guie migi becali

Migi a ajuns sa ii plagieze chiar si pe suporteri

Fix cand credeam ca Becali nu poate sa se faca si mai mult de rusine, acesta ne-a demonstrat din nou ca bunul simt nu are limite pentru el. Astfel, desi continua sa capuseze Steaua chiar si la 8 luni de la decizia Curtii de Apel, fostul puscarias a mers chiar mai departe si a trecut acum la jignirea in public a celui mai important club sportiv din Romania.

„O să vadă ăștia de la Armată, de la CSA, Talpan, Malpan, cine e cu adevărat Steaua! Terminați cu CSA și alte tâmpenii!” – Gigi Becali

Asadar clubul sportiv Steaua este o tampenie in viziunea celui pe care judecatorii l-au gasit vinovat in 3 dosare diferite, de mita, frauda si sechestrare. Sigur, tocmai faptul ca Becali e un fost puscarias ar trebui sa ne faca sa ignoram prostiile spuse de el. Insa aceste prostii sunt spuse la TV, sunt preluate de ziare si ajung la urechile multor iubitori ai fotbalului romanesc. Iar o mare parte din acesti iubitori ajung sa gandeasca exact la fel. In consecinta, imaginea Stelei are de suferit.

Cel mai trist e faptul ca insusi presa sportiva ii face propaganda acestui individ. Toata lumea stie ca vorbeste prostii. Insa, in loc sa il taxeze sau sa il ignore, in cel mai rau caz, presa ii ridica cuvintele la rang de legi.

In GSP, de exemplu, poti vedea foarte clar cum parerea lui Becali este cautata pentru absolut toate subiectele, indiferent ca au sau nu legatura cu echipa sa. Iar parerile celor care sunt impotriva fostului puscarias sunt clasate drept mistocareli sau prostioare. Cel mai bun exemplu e conferinta lui Hagi. Aceasta e ”antologica”, conform GSP, care se straduieste din rasputeri sa-l prezinte pe Hagi drept un paranoic sarit de pe fix. Nu e asa. Regele are dreptate, iar conferinta sa nu a fost antologica, ci una normala, in care un om si-a spus niste pareri intr-un mod cat se poate de civilizat. Nu a facut misto de alte echipe, nu si-a batut joc de nimeni, doar si-a spus of-ul.


Cu propaganda inainte

Propaganda pro-Becali si FC Fcsb este foarte obositoare. Apare atat de des  incat nici nu e greu sa iti dai seama ce e minciuna si ce nu e. Sa luam, de exemplu, stirea cum ca FC Fcsb a vandut aproape 20 de mii de bilete in mai putin de 24 de ore, pentru un meci care va avea loc peste 2 saptamani.

Cei mai multi suporteri romani nici nu stiu cine este Sporting. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca majoritatea sunt suporteri de rezultat, care asteapta sa vada ce rezultat va avea meciul din Portugalia inainte de a cumpara bilete. Credeti ca acestia vor dori sa vina pe National Arena daca Sporting scoate un 3 sau 4 la 0, la Lisabona? Nici gand.

Si sa ne amintim de miile de invitatii date gratis la meciul cu Plzen. Si atunci am fost anuntati ca s-au vandut zeci de mii de bilete in primele ore, dar totul a fost o minciuna. Stadionul a fost umplut cu ajutorul unor invitatii date gratis trecatorilor de pe strada.   

Steaua trebuie respectata

Jignirea aruncata Stelei nu trebuie ignorata si nu trebuie lasata nepedepsita. Acest om si-a batut joc de Steaua in ccontinuu de aproape 15 ani. S-a folosit ilegal de imaginea ei, a luat bani care i s-ar fi cuvenit ei si a stricat reputatia celui mai mare club sportiv din aceasta parte a Europei.

E momentul ca sefii Stelei sa se trezeasca. Mai ales ca a fost atacat, din nou, unul dintre angajatii lor. Colonelul Talpan, care l-a batut pe Becali in toate intalnirile din sala de judecata, a fost jignit: ”Talpan, Malpan.” Acest lucru nu e normal. Daca nu e destul ca clubul pe care il conduc a fost jignit si ca hotararea Curtii de Apel e in contiuare ignorata, ar trebui sa reactioneze acum, cand unul dintre ei e umilit.

Tacerea si timiditatea nu ajuta cu nimic. Acest individ trebuie pus la punct odata si pentru totdeauna.

 

P.S. Pentru un om obisnuit cu incalcarea legilor, a plagia e ceva normal. Sa nu credeti ca ”Talpan, Malpan” e vreo inventie originala de-a fostului puscarias. Becali a preluat-o de la suporterii stelisti, care ani intregi i-au cantat ”Guie Migi”. Si nu numai ca i-au cantat, dar… l-au si invins