Fotbal Club Fcsb fake news

GSP = Fake News

Subiectul Fake News e unul des intalnit in ziua de azi. Si, desi tara sa te bastina e SUA, acesta a reusit sa treaca totusi oceanul si sa ajunga pana la noi, unde a gasit un teren fertil in presa de sport. Iar la GSP a prins radacini foarte puternice.

Gazeta a lansat ieri un titlu bombastic: „Decizia luată de LPF în cazul celor de la FCSB!„. Era vorba despre un articol in care bravii jurnalisti ai lui Tolo explicau ca Liga a facut cateva „modificari importante” pe propriul sau site si ca „a trecut numele FCSB in dreptul tuturor trofeelor castigate de ros-albastri, inclusiv a titlurilor adjudecate de echipa din Ghencea, pe vremea cand se numea Steaua”.  Care e scopul acestui articol? Unul destul de clar, sa minta ca Fotbal Club Fcsb e Steaua.

Articolul din GSP contine doua bucati mari de propaganda. In prima faza e textul pe care l-am pus mai sus. Din el poti trage o singura concluzie, ca Fotbal Club Fcsb e aceeasi echipa ca cea care a castigat CCE in 1986. Si asta desi, asa cum am arata pana acum, Fotbal Club Fcsb a fost infiintata in 2003, cu propriul sau certificat de identitate sportiva, eliberat chiar in acel an, si cu un nume care nu avea nici o legatura cu Steaua Bucuresti: SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA. Mai mult, s-a dovedit ca Fotbal Club Fcsb nu avea dreptul nici sa poarte acest nume, dar nici sa foloseasca marca Steaua. Asadar trebuie sa ne intrebam cum a reusit GSP sa ajunga la aceasta parte a frazei: „inclusiv a titlurilor adjudecate de echipa din Ghencea, pe vremea cand se numea Steaua”.



Echipa din Ghencea inca se numeste Steaua. Inca joaca in Ghencea. Si chiar ieri a tinut primul sau antrenament oficial din acest sezon. Dar poate fix din acest motiv a aparut si scris GSP acest articol.

Mergem mai departe la a doua bucata de propaganda. Articolul contine o poza a unei pagini de pe siteul LPF. Acea poza arata castigatoarele campionatelor de fotbal din Romania, din ultimii 20 de ani. Numele Stelei este inlocuit cu FCSB, GSP incercand astfel sa prezinte totul ca vreo confirmare oficiala.

Problema e ca nu e o confirmare oficiala. Ar fi fost, daca GSP ar fi dat un telefon si ar fi cerut asta. Sau daca LPF ar fi dat un comunicat de presa in care ar fi explicat asta. Insa oficialii ligii nu vor face acest lucru niciodata. Pentru ca, la fel ca ziaristii GSP, sunt si ei doar niste lasi. Mai mult, aceasta modificare a fost facuta acum luni bune, in momentul in care LPF a modificat numele echipei lui Becali. A fost o modificare facuta automat. A fost singura modificare, deoarece LPF nu a modificat si alte detalii legate de Fotbal Club Fcsb. Nici macar nu i-au adaugat adresa corecta, aceasta fiind trecuta cu adresa defunctei AFC Steaua Bucuresti, blvd. Ghencea, nr.45, adresa la care sediul Fotbal Club Fcsb nu a existat nici macar o singura secunda.

Si da, gesepistii sunt niste lasi. Stiti de ce? Pentru simplul fapt ca ieri a avut loc extragerea pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar ei, marii jurnalisti de investigatie, au facut tot ce le-a stat in putere ca sa nu publice poza de mai jos.

Fotbal Club Fcsb

Fotbal Club Fcsb! Asa se numeste echipa lui Becali. Asa ii spune si UEFA, care foloseste informatia pe care o are in acte. Nu Steaua, nu FC Steaua, nu FCSB. Ci Fotbal Club Fcsb. Uitati-va la celelalte echipe. AFC Ajax, FC Dynamo Kyiv, PFC CSKA Moskva, AEK Athens FC, etc. Doar una are un nume stupid: Fotbal Club Fcsb.

Da, GSP face fake news. Si nu orice fel de fake news, ci un fake news grotesc, facut doar pentru a-l satisface pe Becali.

Steaua a tinut ieri primul sau antrenament oficial din acest sezon. GSP a scris un singur articol. Scurt, cu cateva poze prost facute si fara prea multe informatii interesante. Despre Becali au scris 6 articole. Poate chiar mai multe. Doar atatea am gasit eu in 10-20 secunde de cautari. Mai mult nu pot sa stau pe acel site. Mi se face greata.