Becali pe nume. Si anume Fcsb. Nici macar “stelisti” nu le mai spun, asa cum fac gesepistii.

Acest exemplu ne face sa speram ca, in timp, intreaga presa sportiva va ceda si va alege sa-si faca treaba cinstit. Totusi, asta nu inseamna nimic daca cei de la FC Fcsb continua sa isi bata joc de imaginea si de numele Stelei.

Dica, ti-e rusine sa fii fcsbist?

fcsbistNu citesc articolele despre FC Fcsb. Totusi, azi mi-a sarit in ochi poza unui astfel de articol. In ea aparea Dica, antrenorul secund al celor de la FC Fcsb, la unul din antrenamentele oficiale. Iar Dica avea pe el un tricou pe care aparea si una din emblemele Stelei.

E vorba de emblem pe care FC Fcsb a folosit-o fraudulos pana in 2014. De 3 ani, echipa lui Becali nu mai are voie sa o foloseasca. Insa ea a aparut acum pe tricourile de antrenament, langa numele sponsorului principal.

Dupa 3 ani, nu poate fi vorba de o eroare a producatorului de tricouri. Mai degraba, e vorba de rea intentie, chiar de intentie criminala, dar si de aceeasi lipsa de respect pentru legi, despre care am mai vorbit pana acum.

fcsbistAm gasit poza principal a acestui articol in ProSport. Acolo mai apar si alte poze in care Dica e imbracat cu acelasi tricou. Poze ca aceasta, de exemplu. Insa ele nu sunt unice. Au aparut si in GSP si, probabil, si in alte surse.

De ce o poarta Dica? Nu stiu. Poate i-a fost rusine sa fie considerat fcsbist si apara cu emblema aceea urata a celor de la FC Fcsb. Il inteleg. Si mie mi-ar fi. Nu cred ca exista om normal pe aceasta planeta care sa vrea sa fie fcsbist. Totusi, cineva ar trebui sa-i explice ca nu e voie. Mache? Meme? Dormiti?

fcsbistSi e evident ca cei de la FC Fcsb stiu ca nu au voie. O alta poza, de pe ziarelive.ro, il arata pe Dica imbracat cu acelasi tricou, insa emblem e acoperita de aceasta data. Probabil pentru ca era vorba de un antrenament filmat. Iar asta nu ar fi dat bine in tara.

Hoti, mincinosi si nesimtiti!

Becali si echipa lui isi bat joc de Steaua. Dupa ce au urlat luni intregi ca numele nu conteaz, ca emblema nu conteaza, ca marca nu conteaza, acestia tot nu se pot abtine sa nu fure imaginea Stelei.

Daca aceste lucruri nu conteaza, de ce nu imbratiseaza noua identitate? De ce nu folosesc noua marca si noul nume? Intrebarile sunt retorice, pentru ca stim raspunsurile. O fac pentru bani.

Steaua produce foarte multi bani. E destul sa spui ca ai jucat la Steaua, iar cota ta creste de nu stiu cate ori. Nu credeti? Uitati-va la cazul Moke, un fotbalist incredibil de slab, care a ajuns sa aiba o eticheta de 1 milion euro, dupa si-a trecut in CV ca a jucat la Steaua, desi el nu a jucat niciodata la echipa noastra. Asta e puterea numelui Steaua. Si de asta nu vrea Becali sa renunte la el.

Ma gandesc cu tristete ca toate aceste probleme puteau fi deja rezolvate. Tot ce trebuia era ca domnul colonel Petrea sa trimita o notificare catre UEFA. Atat. O simpla notificare, urmata de reclamarea Fcsbului pentru incalcarea in mod repetat a celor doua decizii judecatoresti. Becali ar fi fost pus sa plateasca iar eu nu mai scriam azi acest articol. Din pacate, domnul Petrea tine neaparat sa ne arate ca e si el fcsbist.